tirsdag den 3. april 2012

Frem og tilbage er lige langt.

Langt om længe lagde vinden sig. Det har jeg godt nok ventet på med længsel. Jeg hader når det blæser.
Drivhuset har mistet endnu 3 ruder, så jeg måtte iværksætte aktion; "frølingeredning."
Jeg havde ellers lige sat mine små poder ud i drivhuset, så jeg igen kunne begynde at tænke på, at så nogle flere blomster. Det må altså lige vente lidt igen nu, hvor det hele igen er fyldt med småpotter med frølinger, og priklinger her i stuen, og i soveværelset.
Den første Påskelilje har været sprunget ud i nogle dage nu, og er også sønderrevet af den hårde blæst. Så den er ikke engang et kønt syn, men i får det altså alligevel;

Sønderrevet Påskelilje.
 Men til gengæld er der både Hyacinter, Tulipaner og Scilla på vej;

Hyacinter.

Tulipan.
Denne Tulipan er den der er længst, men det varer ikke så længe inde de andre er lige så langt. Ude foran huset altså, for de Tulipaner der er omme i surbundsbedet er slet ikke kommet så langt endnu.


Scilla.
Scillaerne er også lige ved, at springe ud. Men måske udsættes blomstringen af de næste dages kulde. Hellere det, end at blomsterne bliver ødelagt af frost.

Nå men i dag har jeg været i haven i nogle timer. Sikke dog et skønt vejr, med strålende solskin. Det fik lige humørbarometeret til, at stige nogle grader. Og sørme også energi niveauet.
Der er rigtig meget der skal gøres i haven, og mit problem har været, at beslutte mig til, hvor jeg skulle gå i gang.
Men da vi var i Bilka i går, og købe planter til bedet med den store trærod, var det det bed jeg gik i gang med i dag. Planterne viser jeg en anden dag.

Først skulle den kæmpestore trærod renses for jord med skvalderkål.

Træroden før.
Træroden efter.
Der blev også savet noget af roden da den ellers var svær, at placere ordentlig.
Derefter rensede jeg jorden i "bedet", og gravede rundt om, hvor der skal lægges store sten. Hold så lige op jeg var færdig da jeg gik ind. Desværre ikke med bedet, men i min stakkels krop.  Men skidt pyt jeg er mere end tilfreds med det jeg har nået.
Pauser fik jeg også nogle af. Der var jo en lille missepige, der kom og ville snakkes med...hele tiden ;-D ha ha... (Hvis du ikke ved hvad/hvem jeg taler om. Så se mit forrige indlæg.)
Håber dagen i morgen kan blive brugt på noget mere klargøring af bedet. Det bliver SÅ spændende når jeg skal til at plante ;-D
Håber i alle har været ude og nyde det skønne vejr det har været i dag.

Nu vil jeg have en kop kaffe, og nogle jordbær med mælk :-P :-D
Ha´en god påske.
Hygge fra Mamse.

18 kommentarer:

 1. Dejligt at du nød det i haven i dag, det blev fint rundt om træroden. Nu venter jeg spændt på at høre hvilke planter, der skal i :o)
  Jeg er nu ikke sikker på, at det er scillaer du viser, men det får du nok at vide af andre, som er klogere end mig på navne :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren da jeg har nydt dagen i går, og i dag ude i haven. Skønt endelig at få lidt sol på kinderne.
   Jeg skal nok løbende fortælle, hvad der kommer i bedet.

   Slet
 2. Jeg siger som Lisbeth at scilla er det ikke. Minder mere om en hyacint og så alligevel ikke!
  Ja du har knoklet i haven i dag og flot skal det nok blive.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har da lavet lidt, men også holdt mange pauser ;-D Det er jeg nød til. I dag begyndte jeg at kunne fornemme den færdige "have", selv om der er lang vej endnu.

   Slet
 3. Nej øv med det drivhus. Hihi altså jeg kan lige se for mig, hvordan alle dine små frølinger har indtaget huset :) Her løber jeg ud og ind imellem have og vaskerum og flytter frølinger, stiklingeformeret roser (tror ikke de kan tåle frost endnu)og andre knolde der er sat i potter. Sikken dog et arbejde vi sådan helt frivilligt lægger på os selv. Men hvor er det hyggeligt og afstressende :)

  Ha´ en rigtig skøn dag uden forhåbentlig alt for meget blæst.
  Og GOD PÅSKE.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tænk engang, hvad man helt frivilligt udsætter sig selv for ;-D Men kors hvor er det fedt.
   Her har vejret været helt perfekt både i går, og i dag.
   Også en rigtig god Påske til dig.

