onsdag den 28. marts 2012

Ta daaaa.... så er det her!

I går fik jeg den længe ventede  sms!!!
Om hvad? om min Kastanjehegn ville ankomme i dag ski da! :-DOg nu står det ude i gårdspladsen. 2 glade ruller hegn :-D
Hvordan jeg kan regne ud de er glade? de skal jo op i min have for søren da, derfor. Ja og grunden til jeg kun viser den ene rulle er, at jeg jo nødig skulle overbelaste jeres øjeæbler, med for meget lækkerhed ;-D hi hi....
Nå men imens jeg  ventede på mit hegn skulle ankomme, gik jeg op i drivhuset og fik priklet de sidste Hosta, og Lupiner ud. Det blæste/blæser nemlig så meget at jeg ikke orkede at ordne min trærod, som det ellers var planen, at jeg skulle rense for jord med skvalderkål og små rødder.

Hosta.
Lupinerne før de blev priklet ud.

Det var godt nok ikke alle Lupinerne, der var klar til at blive priklet ud, men det blev de altså alligevel.

Så tænkte jeg, at nu jeg var i drivhuset kunne jeg lige så godt så nogle Tagetes. You now jeg købte jo frø til "Vanilla" Tagetes for noget tid siden. Men det var da en totalt skuffelse at åbne posen, først troede jeg de havde glemt at putte frø i posen, da jeg fik øje på en lille bitte pose i posen. I den lille bitte pose lå der 15 stk. forkølede frø!
Hvorfor er de så nærrige når de putter frø i poser?

Nå men derud over har jeg sået Pragtsnerle, også har jeg forsøgt at så Pæon! Ja jeg ved ikke om det kan lade sig gøre. Men sidste år tog jeg frøkapslen af den Pæon, der havde blomstret. Nu må vi se om det lykkedes. Ellers har jeg i hvertfald forsøgt.

Da jeg havde modtaget mit hegn, gik jeg ind igen. For det blæste så meget, at jeg ikke helt følte mig tryg i drivhuset.
Nå men vejret skulle jo blive dårligere i morgen og dagene frem øv.... så må vi se hvornår mit hegn kan komme op på plads.
Men i hvertfald er der blevet lidt bedre plads herinde efter at nogle af mine frølinger er flyttet i drivhuset. Så de næste par dage skal nok gå med, at så nogle flere blomster. Nu er der jo igen blevet plads i vindueskarmen.

Ha´en dejlig blæsevejrsaften.
Hygge fra Mamse.

33 kommentarer:

 1. Pæoner kan sagtens sås; men de udvikler sig under jorden det første år. Evt blade kommer først andet år, så du skal være tålmodig og gemme potten, selvom den ser ud, som om der ingenting sker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg regnede også med at det kunne lykkedes at så Pæoner, men om de skal have kulde først, eller varme før de spirer er jo spørgsmålet. Men tusind tak for oplysningerne, så skal jeg i hvertfald ikke kigge efter spirer i år :-D
   Men så kan pottn få lov at stå og hygge sig til den beslutter sig for at spirer. Elsker den slags projekter.

   Slet
 2. Nej hvor ser det spændende ud! Jeg glæder mig til at følge din blog - tak for kikket... Jeg får helt lyst til at så flere frø, er nybegynder og derfor ikke fået gang i lige så meget som dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, du er altid velkommen til at kigge med :-D
   Jeg elsker at så planter. Det er så livsbekræftende, at se noget spire, som man har sået.
   Man behøver heller ikke så meget for at få fornemmelsen af liv. Men nu har jeg en stor bar have, der helst skal beplantes inden så længe. Og for at spare nogle penge laver jeg en del planter selv. Det gør ikke noget når man som jeg godt kan lide det :-D

   Slet
 3. 15 frø det er da mange.......... i et af mine var der hele syv.
  Dejligt du endelig har fået dit hegn.
  De ser sunde ud dine små babyer.

  KH Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Margrethe altså, er det ikke rigtigt man føler sig ski snydt når man åbner posen og ser så få frø.
   Ja det er dejligt jeg langt om længe har fået mit hegn.
   Glæder mig SÅ meget til, at få det sat op.

   Slet
 4. PY HA så er der ro i sjælen var Marianne? Det var godt, så skal det blive spændende at se, hvor det skal være i din have... altså i billeder, mener jeg. Godt tillykke med at det landede hos dig.
  De er fine de små lupiner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så prøver jeg lige igen.
   Ja nu har jeg fået ro i sjælen ;-D ha ha... Nu bliver det bare spændende, hvornår jeg kan få det sat op. Det bliver i hvertfald ikke i weekenden for der har Morten 2 lede 12 timers vagter han lige skal have overstået. Så må vi se hvornår det bliver. Men jeg lover at tage billeder undervejs :-D
   De små Lupiner elsker jeg, de er bare så nuttede, og livskraftige. Overvejer faktisk om jeg skal få fat i nogle flere. Det er ikke Lupiner vi skal gå ned på ;-D

