søndag den 22. april 2012

Havenissens bed...

I dag regnede det da jeg stod op, så det passede godt med min beslutning om at holde havefri. Men Morten gik tidligt ud, og fik fyldt noget jord, og planter i sit højbed. (Altså han overrasker mig gang på gang. Positivt altså.)
Da han var færdig kom han ind med en kop kaffe, også sad vi og talte om planter, imens vi kiggede planter på nettet!!! ja ja.....
Da jeg for noget tid siden skulle planlægge hvilke planter, der skal i trærods bedet, måtte jeg frasortere en rød Hyld jeg havde forelsket mig i, da Morten for lang tid siden sagde, han ikke ville have flere Hyldetræer i haven. Vi har nemlig en del omme i vores vildnis.
Så jeg blev jo rigtig overrasket da vi så en fligetbladet rød Hyld, en ren skønhed  på nettet. Og han så oven i købet spurgte om ikke det var noget til trærods bedet i stedet for Blodblommen??? YES altså :-D Da jeg spurgte, hvordan det kunne være han gerne ville have den, når han havde sagt han ikke ville have flere Hyldetræer i haven. Svarede han, at han jo ikke vidste den var SÅ flot.
Nå men bedst som vi sad der og hyggesnakkede ringede hans tlf. fra arbejdet, at de manglede en aftenvagt :-/ øv. Det var der jo ikke noget at gøre ved.
Så da han var kørt gik jeg lige ud for at kigge på hans krydderurtebed. Og der må jeg jo sige, at det er han sluppet rigtig godt fra.

Mortens krydderurter "krydret" med stedsegrønt.
Det er knagme da blevet ret godt. Håber han får blod på tanden til mere havearbejde. Altså man skal jo starte et sted.
Da jeg så var ude gik jeg lige en runde, også fandt jeg en selvsået Hornviol imellem nogle fliser.

En yndig lille Hornviol.
Hvor er jeg glad for jeg ikke har luget den væk, for den er da nuttet.... og lille.
Og nu er de første Tulipaner også sprunget ud her;

De første Tulipaner.
Det er så skønt at se den frodighed der er i bedet nu, med Tulipaner og Scilla imellem hinanden.
Men de Tulipaner der er omme i mit surbundsbed varer det lidt længere med, til gengæld så varer det ikke længe inden Narcisserne springer ud.

Narcisser i surbunds bedet.

Da jeg kom op til bærbuskene jeg flyttede for kort tid siden, var der sørme sket ting og sager. Tror de har det bedre nu end der hvor de stod før.


Bærbuske og Rabarber.
Skønt at se der sker lidt i haven dag for dag.
Nu håber jeg at jeg er klar til, at gå i haven i morgen.
Håber i alle har haft en god søndag, måske i haven?

Ha´en god aften.
Hygge fra Mamse.









13 kommentarer:

 1. Hvor lyder det dejligt, at I har fået en fælles interesse i haven. Og hvor lyder det hyggeligt, at I kan sidde og kigge planter sammen på nettet :-)
  Der sker meget i haven lige nu og med de temperaturer, som de lover i den kommende tid, så vil det gå rigtigt stærk lige om lidt. Det er herligt :)
  Ha' en fortsat god søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var´også rigtig hyggeligt, at sidde og kigge planter sammen. Også gør det også noget når man kan mærke han har en spirende interesse for de forskellige planter.
   Det glæder mig, at der er lovet højere temperaturer. Det eneste minus er at jeg er bange for, at det går alt for stærkt når løgblomsterne begynder at springe ud omme i surbundsbedet. For dem har jeg ventet med længsel på hele vinteren. Og det vil være ærgerligt hvis det "fiser" af alt for hurtigt.
   Jo tak, dagen har stået i sofaneserens tegn ;-D

   Slet
 2. Ja, det må virkeligt være dejligt at være to om haven - hvis man ellers kan blive enige:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Bente, det er helt bestemt hyggeligt, at dele sin haveinteresse.
   Men da han kom her for noget tid siden og sagde han ville stille højbedet op hernede ved huset (hvor jeg hele vinteren har planlagt noget andet) måtte jeg forhandle mig til en anden ordning. Desuden er han glad for GULE blomster :-/ og dem hader jeg. Men hvad han putter i sit højbed er jeg ligeglad med. Så vil han have gule blomster skal de plantes der.

   Slet
 3. Sikke et dejligt højbed din mand har fået banket ned. Søreme dejligt han er hoppet med på vognen. Min kæreste er også ved at blive interesseret.. Vi har en mark på 1 ha og da vi skal af med vores ponyer, er han begyndt at snakke om læhegn, sø og alverdens ting. Ja. Ja. De kære mænd kan overraske os stadigvæk...
  Ha en dejlig søndag.. :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtig flot hans bed. Han må da også gerne lave nogle flere.
   De lyder da ellers rigtig spændende de planer din kæreste har. Gad også godt have en lille sø, med pavillion osv. men jeg orker ikke selv bakse med at lave sø. Håber Morten engang får den lyst ;-D Man ved jo aldrig med de mænd.
   Hvis din kæreste gør alvor af sine planer, vil jeg da glæde mig til at se det :-D

   Slet
  2. Bare rolig. Det skal du nok komme til, efterhånden som tingene sker... ;))

   Slet
 4. Ja jeg har haft en dejlig dag i haven, og håber at du er frisk til at komme i haven i morgen. Men husk nu ikke at tage for hårdt fat.
  Den røde hyld er skøn ingen tvivl om det, men blodblommen er næsten heller ikke til at undvære. Kan I ikke få plads til den også?
  Flot højbed Morten har lavet.
  Fortsat god aften
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt du har haft en dejlig havedag :-D Håber også jeg har kræfter til at komme ud i morgen. Der er så mange spændende projekter der venter.
   Uha ja Lisbeth, jeg gad da godt BÅDE have en rød Hyld, og en Blodblomme. Der er lige nogle tanker der skal tænkes ;-D hi hi...
   Ja Mortens højbed er blevet rigtig godt.

   Slet
 5. Ja, du har ret i at han er sluppet godt fra sit krydder-højbed. Det lyder lovende at han også gik med på den lille fligede hyld. Den har jeg også, og den er bare så sød og nem.
  Her har det øset ned hele eftermiddagen, så havearbejde blev det ikke til. Til gengæld fik jeg gjort lidt rent og ordnet mere i drivhuset, så det går nok :-)
  Forhåbentlig er du klar til haven igen imorgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja jeg blev da helt vild glad da jeg fandt ud af, at han også godt kan lide den røde Hyld.
   Er der noget med, at den ikke er så slem til at brede sig? som fks. en alm. Hyld.
   Jeg ved godt der er flere steder i landet, hvor vejret har været rigtig slemt. Så slemt var det heldigvis ikke her. Her regnede det i formiddags, også begyndte det igen omkring spisetid. Men solen har også været fremme. Det er nu godt nok vi også får noget regn engang imellem ellers fik vi vel aldrig gjort rent og vasket tøj ;-D
   Jeg fik da ordnet en hel masse vasketøj. Så helt inaktiv har jeg altså ikke været :-D
   Uha jeg har så frygtelig dårlig samvittighed, med hensyn til alle mine frølinger. De trænger til at blive priklet ud, og andre til at komme i rigtige potter. Men jeg når det vel... engang. Jeg mangler i øvrigt også at så flere ting..... nå skidt :-D

   Slet
 6. Dejligt at dele haveglæde med sin mand :O) Jeg kan heldigvis også med min :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det dejligt :-D Det er da også sjovere når man har nogle at dele sin glæde med.
   Men hvordan kan man undgå at "smitte" når man bliver så afsindig glad når en grim grå knold kan blive til den smukkeste blomst.

   Slet