lørdag den 28. april 2012

Huhej som det går....

Altså som tiden dog flyver af sted.
Der er jo unægteligt sket en hel masse den sidste uges tid.

- Morten er sprunget ud som "havenisse" :-D hi hi.... jeg vidste han ville blive grebet af stemningen på et tidspunkt. Tålmodighed lønner sig kan jeg sige til de af jer, som ville ønske jeres mænd også interesserede sig for haven.

- Tulipanerne er begyndt at springe ud;

Tulipaner i forhaven.
- Men ugens absolut højpunkt var d. 23 da jeg blev Farmor til hende her;

Mit smukke lille barnebarn. 
Ja det tog mig lige nogle dage at få fodfæstet igen :-D

- Forleden fik jeg mig taget sammen til, at gå ud i drivhuset og fik priklet, og pottet en hel masse planter ud. Bl.a. Hosta, Lupiner, Blomsterkarse, Pragt Riddersporer, stiklinger af potteroser og..... ja det kan jeg ikke lige huske nu.
Min søde nabo/genbo Gitte, (ja Gitte nu skriver jeg om dig igen... hi hi.... ) kom lige op i drivhuset til mig, med den her;

Smuk Rød Tulipan.
 Og ønskede tillykke med barnebarnet. Tænk hun kunne finde på at klippe Tulipanen af selv om hun kun har 5-6 stykker i haven!!! Gitte altså ;-D Men tusind tak, den er virkelig smuk.

- Mine Narcisser "Mount Hood" er sprunget ud omme i surbunds bedet;

Narcis "Mount Hood"
Den har bare den lækreste farve, synes jeg. Ærgerlig bedet er omme på den anden side af huset, hvor vi kun kan se dem, hvis vi går derom. Så er det dejligt de har lovet varmere vejr. Så kan jeg sætte mig på bænken, og kigge på dem.
Der er mere der er liiiige på nippet til at springe ud. Bl.a "Thalia" og "White Lion". Men sørme også mine Kinesiske dværg Rhododendron "Saint Merryn";

"Saint Merryn" kinesisk dværg Rhododendron.
Tror det varer noget tid endnu inden Tulipanerne springer ud deromme.

- Vi er begyndt at forberede til at få lavet stier oppe i køkkenhaven og frugthaven. Så på mandag skulle vi gerne modtage 4 m.3 barkflis. (Jeg er spændt på hvor meget det kommer til at fylde i indkørslen når det bliver læsset af.) Jeg skal nok vise billeder.
Nå jeg har faktisk slet ikke tid til at sidde her og råhygge med bloggen. Jeg skal ud og købe noget ukrudtdug, plantesække, pottemuld osv.

Det glæder mig at se der er kommet flere faste læsere på bloggen, velkommen til jer :-D

Rigtig god weekend alle sammen.
Hygge fra Mamse :-D20 kommentarer:

 1. Huhej hvor det går farmor, er kun lidt misundelig :o) Heldigvis har du det forhåbentlig lidt bedre nu, det lyder det til, det gør nok underværker at blive farmor.
  Min St. Merryn blomstrer overdådigt nu, den har en smuk blålilla farve. Jeg vidste ikke, at det var en kinesisk dværghododendron, så blev jeg så klog :o)
  Tillykke med at Morten også er blevet havenisse nu, det er rigtig, det kan godt tage nogen år, inden interessen viser sig.
  God weekend
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det går da lidt bedre, min blodprocent er da kommet "helt op" på 5,9 nu ;-D Det går frem ad, men jeg mangler stadig nogle undersøgelser endnu. (De har jo ikke fundet årsagen endnu.)
   Det er dejligt Morten er begyndt, at interessere sig for haven. Men lad os nu se om det er lige så spændende når der skal luges ukrudt. Det hører jo med.

   Slet
 2. Hov glemte lige at skrive, at lillepigen er sååååå sød :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaak :-D Ja hun er så nuttet.

   Slet
 3. Stort tillykke med barnebarnet, det er da den smukkeste "blomst" man kan ønske sig.
  Kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Man må sige hun er den skønneste blomst :-D

   Slet
 4. Hvor er hun skøn, jeres nye lille prinsesse. Hun må da være 'Årets Blomst' hos jer :-)
  Jeg har opgivet at min mand bliver havenisse efter alle disse år. Men det er også fint nok, vores have er ikke stor nok til os begge :-D
  Og han hjælper med de tunge ting og går rundt og nyder. Det passer mig fint.
  Men tillykke med at din sprang ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun må helt bestemt være årets blomst ;-D
   Nogle mænd må man bare opgive desværre, men så har du jo haven for dig selv. Det er da godt han hjælper med det tunge. Og nyde haven skal der også være plads til.
   Det er dejligt Morten er begyndt, at hjælpe og interessere sig for haven. Men nu må vi se om det holder, når der skal luges ukrudt ;-D

   Slet
 5. Hjerteligt tillykke med hende. Hvor er detbare stort og rørende! Jeg glæder mig selvuendeligt meget til at blive bedsteforældre. Har datter på 25 med forlovet på 30 og to store teenagere, men jeg tror nu jeg (og de) lige skal have deres anden ungdom inden vi bliver familieforøget.
  Og sikke du har været flittig, Marianne. Jeg selv elsker at prikle. Når blot jeg ser bort fra pladsproblemet. Er i gang med at hærde, så jeg kan flytte ud fra drivhuset i hold. Godt vi får mildere vejr nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Marianne, du har noget at glæde dig til ;-D
   Jeg bliver altid så blød om hjertet når jeg ser sådan nogle små nyfødte.
   Pladsproblemer har jeg også i stor stil... overvejede faktisk at købe en stålreol mere i dag da jeg var i Jem&fix.
   Mine planter bliver også hærdet når de står i drivhuset, for der mangler 2 rækker ruder. Ja det skal jeg også have købt. Men min søn skal først kigge på drivhuset. For han har lovet at lave nogle nye stivere i rustfrit stål. Den ene er nemlig knækket, og 2 andre er meget bøjet. (Han er nemlig uddannet smed.)
   Ja nu må vi se hvor det milde vejr bliver af. Jeg synes godt nok det har været koldt i dag.

   Slet
  2. Er hanSMED? Det var dog den reneste luksus for et havemenneske.

   Ja, det er noget magisk og rørende og helt uforståeligt ved at se et nyfødt barn. Og din lille skat er et af de meget yndige.

   Slet
  3. Ha ha ja Marianne, han er smed ;-D
   Han har lovet at hjælpe både med drivhuset, og med at lave nogle staudeholdere. (Jeg har også en drøm om at få ham til at lave en rosenbue, og måske nogle høje stativer.) Men det skal ikke være sådan, at han tænker; "Åh nej altså."
   Så når han har lavet det til drivhuset, og staudeholderne, må vi lige se om han er gearet til at lave mere til han mor ;-D

   Slet
 6. Hej. Et stort tillykke med dit lille søde barnebarn. Hun er bare fin. Jeg kan godt forstå, at du er en stolt farmor! Sikke mange dejlige planter du har i haven. Det er spændende at følge med her!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Birgitte :-D
   Selv om der ikke er så frygtelig mange planter i haven endnu, så står de på spring dem jeg har. Det er bare så dejligt når der hele tiden er noget til at afløse det der afblomstre. Så har man hele tiden noget at glæde sig til.

   Slet
 7. Stier er noget, jeg absolut kan anbefale, især når der er børnebørn på matriklen. Småfyrene elsker at tulle rundt og næsten blive væk og komme til syne igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg går også ind for stier i haven. Der er ikke noget mere spændende end når man kan "gå tur" i en have. Og at man ikke kan overskue det hele på en´gang.
   Jeg tænker også meget på, hvilket underlag man går på. Det skal føles dejligt. Nu må vi se hvordan det bliver, ellers må vi jo finde på noget andet.

   Slet
 8. Tillykke med dit barnebarn, kan godt forstå du er glad. Det er så dejligt med børnebørn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Vivi :-D Ja det er en ret speciel følelse, at få børnebørn. Det er lidt surrealistisk når ens egne børn begynder at få børn. Men skønt det er det :-D
   Glæder mig til hun bliver større når man kan have hende med rundt i haven. Det bliver spændende at se om jeg kan smitte hende med min glæde for haven/naturen.

   Slet
 9. Tillykke med den smukke lille prinsesse og din nye titel :-)
  Dejlige forårs billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Gitte :-D
   Uha ja der sker så meget skønt i naturen lige nu, det er med at forevige det så man kan nyde billederne en dag, hvor vejret er rigtig skidt ;-D

   Slet