   Slet
 5. Hej Marianne
  Du er så sjov, så jeg sidder lidt og smågriner af dig. Godt du fik dit længe ventede hegn.
  Dine frølinger ser fine ud, mine hostaer er knap så langt som dine. Godt du kan så noget mere, når nu det ikke er til at komme i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi... det hegn altså... det har godt nok givet mig mange søvnløse nætter. Det ødelagde lige min tidsplan, med at det først blev leveret nu. Men på den anden side er jeg sikker på jeg nok skal nå det jeg skal have lavet. Du ved godt du anbefalede mig, en Clematis "Miss Batemann" til mit hegn. Den opdagede jeg, at jeg faktisk allerede har :-D Den skal bare lige flyttes for den står opad naboens garage.
   Ja jeg mangle stadig at så rigtig meget endnu. Men jeg er nødtil, at gøre det i etaper så jeg kan nå at få frigjort noget plads i vindueskarmen.

   Slet
 6. Det var godt du endelig fik dit længe ventede hegn :-) Jeg er spændt på at se når du får det sat op i haven.
  Jeg skal også så mere hvis det virkelig bliver så dårligt vejr som de siger, for jeg er godt bagefter med alt det gode vejr vi har haft. Det er godt at vi har noget at hygge os med indendørs også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren da, det er jeg også... spændt på at se hegnet sat op altså :-D
   Ja jeg nåede kun ud og fik en´"ordentlig" havedag sidste torsdag. Jeg skulle jo have været ude i dag og ordne den trærod.... nå men det er garanteret; den´render ingen steder.
   Ork ja der er nok man kan nørkle med indendørs indtil det gode vejr kommer igen, forhåbentlig meget snart :-D

   Slet
 7. Det bliver spændende at se dit flotte hegn i sine nye omgivelser. Jeg har også en del at så endnu og ingenting til prikling, - men det kommer vel. Lad os håbe at blæsevejret aftager hurtigt, det er altså ikke det vi har brug lige nu efter min mening :o/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på hegnet vil komme til, at føle sig godt tilpas i sit nye hjem ;-D
   Ha ha ja der skulle da gerne blive noget at prikle ud for dig, hvis du såer noget.
   Blæsevejr hader jeg bare. Synes man bliver ør i hovedet når man går ude og det blæser. Så hellere regn, (hvis det ikke er for meget altså.)
   Perioden med godt vejr var for kort. Der er så meget der skal ordnes udenfor, at vi har brug for det gode vejr. Men indtil vi får godt vejr igen, vil jeg få styr på det der skal såes. Mangler stadig en del.

   Slet
 8. Godt at dit hegn endelig kom :-)

  Tagetes Vanilia er skønne, men du har ret, der er ikke mange frø i posen. Jeg har sået dem gennem flere år. Forrige år havde jeg været så god at få taget frø af dem, troede jeg derved kunne spare en del penge.
  Det kan dog ikke betale sig, for de vil ikke spirre, og de få stykker der gør det, bliver ikke andet end noget skrammel der ikke engang minder om Vanilia.
  En læser på min blog skrev at det var fordi frøene er F1 hybrider, og derfor har nogle egenskaber der gør, at man ikke kan så dem, som ved så mange andre planter. Bare lige så du ikke får samme tanke som mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv ja jeg har netop lige haft samme tanke om Tagetes "Vanilla" :-/ Synes godt nok jeg føler mig snydt med så få frø i posen. Men så forstår jeg også bedre at prisen er som den er.
   Nå men okay det overlever jeg nok. Der er mange planter der stadig skal såes, og prikles. Jeg nyder det :-D

   Slet
 9. Hej Marianne. Det ser jo godt ud. Jeg glæder mig til at se hegnet sat op! Sikke mange fine frølinger. Ja, det er ikke alle, der er gavmilde med frø, 15 frø er godt nok ikke meget, nu håber jeg så, at de i det mindste alle sammen spirer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jae... lidt frølinger har jeg da ;-D hi hi... Jeg er "taknemlig" for mine 15 frø, når jeg læser, at Margrethe har været ude for en pose med kun 7 frø!!! Ja for søren da, lad os håbe alle spirer ;-D

   Slet
 10. Nej hvor dejligt sådan at få gaver med posten :0)
  Det ser godt ud med dine små frølinger, de trives godt. <kender godt det med så lidt frø at man virkelig føler sig snydt.

  Jeg havde også french vanilla sidste år og har haft det mange gange i øvrigt, men sidste år åd dræbersneglene dem!!!!!! Så i år laver jeg en vandgrav med øl rundt om :O Naaah så kommer der ski flere ;0).
  God dag til dig :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man føler det næsten som juleaften, når posten/fragtmanden kommer med så dejlige gaver.
   Man må sige jeg er usædvanlig heldig, med mine frølinger :-D
   Håber godt nok vi fik bugt med de fleste, (håber alle) dræbersnegle sidste år. Ellers må de have kamp!
   Her på matriklen bliver de spiddet med et jernspid, også i salmiakvand. Der er ingen kære mor ;-D hi hi...

