mandag den 30. april 2012

En travl dag står for døren...

De sidste par dage her jeg fået priklet, og pottet om så der har jeg god samvittighed. Skønt.

Hosta frølinger....eller??? småplanter er det vel nu.
Det er dejlig der nu er blevet noget mere ryddeligt her indenfor. Til gengæld bugner det at småplanter i drivhuset;


Små planter i massevis.
Skal lige sige, at der nu er endnu flere planter derude, end der er på billedet. De står over alt nu.
Jeg vil lige indskyde, at jeg bruger skobakker til, at undervand mine potter. De kan for det meste købes for 20 kr. pr. stk.
Nu er mange af mine såbakker blevet tømt, så jeg skal i gang med at så noget mere i dag.

I lørdags var jeg lige et smut i Jem&fix for at købe ukrudsdug, pottemuld mm. Inden jeg gik ind i forretningen så jeg en stor plantereol udenfor, med en hel masse halvtrist Tete-a-tete. Det viste sig så at de kun kostede 3 kr. pr. stk. Så jeg købte en hel bakke fuld med 24 stk. Også var jeg jo så heldig, at jeg fandt en bakke nederst på reolen, hvor blomsterne stod rigtig fine.
I går fik jeg plantet alle Tete-a-teteérne ud i min trærods bed.


Trærods bedet d. 29-4-12.
Som alle andre steder er alt også ved at springe ud her.
Vores nye Ligusterhæk;


Ligusterhækken for nogle dage siden.
Det er altså rart at se der er liv i hækken. For når man køber barrods planter ser de godt nok ikke særlig levende ud.
De nye frugt træer er også ved at springe ud;


Det nye Æbletræ.
Nå nu vil jeg lige have en sidste kop kaffe inden jeg skal ud og rode i jorden, imens jeg venter på vognmanden, der kommer med de 4 m3. barkflis vi har bestilt til stier.

Kan i nu have en rigtig god dag alle sammen. Forhåbentlig med sol og varme. (Solen har lige været lidt fremme her.) :-D

Hygge fra Mamse.    

11 kommentarer:

 1. Kære M. Jeg tror der ser ud hos dig og mig som hos rigtigt mange af os, der blogger. Vi er nemlig mange der er gået såamok.

  Det føles så godt når man er nogenlunde på højde med priklinger. Det tager lige et par dage, synes jeg. Så er der flere småplanter der står og råber efter en. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja såamok er nok det rigtige ord ;-D
   Mangler stadig at så en masse for det nåede jeg slet ikke i dag. Til gengæld har jeg nået en hel masse andet.
   Helt bestemt, hvis man såer meget er der også meget at prikle, det giver sig selv. Men det glemmer man desværre nogle gange. (Jeg gør) Og det er ikke alt der er lige nemt at prikle.
   Nu er der så en kæmpe arbejde med at hærde de små. Det bliver til mange ture ud og ind af drivhuset. På trods af at der mangler 6 ruder i mit drivhuset, så bliver der altså stegehedt derinde en dag som i dag. Så de skal ud i den friske luft de små.

   Slet
 2. Jeg er også gået så-amok i år. Har dog ikke fået dem alle sat i drivhuset, så der er stadig mange indenfor. Jeg har lige sat dem på terrassen, så de kan få noget mere lys (de kommer selvfølgelig ind til aften).
  Der bliver noget at slæbe på med al den barkflis - godt du har din nye kærre. Forhåbenligt får du hjælp af din 'havenisse' :-) Men det bliver spændende at se resultatet, som jeg håber, at du vil vise her på bloggen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen grunden til at jeg har sået så meget i år er, at jeg både har sået stauder og sommerblomster. (Mangler stadig det til køkkenhaven.)
   Der blev nu ikke noget slæberi i dag, for vores barkflis er ikke kommet endnu.
   Men der har nu været nok at lave alligevel. Morten har sat nyt badeværelsesvindue i. Som jeg også hjalp med ind imellem jeg samlede en rosenbue, fik den sat op, og plantet nogle roser, Clematiser, liljer og..... ja ...en hel masse andet.
   Jeg skal nok vise det hele, både rosenbuen, roserne og vores stier når vi får dem lavet. Nu skal vi lige have det flis hjem... Heldigvis så har Morten fri det meste af ugen, så kan vi hjælpes ad. (Håber det kommer i morgen.) Men hold op der sker meget for tiden.

   Slet
 3. Ja, det går lystigt for sig i drivhuset, ingen grund til at kede sig der!! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det ville være synd at sige jeg keder mig ;-D
   Udover at så, prikle, og potte om, er der nu et værre rend ud og ind af drivhuset med småplanter der skal hærdes. Men det er jo nødvendigt, også gør man det gerne :-D
   Jeg var godt nok fristet til i dag, at prøve at plante noget af det ud i et bed, men jeg tør ski ikke. Det bliver jo alligevel lidt koldt endnu om natten. Og det ville altså være ærgerligt nu når det er nået så langt, hvis det går tabt fordi man er for utålmodig.

   Slet
 4. Det er derfor jeg ikke sår så meget, jeg har rigeligt med den smule jeg skal slæbe ud og ind igen. I morgen kommer georginerne i jorden, så må de gro eller lade være.
  Her har det været det fineste vejr hele dagen, lidt køligt fra morgenen, men en smuk dag og især aften.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth, jeg må sande at dagen har for lidt timer, og jeg for lidt kræfter. For jeg når i hvertfald ikke helt det jeg sætter mig for.
   I dag er jeg stået op kl. 6, og håber så jeg kan nå det jeg gerne vil.
   Når jeg lige har fået min første kop kaffe vil jeg ud og stille de små planter ud. Det er godt nok lidt køligt udenfor endnu, men tror ikke der er så pokkers meget varmere inde i drivhuset (der mangler jo stadig 6 ruder) Men dagen tegner til igen at blive varm, så de må hellere komme ud inden de bliver stegt helt.
   Ja jeg har godt nok også tænkt på Geoginerne... tror lige jeg venter til jeg har ordnet det andet jeg er ved. Så passer tiden måske også bedre. (Selv om min søster der er "hærdet" Dahliadyrker, allerede har sat sine ud. Hvis natten skulle blive kold sætter hun bare en omvendt potte over.)
   Ha´en dejlig havedag.
   Knus

   Slet
 5. Hej Marianne. Hvor ser det bare godt ud med alle dine små planter. Skobakker var et smart tip - det vil jeg huske. Du har godt nok været flittig og så går du bare til den igen - efter en kop kaffe - godt gået. Vejret har også været fantastisk i dag, jeg har været ude lige siden jeg kom hjem fra arbejde. Det var rigtig dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte :-D Ja skobakkerne er smarte, også er de noget billigere end zinkbakker (Selv om de "nok" er lidt kønnere at kigge på.) ;-D
   I dag må jeg nok hellere tage den lidt mere med ro, men ud det skal jeg. Her tror jeg ikke en´kaffepause er nok.
   Skønt at du nåede ud i haven efter arbejde. Det er bare så skønt når vejret er så godt, så får man lige ladet de mentale batterier op igen.
   Ha´en god dag, håber også du når ud i haven i dag. Det tegner til at blive en smuk dag igen :-D

   Slet
 6. Sød ko :-) Og god ide med skobakkerne!

  SvarSlet