søndag den 4. marts 2012

Shop-totalt-amok-dag...

De sidste par dage har jeg været i haven, og rydde for ukrudt, gamle rødder og store sten.
Så havde jeg lige en´ dag hvor jeg ikke var i haven og lave noget.
Jeg gik kun en runde for at se om noget spændende var sket. Da det ikke var tilfældet, gik jeg i gang med at støvsuge og rengøre min bil. Det var tiltrængt. (Det var ellers meningen at jeg skulle slappe helt af.) Alt imens mit hoved kørte på højtryk, m. plantevalg, indretning osv.
Om aftenen kunne jeg dog ikke længere holde mig fra jorden, og jeg gav mig til at prikle mine Akelejer ud. 37 stk. blev det til. Nogle tynde skravl er de. Så jeg håber de overlever. For nu har jeg altså sat dem ud i det lille drivhus, der står i mit drivhus.

Så har jeg jo gået og forberedt, hvad der skal ske ude i haven i den kommende tid.
Som i kan se på mit indlæg, med projekt have, er der på tegningen en stor terracotta/olivenkrukke, som skal bruges til point-de-vue.
Det har givet mig lidt hovedbrud, for jeg har været ved at undersøge, hvad sådan en krukke koster, hvor den kan købes osv.
Problemet har ikke været, at finde sådan en krukke, men hvad den ville koste.
Her vil jeg gerne undskylde mit kraftudtryk, men SHIT den krukke jeg fandt var dyr. Over 4000 kr. for en terracotta/olivenkrukke!!! :-O Det er jeg godt nok for nærrig til at give, hvis jeg altså havde pengene.
Så jeg måtte finde på noget andet.  Troede jeg, lige til jeg så Ekstraposten i onsdags. Der var der en reklame fra Plantorama. Okay der var en stor krukke, måske ikke lige den jeg havde tænkt mig, men den kunne gå an i mangel af bedre.
Så´imorges kørte Morten og jeg så i Plantorama kl. 8.40, for der var mange gode tilbud, og jeg regnede med, at der ville være en million milliard mennesker ;-D
Der var en mega lang kø udenfor, der ventede på at blive lukket ind. Og det var hundekoldt, men heldigvis var folk, der ventede glade og i godt humør.
Heldigvis nok blev krukkerne ikke flået af hylderne som jeg havde troet. Da jeg endelig havde fundet krukken blev Morten og jeg enige om lige at gå en runde for at se hvad de havde af krukker.
Og hvad fandt jeg? nemlig, en krukke der lignede den jeg havde forestillet mig. Bare lidt mindre, men bestemt bedre end den jeg var taget i Plantorama for.


Terracotta krukke.
Nå nu vi var der kunne vi jo lige så godt se, hvad de kunne byde på af spændende ting og sager. De har nemlig udvidet butikken væsentlig siden jeg var der sidst.
De bød i hvertfald både på en kop gratis varm kaffe, med et rundstykke til.

Morten fandt noget Ligusterhæk til 64.95 kr. pr. bundt, ca. 1-1.25 m. høj. Det mente han vi skulle købe, (jeg har jo gravet en rende til hæk her i efteråret), og ja hvorfor ikke? Det var jo alligevel meningen vi skulle have noget hæk inden længe.


4 bundter Ligusterhæk.


Nå hvad fandt vi ellers;
Shop-total-amok godter.
Der er;
3 Pæoner "Sarah Bernhardt"
3 Dahlia "Seduction"
1 Dahlia "Le Baron"
1 Dahlia " Optic Illusion"
Rødbede så-folie (skal prøve hvordan det fungerer)
Gulerødder så-folie
Skalotte sætteløg
Stikløg sætteløg
Sommerporre frø
Vinterporre frø
alm. Grønkål frø
rød Grønkål
Planteskilte

Så gik vi over i Bilka, for jeg havde jo forelsket mig i Bettina´s Våriris, men dem havde de desværre udsolgt. Øv...
Jem & fix ligger jo også lige i området så der gik vi også ind. Og der købte jeg en stålreol til drivhuset for 75 kr. For ellers er jeg bange for, at jeg kommer til at mangle plads til alle mine småplanter når de bliver priklet ud. Jeg har en ide´ med, at vende hylderne om så de virker lige som zinkbakker, som man kan vande ned i. Ved ikke endnu om det kan lade sig gøre.

Nåe okay vi skulle jo faktisk også lige have købt lidt ind, som om vi ikke havde købt nok.  Så det resulterede i, at i Løvbjerg røg der en underskøn blå/lilla Hortensia, og 3 bundter sovende Påskeliljer op i vognen. :-D
Også lige hjem, få en hurtig kop kaffe, også gik Morten og jeg ud og hjalp hinanden med, at plante hækken. Så nu er det første "rum" næsten færdigt :-D ta daaaaa........
Alt i alt en rigtig god, men kold dag.

Håber i er med endnu, og tak for opmærksomheden ;-D for et lidt laaaaaangt, og måske kedelig indlæg.
Ha´ en god aften.
Hygge fra Mamse.

Ps. Det var altså ikke mig, der valgte alle blomsterne i Plantorama!!! Måske jeg er ved, at have "omvendt" ham. You now; nissen alias Morten ;-D hi hi....

26 kommentarer:

 1. Lyder som en herlig tur med masser af dejlige indkøb :-) Og skønt at hækken allerede er plantet, så det er 'overstået'.
  Hvordan har du gjort ift. at få Morten omvendt - gode råd modtages gerne ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved du hvad Susanne, jeg er ski ikke rigtig klar over om jeg overhovedet har gjort noget for at "omvende" Morten, tror måske han er skabs-havenørd ;-D men det får man ham altså ikke til at indrømme ha ha.... men jeg er helt sikker på han nød turen lige så meget som mig.
   Det var ham, der spurgte om jeg havde set de havde Dahliaer, og hele deres frøsortiment :-D
   Hvis jeg finder ud af "recepten" på at få nogen "omvendt" skal jeg nok gi´et praj.
   Og ja du kan tro det er dejligt, at få det overstået at sætte hæk.

   Slet
 2. Sikke en shoppe-dag - og effektive har I da også været med hækken, der allerede er kommet i jorden. Imponerende! :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja når man køber sådan noget barrodet hæk er man nød til at foretage sig noget. Og vi kunne jo lige så godt få det sat nu jeg havde gravet renden det skulle stå i, og hækken var købt. Det er helt vildt dejligt, at kigge ud og se at nu er vi da SÅ langt. Så er der den ting mindre, at tænke på :-D

   Slet
 3. Dejlig shoppedag og dejligt at Morten også nød det. Og tænk I har fået hækken plantet, det er bare så godt.
  Det var en fin krukke, du fik fat i, det skal nok blive flot. Og skønne planter, ja men det har da været en herlig dag :o) Det gør ingenting med meget tekst, når bare det er skrevet på en sjov og hyggelig måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er rigtig glad for at hækken er plantet. Det er lidt surrealistisk, at kunne kigge ud, og og se at nu ER vi i gang. Skønt.
   Krukken fandt vi ud af kunne købes i Jem&fix til 98 kr.!!! Og jeg gav.... ja skidt det er lige meget, jeg er glad for den, så det gider jeg ikke ærgre mig over ;-D ha ha.... men jeg kunne da have sparet nogle penge.

   Slet
 4. Ja jeg tænkte det nok... selvfølgelig sku du gå amok... ellers var der da noget helt galt ;oD
  Og når manden er med på det, er det jo knap så 'forbudt'... heldige dig at han er 'smittet' :o)
  Ærgerligt Bilka ikke havde flere våriris, håber du finder dem et andet sted :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kunne ikke lade være, og da Morten lige frem lagde op til, at der skulle shoppes igennem sååååå ;-D ha ha....
   Ved du hvad jeg fandt faktisk nogle Våriris i Løvbjerg, men det må have været de samme slags som dem Aase Marie (Landbohaven) har købt, for dem jeg så kunne nemlig desværre heller ikke tåle frost :-/ øv...men det skal ikke komme an på det da... jeg vil da kigge efter dem når jeg kommer i nærhenden af en plantepusher igen ;-D

   Slet
 5. Jeg er også helt vild med din krukke - fed farve og flot facon! Jeg har også være i Plantorama i dag og kom heller ikke tomhændet hjem! Dejlig fornemmelse - for her var det så som så med foråret. Det var pivende koldt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var dælme pivende koldt :-/ Men hvad udholder man ikke, hvis der er planter i farvandet ha ha...
   Krukken kan købes i Plantorama til 299 kr. og i Jem&fix til 98 kr. Dog har dem, der kan købes i Plantorama lige som mere patina.