   Slet
 11. Det skal nok blive rigtig godt med dit nye hegn.
  Lad os håbe at, det varslende vejr, blot er en hurtig fornøjelse, så vi kan komme videre med alt havearbejdet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er sikker på det bliver rigtig godt med det hegn. Jeg kan jo "se", hvordan det kommer til at se ud ;-D (Jeg er i besiddelse af en meget veludviklet haveforestillingsevne hi hi....)
   Helt enig, vi vil have bedre vejr NU, for vi har så meget, der skal ordnes udenfor :-D Vi må bede til vejrguderne, og håbe de gider lytte til os ;-D

   Slet
 12. Selvfølgelig er det glade kastanje hegn Marianne........det kan da ikke være anderledes ;0)
  ......og ja de kære frøposer kan være nogle gruelige skuffelser ind i mellem.......men tænk på at til efteråret kan du selv samle frø og øge din beholdning betydeligt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ;-D
   Det er nemlig ikke alle frøposer, der er lige gavmilde :-D Jeg plejer også at samle frø, fra alt muligt, men nu siger Vivi jo, at de frø man tager fra netop Tagetes "Vanilla" ikke er særligt gode. Nu må vi se.... jeg kan nok ikke lade være at forsøge alligevel.

   Slet
 13. Smukt hegn... det kunne jeg også ønske mig til min nye have.
  Mht. frø skuffelser, så har jeg også været der et par gange... en gang gav jeg 38 kr. for 10 valmuefrø... 10 bittesmå valmue frø, og jeg fik dem aldrig til at spire.

  Det var der jeg begyndte på at lave min egen frøbutik, hvor de fleste af frøene kun koster 10 kr. pr. pose.
  Mht. antallet af frø, så er der så mange at de ikke kan tælles, eks. valmue frøene er der en teske fuld frø i mine poser.
  Nåre ja... og så dyrker jeg kun økologisk, så de er også økologiske :)

  Herlige påske hilsner fra Line Fauerholm

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er vild med Kastanjehegnets udtryk :-D
   Øh nu må jeg lige... har du fået ny have? det var jeg ikke klar over. Ved jo godt du har haft din kolonihave. Spændende.
   10 kr. for en frøpose er jo ikke alverden, hvis der er godt med frø i.
   Jeg har det jo sådan, at når jeg går i haven om efteråret og samler frø, føler jeg mig rig :-D Det er bare den bedste følelse der findes. Lige bortset fra når man forære dem væk. DET er det bedste :-D

   Slet
 14. Endelig fik du dit hegn... det blir spændende at se det når det kommer på plads :o)
  Det ser ud til at det går helt godt med alle dine frølinger... held og lykke med de nye :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja endelig :-D
   Alle mine stakkels frølinger, var jo faktisk flyttet "hjemmefra", ja i hvertfald ud i drivhuset, men pga. den hårde blæst er der blæst endnu 3 ruder ud af drivhuset :-( Så jeg måtte lige sætte en redningsaktion i værk her i dag. Alle frølinger kom indenfor igen, så de ikke kommer noget til, de små :-D Ja også har de jo lovet frost... altså noget skidt... nu vil vi altså gerne have plusgrader, 2 cifret helst, og vindstille vejr. Nå skidt vi må bare finde os i vor herres vejrluner, og håbe på snarligt bedring ;-D

   Slet
 15. hej Marianne

  Tak for dit besøg på min nystartede blog. Har fluks meldt mig under fanerne hos dig. Din blog er rigtig dejlig og gode billeder. Skal dæleme da også i gang med at så. Sikke skønne småplanter du har fået dig efterhånden.

  VH
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lena.
   Velkommen til min blog, jeg er også ret ny... siden starten af Januar, så jeg prøver mig frem.
   Men hvis du har spørgsmål og brug for hjælp til din blog kan du spørge Berit, hun har både en dejlig haveblog, men nu også hjælp til os (bl.a. mig) der ikke er så tekniske. Hjælpen findes på "Blog hjælp"
   Du kan finde hende ude i højre side på min Blog-roll.
   Ang. at så planter, så er det den bedste "afstresser" der findes. I år har jeg mange flere småplanter end jeg plejer, at have. Men det er skønt, og der er brug for hver en´der gider titte op af jorden :-D Det kan stærkt anbefales.

   Slet
 16. Jamen det ligner da en ´glad rulle hegn´, for pokker da.

  Du lyder da også lettere overstadig.

  En skam jeg ikke fik læst min mail i tide, nu har jeg svaret dig, og også fået skrevet mit mobil nummer.

  Ha´ en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det er da en glad rulle, glæder mig så meget til de bliver sat op :-D
   Skidt med at du ikke fik læst min mail, nu kan jeg i hvertfald lige gå ind og læse din ;-D
   Også en rigtig god søndag til dig.

   Slet
 17. Tillykke med dit hegn.
  Glæder mig til at se resultatet.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet