lørdag den 14. april 2012

Syren foræring....

I forgårs da jeg gik ude i haven og arbejdede, kom Mortens eks.kone forbi med en sæk til mig. En spændende sæk ;-D
Hende og hendes mand har nemlig plantet 1500 planter til en haveprojekt de har været i gang med!!!
Også var det jeg var så heldig, at de fik nogle i overskud, som jeg så fik :-D
6 stk. lilla Syrener. De er ikke så store endnu, men det skal de nok blive.

I går holdt jeg helt havefri, for det trængte jeg til. Jeg var så træt som et helt alderdomhjem, så dagen foregik i morgenkåbe og med morgenhår.

Da jeg stod op i dag stod det ned i stride strømme med regn. Så jeg var lige ved at tro dagen igen skulle foregå med morgenhår på sofaneseren.
Lidt over middag fik jeg et brev, om at jeg sidst på ugen skal til undersøgelse på sygehuset, og have undersøgt min mave. Så blev jeg bare SÅ nervøs, at jeg var nød til at gå ud og "brænde" min nervøsitet af i haven. Det kan godt anbefales, det hjalp i hvertfald.
Heldigvis var det blevet opholdsvejr, så jeg fik da lavet lidt.
Først plantede jeg de 2 af Syrenerne oppe ved hækken, hvor der er et hul som naboens drenge plejer, at rende igennem. Den trafik vil jeg gerne have stoppet.


Mahoniebuske og Syren.
Jeg har ellers prøvet med andre planter. Den første, en Klokkebusk, knækkende de 4 grene på, så flyttede jeg den, og plantede 2 Mahoniebuske. De er ikke så store endnu, men de stikker.
Jeg flyttede den ene af dem en lille smule i dag, så der kunne blive plads til en Syren imellem dem + en mere til højre for. Håber de hurtigt vokser til så hullet kan blive lukket.
Som i nok kan se, på deres Skvalderkålstæppe, er de ikke de store havemennesker. Tror jeg er nød til, at tale med dem om det, for det er træls det gror ind til os.
Nu jeg var i gang bag drivhuset, fik jeg lige gravet stykket igennem, og renset for skvalderkål. Det har jeg gjort nogle gange det sidste års tid, og det hjælper altså. Det er minimalt hvad der kommer af det nu. Skønt.
Det stykke bag drivhuset/terrassen er også det sted jeg har opbevaret planter da vi skulle omlægge haven. Og da jeg kunne se Dagliljerne er godt på vej op besluttede jeg, at flytte dem ned i det bed de fremover skal være i.

Dagliljer. Billedet er taget sidste år.
Fjerbuske flyttede jeg også. For den skulle ned i det samme bed. Den er godt nok bitte lille endnu, men den bliver forhåbentlig for alvor til noget i år. Den er i øvrigt også købt sidste år.

Aruncus dioicus, Fjerbusk.
I drivhuset har jeg en del potter med Husløg, som også blev flyttet ned i bedet.

Husløg.
Husløgene vil jeg meget gerne breder sig. Jeg satte også nogle i sprækkerne i min store trærod.

Husløg i sprækkerne på træroden.
Der var flere steder på træroden, hvor der var sprækker efter motorsaven, og huller lavet af råd. Dem fyldte jeg med jord, og plantede nogle husløg. Håber de klarer at gro der, men det plejer nu ikke være et problem. Husløg er meget taknemlige planter.


Ja jeg ved godt det ikke ser ud af så meget endnu, men alt har en begyndelse. Det tager lidt tid for jeg er nød til, at have hjælp til at flytte de store sten, der skal være i kanten af bedet. Før jeg kan komme videre. Så jeg tager det lidt efter lidt. Men nu er jeg da startet på bedet.
Det var ikke så meget jeg fik lavet i dag, men jeg er nød til at tage den lidt med ro, så det blev ikke til mere i dag ud over en hurtig haverunde.

