lørdag den 21. april 2012

Hovsa.....

Hovsa... jeg skulle egentlig bare ud og kigge  i haven i dag, men heldigvis fik jeg lyst/energi til at få lavet lidt.


Havekærre med dejligheder.

I går da jeg havde været til undersøgelse på sygehuset, og ikke måtte køre hjem, gik jeg over på fødegangen, og ventede på at Morten skulle få fri så jeg kunne køre med ham hjem.
På vej hjem kørte vi omkring Løvbjerg og handlede. Også købte jeg lige 12 potter med Marguritter til 10 kr. pr. stk. (Her undskylder jeg mig med, at jeg var godt dopet så jeg vidste ikke hvad jeg gjorde ;-D hi hi...)
Men i dag fik jeg så langt om længe taget mig sammen til, at få plantet Marguritterne, og nogle af mine Bakkenellikerne i mit nye trærodsbed. Morten var så sød at hjælpe mig med at få planterne i jorden. I kanten af bedet plantede jeg også nogle af mine Husløg, som har stået i potter i drivhuset siden efteråret, hvor haven blev lavet om.
Selv om bedet langt fra er færdigt, ser det faktisk ret godt ud allerede, synes jeg. (Undskylder lige billedkvaliteten, det er blevet lidt for lyst.)

Trærodsbedet d. 21-4-12.
Desuden plantede jeg en Thuja "Smagragd" som jeg købte til 30 kr. i Lidl for en lille mdr´s tid siden.
Allerforest i bedet skal der plantes en Blodblomme (Måske)
Bagefter gik jeg op i vores frugthave og gik i gang med at rense jorden for ukrudt og rødder, der hvor der skal plantes Roser og Clematis.
Nu er jeg rigtig træt, men godt tilfreds med det jeg har nået.

Ha´en rigtig god aften.
Hygge fra Mamse :-D

19 kommentarer:

 1. Dejligt hver gang man får plantet noget nyt i haven, så jeg kan godt forstå du er glad og godt tilfreds :-)

  Thuja ´Smagrad` til 30 kr. det er vildt billigt :-)
  Dem kunne jeg godt have brugt 10-12 stk af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var nemlig helt vild billigt. Men der var også kun 3 stedsegrønne tilbage, så dem købte vi.
   Bl.a. den jeg købte også en anden Thuja, der er mere løs i formen (kan ikke lige huske hvad den hedder) og en Kristjørn. De 2 sidste er nogle Morten skal bruge i "hans" højbed.
   Men hvis jeg ser de er så billige igen, skal jeg da lige give dig et praj ;-D

   Slet
 2. Jamen er det ikke bare skønt... man går ud i haven 'bare for at kigge', og så ender det med at man står med fingrene i jorden ;o)
  Du kan også være glad og godt tilfreds - det ser godt ud :o)

  Ha en go aften....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bettina :-D
   Det var helt vild skønt, at være ude i den friske luft. Jeg dur altså ikke til at være indenfor alt for længe af gangen.
   Det gør heller ikke noget det ikke blev til så meget, hvis jeg gør lidt hver dag bliver det efterhånden til noget.
   Også en go´aften til dig :-D

   Slet
 3. Ja lidt har også ret, og det ser godt ud. Jeg synes nu også, du nåede temmelig meget, så jeg kan godt forstå, at du er træt nu.
  Håber undersøgelsen gik godt, og at du snart bliver raskmeldt.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisbeth :-D Ja jeg nåede da en del alligevel. Da jeg stod op troede jeg ellers ikke det blev vejr til "havevandring", for der regnede det en del. Men ved middagstid blev det tørvejr, og solen kom frem. Også var jeg heldig med at det først begyndte at regne igen da jeg var gået ind ved spisetid.
   Undersøgelsen gik godt, de fandt i hvertfald ikke noget unormalt. Så de vil have mig til en anden undersøgelse for at se om de så kan finde årsagen til min lave blodprocent der. Ja ja men indtil videre bliver jeg proppet med jern for at få blodprocenten op. Håber da snart de finder ud af noget.

   Slet
 4. Det ser rigtig fint ud. Marguritter er smukke og gode i et bed.
  Der sker rigtig meget i jeres have. Gode ting I får lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne :-D
   Ja Marguritter passer godt i det bed, og de lyser rigtig flot op. Det er spændende at se som bedet forandre sig, hver gang man tilføjer en plante mere.
   Ja her sker en masse, men jeg er også nødt til, at være over den for her er så meget bar jord, at hvis ikke jeg passer på, gror den til i ukrudt.

   Slet
 5. Det ser da super ud, når det lige har fået rigtig fat bliver det da bare et godt bed. Du giver også bedene navne kan jeg høre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja jeg tror helt bestemt det bliver et godt bed når de sidste planter kommer i :-D
   Ha ha ja jeg synes det er nemmere når bedene har navne ;-D Gør du ikke også det? Det tror jeg de fleste havenørder gør.
   Prøv at lægge mærke til når du er sammen med mennesker, der har have MEN som ikke går op i den. De bruger næsten aldrig navne til deres bede. Sært ikk´...

   Slet
 6. Dejligt at få lidt ordnet i haven. Nogle gange er det bare skønt at blive grebet af stemningen og glemme det trælse lidt. Så må man jo evt. betale prisen efterfølgende;-)

  Du har da forøvrigt shoppet til en god pris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tsk tsk....jeg var logget ind på den forkerte konto.

   Slet
  2. Gør ikke noget, dejligt at få et ansigt på ;-D hi hi....
   Haven er helt bestemt godt til, at "rense" hovedet for tanker. Man glemmer alt omkring sig, og kommer nærmest i en meditativ tilstand.
   Ja for søren det var billigt. Løvbjerg har bare tit sådan nogle gode plante tilbud, og udvalget er stort.
   Ha ha "prisen" betales i dag ;-D Så dagen skal tilbringes på sofaneseren i nedlagt tilstand :-D Men det skal ikke ødelægge mit gode humør, for jeg havde en god dag i haven i går :-D

   Slet
 7. Jeg kom også til at købe lyserøde marguritter i Netto, men jeg har ingen anden undskyldning end at jeg er en svag sjæl :D De MÅTTE bare med mig hjem :P
  Du fik da lavet en del trods alt, godt gået, men pas på dig selv :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha der er ikke noget forkert i at ville give "de små" et bedre hjem end i forretningen ;-D Du blev da bare blød om hjertet da du så de fine lyserøde Margutitter :-D
   Ja jeg er ret godt tilfreds med hvad jeg nåede i går. Men jeg skulle nok have været gået ind noget før så jeg også kunne komme i haven i dag. Men jeg blev grebet af stemningen ;-D

   Slet
 8. Hej Marianne. Sikke meget du fik gjort. Jeg synes også man kan se, at bedet ved træroden er ved at tage form. Det bliver flot. Det er spændende at følge med i jeres store haveprojekt. Jeg håber, du får en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtig spændende :-D Og i særdeleshed nu, hvor jeg lige har kigget planter på nettet sammen med Morten, og fandt ud af, at han også er ret vild med den røde Hyld med fligede blade ;-D Yes så måske bliver det sådan en´ i stedet for en Blodblomme Ta daaa...
   Håber også du får en god søndag :-D

   Slet
 9. Den er go' den med at være dopet, den må jeg huske til en anden gang. Jeg tager vitaminpiller, de må også kunne bruges i en snæver vending!
  Dejligt med lidt nyt til haven. Marguritter er gode for sjælen, tror jeg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja prøv du bare det ;-D Os to imellem Bente, så er man altså nogle gange nødt til at bruge de undskyldninger der er nødvendige :-D
   Tror helt bestemt Marguritter er gode for sjælen.

   Slet