   Slet
 6. Det lyder som en helt igennem dejlig dag med gode indkøb og samtidig også produktiv og det er en skøn krukke du fik fingre i:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den slags dage skulle man have nogle flere af, hvis altså det ikke var fordi det ville være for dyrt ;-D hæ hæ....

   Slet
 7. Dejligt at hækken allerede er i jorden, og ja jeg tror da du har shoppet godt igennem i dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da en start, med hækken. Skønt :-D

   Slet
 8. Sikken en dag :-D Det lyder som en virkelig skøn dag for en havenørd og en omvendt.
  Det er bare en skøn krukke, så den kan jeg godt forstå at I ikke kunne stå for.
  Hvis du kigger på Oles Have-blog så har han vendt reolerne om, så hylderne har fået kanter.
  Jeg har de samme reoler og havde tænkt på det samme i nogle år. Men jeg havde ikke tænkt på at jeg bare kunne vende reolerne :-D Det må dog vente til jeg har fået tømt drivhuset om nogle måneder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes jeg tænkte det nok med hylderne :-D Fedt nok. Det bliver virkelig en hjælp.
   Jamen ved du hvad, jeg kiggede på de reoler flere gange sidste år, og ærgrede mig hver gang jeg glemte at købe en. (Fordi jeg ikke rigtig kunne beslutte mig)Hvis det her fungere så vil jeg nok have fat i en´mere. Nu må vi se, men nu glæder jeg mig da helt vildt til at få den samlet og sat i drivhuset. :-D

   Slet
 9. Det føles bare så rart at der sker fremskridt i haven. Kender selv følelsen fra weekenden ;o). Fin krukke i fik fat i, den minder lidt om dem Tante Grøn har i sin have.
  Ha´en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nemlig rart når der sker fremskridt i haven :-D Jeg er rigtig glad for at foråret kommer snigende, men det gør heller ikke noget at det stadig er lidt koldt. For det giver mig mere tid til, at overveje, og genoverveje hvilke buske der skal plantes. Så kommer jeg ikke så nemt til, at lave noget "uovervejet". Men det er en skøn tid vi går i møde :-D

   Slet
 10. Skøn krukke du fik fat i. Det er rart at shoppe igennem særligt når ens partner er enig. Når jeg har min mand med lyder det tit "nå dooo" tror det betyder, så er det nok.:D
  KH Margrethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha kender godt typen, der siger sådan :-D
   Tror nu Morten er ligeglad med, hvad jeg køber bare jeg selv betaler. Men sådan har det ikke været hele tiden. Det er lidt indviklet, at forklare kortfattet. Så det undlader jeg ;-D

   Slet
 11. Hvor er det en fin krukke du har købt.
  Tillykke med alle de andre køb.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Aase Marie :-D Også en god aften til dig.

   Slet
 12. Hej. Jeg synes også krukken er rigtig fin, det ligner jo meget, den du havde forestillet dig. Det var da fantastisk, at din mand kunne købe knolde og løg og hæk. Det kan min mand ikke, men det gør ingenting for så kan jeg selv vælge lige netop det jeg helst vil have i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en rigtig hyggelig shoppetur. Men det er nu nemmere når man som dig helt selv bestemmer :-D

   Slet
 13. Jamen den ligner da krukken fra din tegning meget godt. Der skal nok blive fint i haven hos jer, men der er da noget at tage fat på ;-)
  Og så hold da op, hvor fik I købt mange andre gode ting..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja jeg bliver ikke arbejdsløs lige med det første ;-D
   Ja krukken ligner meget godt. Jeg ville bare gerne have haft en´ der var lidt større, men jeg er nu godt tilfreds med den vi fandt.
   Ja der er mange lækre ting imellem det vi fandt.
   Jeg vil lige sige, Plantorama havde altså også Dahliaknolde til 10 kr. pr. stk. MEN de var for det første små, og for det andet var de fleste (der var tilbage) "hakket" over. Formentlig da de blev gravet op. Så dem jeg valgte at give noget mere for dem jeg købte.

   Slet