Pieris Cupido med hvide klokker.
Så opdagede jeg lige at den ene Pieris blomstrede, med sine søde små hvide klokker. Og da jeg kom om i forhaven kunne jeg se, at nu varer det ikke så længe inden mine Tulipaner springer ud. Jeg er begyndt at kunne ane farven på dem.

Formodentlig en pink/lyserød Tulipan.
Og den jeg har vist flere gange;

Helt sikkert en lilla Tulipan.

Glæder mig til Tulipanerne springer ud, selv om der mangler en del. De er blevet spist af et eller andet dyr. Øv. Men så må jeg sætte nogle flere til efteråret, der er ikke andet at gøre.

Nu vil jeg slutte, og i må have en rigtig god lørdag aften.
Hygge fra Mamse.

17 kommentarer:

 1. Dejligt sådan at få planter forærende :-)
  Du har da gået noget til den i haven i dag, altså ingen morgenhår, men måske strithår efter alt det arbejde i haven ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt med gavmilde mennesker :-D De fleste jeg har fået planter af har nu også fået noget af mig på et tidspunkt. Godt man kan bytte lidt med det man har for meget af.
   Jeg kan love dig jeg har haft strithår ;-D Kender du det med at sidde fast med håret i en tjørnehæk? Jeg er altså ikke ovenud lykkelig for den hæk kan jeg godt fortælle dig. Det er også noget djævlskab når man skal luge ved den, og få dens pigge i fingrene av av...
   Men jeg nåede ikke så meget i haven som det var meningen, men regner med jeg skal derud igen imorgen, der lover de heldigvis godt vejr :-D

   Slet
 2. Skønt at du får noget fra hånden. Syrener er skønne.

  Jeg synes ikke, at jeg får så meget fra hånden lige nu, men det kommer nok. Jeg har da i hvert fald sået nu, bare lidt.

  I morgen skal jeg på besøg i en kolonihave, det glæder jeg mig til.

  Ha´ en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Hanne, at så er da også noget :-D Og vi kan jo heller ikke være lige aktive altid. Man har også brug for perioder til at lade op. Jeg synes godt nok også det er noget tid siden jeg har "set" noget til dig.
   Det lyder spændende med kolonihavebesøget. Jeg gik ellers og tænkte på dig i dag. Om hvornår vi skulle få hentet de planter. Men det finder vi nok ud af.
   Du må også have en god søndag. Og rigtig god tur.

   Slet
 3. Hej Marianne
  Godt du kunne komme i haven og glemme bekymringerne, det er haven rigtig godt til at hjælpe os med. Du nåede måske ikke så meget, men lidt har også ret, og bevidstheden om, at du fik det gjort er altid dejlig.
  Hvor er din Pieris flot og tulipanerne.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth, hvad pokker skulle vi gøre uden vores haver. En have er bare perfekt til at få tankerne i andre baner.
   Faktisk er jeg ret tilfreds med det jeg nåede, selv om det ikke var så meget. Men hellere lidt af gangen end at knokle så man (læs; Jeg) ikke kan noget i flere dage ;-D ha ha.... har ski snart prøvet det nogle gange :-D
   Pierisen gør ikke meget væsen af sig på afstand, men tæt på er den rigtig sød. Ps. og nu har jeg rettet navnet på den. For det opdagede jeg var forkert.
   Forhåbentlig får vi en god dag i haven imorgen, de har lovet godt vejr :-D

   Slet
 4. Jeg synes nu det lyder som om du har været rigtigt flittig :-) Men vi vil jo altid gerne nå meget mere end vi gør, sådan er det bare.
  Det var da skønt at få syrener forærende. De vokser jo heldigvis hurtigt, så det skal nok lukke hullet snart.
  Det bliver spændende med tulipanerne, og din pieris er meget smuk. Den kendte jeg ikke.
  God havedag imorgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror du har ret Hanne :-D Vi vil gerne nå mere end vi gør. Men tror det er vigtig tingene tager den tid de gør, for at man kan komme i flow.
   Hold op ja det var dejligt at få Syrenerne foræret. Elsker bare når de blomstre. Ja og det pokkers hul i hækken. Glæder mig til det er lukket.
   Undskyld med min Pieris, jeg havde sat et forkert navn på, nu passer den måske bedre til dem du kender? ;-D
   Tusind tak, du må også have en god havedag imorgen.

   Slet
 5. Altid dejligt med gaver til haven. Jeg elsker syrener, men har ingen i haven ENDNU, har lige købt 12 små stiklinger fra den blå avis, som snart kommer i vores læhegn. Glæder mig til at se både dem og billeder af dine. Tror også din husløg træstamme bliver rigtig god. God havedag i morgen
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Woaw det lyder da ellers spændende Susanne, med de 12 stiklinge :-D Dem jeg fik er vel godt og vel 40 cm høje, men med fine kraftige knopper på. Man kan godt lige ane dem ved siden af Mahoniebuskene. Håber der er mere at se til næste år.
   Også en rigtig god havedag til dig :-D

   Slet
 6. Godt at afreagere i haven, men skulle du ikke slappe af????????
  Glæder mig til at høre om naboen er lige så enig i dit skvalderkålproblem :D
  God søndag til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare dejlig med den have, den kan bruges til mange ting. Jooooo men jeg slapper altså af ind imellem ;-D
   Tror måske ikke vores naboer synes skvalderkåls problemet er lige så stort som jeg synes :-/ Ved ski ikke lige hvad jeg skal gøre ved det, hvis de ikke vil gøre noget..... Sad faktisk lige og fik en idé.
   God solskins søndag til dig :-D

   Slet
 7. Travl dame, og et levende bevis på at havearbejde helbreder sjælen ;O)

  Jeg bliver helt forpustet når jeg læser om din Marhonibusk. Jeg har haft et hyr med at fjerne den fra haven fordi den breder sig og sætter rodskud over alt. Den er fantastisk smuk - dufter dejlig og tiltrækker insekter, men den skal aldrig mere ind i mine staude bede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Susanne, haven er en god "helbreder" :-D
   Ang. Mahoniebusken så fandt jeg ud af det samme i går. At de laver rodskud altså. Men der hvor de står gør det ikke så meget. Tror måske bare jeg skal holde øje med dem..... ellers kunne man vel plante dem i en balje uden bund? så har man styr på den. Faktisk har jeg sådan et underligt forhold til dem... for jeg kan ikke rigtig beslutte om jeg kan li´dem. De har sådan et "hårdt" udtryk synes jeg, og jeg er altså mere til det "bløde" :-D Så hvem ved, måske ryger de ud af haven om et år eller 2.

   Slet
  2. Mahonie gror både ned ad - op ad - og ud ad. Det er rent ud sagt et helvede at grave den op, fordi man skal grave helt ned til kineserne for at få hele roden med! Nu er du advaret ;O)

   Jeg kan godt love dig at jeg svedte....gravede og gravede. Det kostede mig en bøjet greb, og jeg var rasende....det var regnveje og jeg lignede 'en muddermand'. Men op kom den :O)

   Den egner sig godt i et hegn, langt væk fra staudebede!

   Slet
 8. Hej Marianne. Det var vel nok dejligt at læse, at haven helbreder. Jeg tror på, at det er helt rigtigt. Jeg håber, at det nok skal gå det hele og man skal nok være noget tålmodig, når man anlægger en have, for i starten ser det ikke ud af meget, men planterne gror hurtigt og lige pludselig opdager man, at man har plantet for tæt, så det skal man også passe på med. Jeg eynes, det er spændende at følge med i dine projekter, det virker så gennemtænkt!

  SvarSlet
  Svar
  1. :-D Ja man bliver nemt fristet til at plante alt for tæt i starten når planterne ikke ser ud af så meget. Men bare om et par mdr. ser det helt anderledes ud. Jeg synes det er vigtigt, hvordan planterne står i forhold til hinanden, både hvad angår størrelse, facon på bladene, og farverne. Tror aldrig jeg har tænkt så meget på have som jeg har gjort det sidste halve år. Håber det lønner sig i den sidste ende :-D

   Slet