   Slet
 4. Hej. Jeg skal love for, at du har arbejdet. Det bliver spændende at se planterne. Det var ærgeligt med drivhuset, forhåbentlig er det nemt nok at sætte nye ruder i. Godt at du kunne redde frølingerne, det ville have været trælst, hvis de tog skade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt har jeg da nået ;-D Men det må tage den tid det tager. Ruderne er sat i med sådan nogle "klips", og det er heldigvis Mortens job ;-D hi hi...
   Uha ja jeg kan slet ikke klare tanken om, hvis der skulle ske mine små frølinger noget. Så hellere bringe dem ind i sikkerhed.

   Slet
 5. Så nydeligt!Surt med drivhuset :(. Jeg har 7-9-13 ingen skvalderkål, det er min store skræk at få det ind i haven. Men men men så har jeg så meget andet ukrudt :D og DRÆBERSNEGLE. Kunne overveje at lave en GIVE AWAY på bloggen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha jeg kan sige dig med det samme, hvis du lavede sådan en Give-away er jeg ikke sikker på der vil blive så stor tilslutning. Desværre, dem er du nok nødtil, at have for dig selv ;-D
   Sidste år havde vi også rigtig mange, men jeg har ingen set endnu. Men vi var også MEGET flittige med at jage dem sidste år. Håber ikke det bliver så stort et problem i år, som sidste år.

   Slet
 6. Sikke du har arbejdet i haven, pas nu på dig selv... men det ved du jo godt :)
  Nøj hvor ville jeg godt have sådan en rod, den ville gøre sig så godt et sted i haven.
  Hun ser sød ud den lille missepige, og hyggeligt med lidt selskab..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lidt har jeg da fået lavet. Jeg ved godt, jeg skal passe på mig selv :-D Men i øjeblikket kommer det helt af sig selv. For hvis ikke jeg passer på besvimer jeg. (Min blodprocent er meget lav fik jeg lige afvide i dag.)
   Missepigen stod udenfor og ventede på mig i morges. Da jeg gik i haven fulgte hun mig troligt rundt, hvor jeg arbejdede. Rigtig hyggeligt.

   Slet
 7. Hold da op, hvor har du været flittig. Jeg tror bedet bliver flot med roden som fokuspunkt :-)
  Jeg er enig med dig i at det er Scilla, enten hispanica eller non-scripta. De er da meget tidligt på den. Mine har ikke engang knopper endnu.
  Jeg glæder mig også til at høre hvilke planter du sætter i det nye bed.
  Ærgeligt med drivhuset. Vi har også mistet glas i vores 3 gange, og det er besværligt arbejde at rydde op efter alle de glasskår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg sådan lige står og kigger på det jeg har lavet, de sidste par dage, er det egentlig en del.
   Jeg er vild med min trærod, men tror Morten har svært ved, at forestille sig hvordan det kommer til at se ud.
   Vi har også mistet glas i drivhuset flere gange, men det står altså også udsat på den terrasse. Det eneste gode man kan sige om det er, at det meste glas ligger på terrassen når de er blæst ud. Det er i hvertfald ikke nem, hvis det er i græs man skal rundt og lede.
   Ang. min Scilla, så tror jeg den er så langt fremme fordi den står helt op af husmuren (sydvendt)Så den står godt lunt :-D

   Slet
 8. Jeg opgiver at finde ud af scilla, jeg troede kun, at det var de små blå, som hed scilla. Ja jeg har meget at lære endnu. Jeg ville have gættet på, at disse var bluebells, men det er så heller ikke rigtig. Jeg har nogen lignende i et af mine bede. De er gode til at blive til flere :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der findes mange forskellige Scilla kan jeg se i en af de nye bøger jeg har fået. Det er ski en hel videnskab, at finde rundt i. Og du har ret; de er rigtig gode til at blive flere, heldigvis for de er så skønne når de blomstre :-D

   Slet
 9. Æjh altså med al den blæst... kan vi ikke snart få noget ordentligt vejr ;o)
  Den store trærod er superflot - især uden skvalderkål ;o) det blir spændende at se hvad du finder på i bedet :o)

  Ha en go påske...

  SvarSlet
  Svar
  1. Her blæser det heldigvis ikke så meget mere, men hold fast det er koldt udenfor. Jeg længes også efter varmere vejr :-D
   Jeg er SÅ vild med min trærod, vi talte faktisk om at gøre den mere "rustik" ved at brænde den, men det rustikke skal nok komme helt af sig selv. I morgen har de lovet bedre vejr, så der vil jeg prøve at gå lidt i haven, afhængig af hvordan jeg har det altså. For jeg har mange planter der skal i jorden.
   Også en go´Påske til dig :-D

   Slet