torsdag den 22. marts 2012

Gæt en knold ;-D

Nu har jeg været ude og tage et billede af de spirer jeg opdagede i går. Knolden blev selvfølgelig sat i en potte, med det samme da jeg opdagede at der var liv i den.
Nu er spørgsmålet så bare, hvad er det for en?

Gæt en knold.
Til dem, der ikke lige ved hvad jeg taler om, så var det altså en planteknold jeg fandt i går i min haveaffaldsdynge, der viste sig at være liv i.
Sidste år købte nogle planteknolde, men da de ikke havde vist tegn på liv smed jeg dem ud for et par uger siden da jeg var ved, at rydde op i mit drivhus. Også opdagede jeg lige de røde spirer i går da jeg lige var ude og tømme en potte for en nedvisnet chiliplante.
Nu er spørgsmålet så bare, hvad det er. Den kan være en Phlox  paniculata "Bright Eyes", eller en Campanula "Kent Belle" eller..... ja så ved jeg ski ikke hvad det er. Spændende.

Nå men i dag har det jo været et helt fantastisk vejr. Det er helt sikkert nok fordi det er Lisbeth´s fødselsdag (fra Høneballehaven) ;-D
Endelig blev der tid til, at komme ud i haven og nyde det gode vejr. Og ikke mindst, at tage min nye havekærre i brug.
Jeg har ordnet i forhaven. Klippet visne stauder ned, og revet blade og grene sammen.

Før jeg gik i gang.
Efter lidt forårs rengøring.
Der blev holdt kaffepauser, og "nussepauser".  Ja hvad er det? Det er såmen når jeg får besøg af ham her;
"Besøgsmissen"
Han bor her i nærheden, ved ikke lige helt hvor. I flere år var han meget sky, og forsvandt så snart man kom for tæt på. Men pludselig en forårsdag sidste år, besluttede han sig for, at jeg ikke var farlig mere. Siden er han kommet og besøgt mig næsten hver dag. Er jeg ikke ude "kalder" han på mig, og er jeg ude, render han mig i r.... hele tiden, eller ligger lige i nærheden. (Rart hvis man lige får lyst til at blive nusset lidt.)

"Hold nu op med det der, og nus mig"
Han er i det hele taget meget afslappet, og en kælepot.

Ja man kan da lige gøre sig lidt lækker her i solen.

Jeg har måtte kassere flere billeder end normalt, for hver gang jeg gik på hug for, at få et billede af en lille blomst, mente han bestemt at det var fordi han skulle nusses.

Ja ja jeg skal jo lige holde øje med om der er nogle der vover sig ind på mine enemærker.
Så der er poter på flere fotos. Skidt pyt han er en rigtig hyggelig lille fætter.

Der sker meget i haven for øjeblikket, uha som det hele vælter op.
Scilla Sibirica, russisk Scilla.
Nu kan vi også se, hvor Tulipanerne og Narcisserne kommer. Dem der ikke er blevet spist altså! For lige som Eva (fra bloggen "evigglad") Så er der også flere af mine Tulipaner der er spist, eller bidt i.
Men heldigvis er det ikke alle, der er forsvundet.
Tulipaner i bedet ud mod grusvejen.
Og her er der også nogle.
Det spirer.
Hvis du nu sidder og undre dig over de forskellige bedlamper er forklaringen altså, at jeg købte 2 forskellige for at finde ud af, hvilken der var bedst ;-D Også måske fordi jeg er lidt fisk :-D hi hi....
og har jeg så fundet ud af det.... jaaa.... naaaa..... måske :-D

Bladknopper på den ene Syren.
Nu er det jo ikke kun ude der sker en masse, spænd sikkerhedsselen så kører vi;
Lupinus x regalis, Lav Lupin.
Lav Lupin, sået for mindre end en uge siden.

Tobakspibeplante.
Tobakspibeplante, fra Eva med bloggen "evigglad",  sået d. 21-2. Der er spiret 6 stk. ind til videre.

Chili "Black Cuban"
Chili, "Black Cuban" og " Aurora", fra Susanne med bloggen, "Akelejer og andet",  sået d. 21-2 og priklet ud for godt en uges tid siden.
Chili "Aurora"
Hosta.
Hosta, fra Susanne med bloggen "Akelejer og andet" sået d. 30-12-11 og priklet ud her for et par dage siden. Det er dog ikke alle Hosta, der er priklet ud da der stadig er spirer der dukker frem.

Det var mit bidrag i dag.
Hygge fra Mamse.

28 kommentarer:

 1. Hej. Hold da op sikke en dag, du har haft og hvor er katten sød. Jeg skal love for, at den har stået på havearbejde i dag hos dig. Jeg kan ikke gætte knolden, men det er en sjov historie, der er mange krafter i naturen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hold da op en dag :-D Den kat er jeg bare smask forelsket i. Den er simpelthen så charmerende. Det var måske godt nok den kom forbi i dag, flere gange, og forstyrrede mig. Jeg skulle nok have stoppet ved det første bed. Men skidt, jeg er glad for, at det nu ser rigtig godt ud. Ja naturen er forunderlig, og fantastisk.

   Slet
 2. Jeg er også i tvivl med den knold. Kunne det være en pæon?
  Ja du har været flittig - og med at nusse Misser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg tror ikke det er en pæon, men det er rigtig nok det ligner det. Men jeg ved, hvad jeg købte den dag sidste år. Det har jeg heldigvis skrevet ned. Så der er nogle ting jeg kan udelukke. Men det vil jo vise sig på et tidspunkt.
   Tror nok jeg har været lidt for flittig i dag, men jeg er glad for det jeg har nået. Det er kun godt missen kommer og forstyrrer mig engang imellem, ellers kunne jeg nemt glemme at holde nogle pauser ;-D

   Slet
 3. Du har da haft en dejlig dag i dag kan jeg se.
  Det ligner en Phlox.
  Jeg har en masse selvsået frølinger gad vide om det er lupiner ser ud som dine.
  Jeg har også været i haven fået delt en masse stauder.

  KH Margrethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har været alletiders lækre solskinsdag. Tror også det er en Phlox.... måske ;-D
   Jeg skal ikke kunne sige om det er Lupiner du har, men det næste bladsæt vil være takket i randen. Der er det rigtig nemt, at se om det er Lupiner. Jeg skal nok tage et nyt billede når det næste bladpar kommer, så kan du se hvordan de ser ud, så du kan se om det er sådan nogle du har. Lækkert hvis det ER din Lupin der frøsår sig.
   Det er skønt når ens stauder når så langt, at man kan begynde at dele dem. Og særligt, hvis man kan gøre det en dag som i dag.

   Slet
 4. Waw hvor er du igang med en masse - jeg er vist bag ud med at så. Jeg glæder mig til at følge din blog, Mange forårshilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har da gang i en del. Også har jeg ikke engang nævnt mit strikketøj osv. ;-D
   Nej jeg tror ikke du er bagud med at så, det er vist mig der er startet lidt tidligt. Det er svært at lade være når det kribler i fingerne.
   Velkommen til som fast læser, oven i købet nr. 40 :-D

   Slet
 5. Hej Marianne
  Tak for de pæne ord om vejret og min fødselsdag :o)
  Jeg var ellers tilbøjelig til at give Bente ret i det med pæonen, men da du benægter det pure, må jeg så opgive den påstand :o) Så har jeg ingen bud. Du viser sådan set ikke knolden kun spiren, det andet dækker jorden, så man ikke kan se det, men måske har I ret i, at det er en phlox.
  Hold da op du har gang i mange frølinger, mine hostaer ser ud som dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu må vi se, når spirene bliver større. Så bliver det spændende at se hvad det er. Hvis det er en Pæon bliver jeg godt nok overrasket :-D
   Ja der er da lidt frølinger, men jeg har faktisk mange flere de står bare ude (i minidrivhuset) inde i drivhuset.
   Grunden til at jeg priklede mine Hosta ud var, at jeg syntes det er lige som de stod stille. Men det kan selvfølgelig være fordi de er ved at udvikle deres rodnet, (som virkeligt ikke er ret stort)
   Da jeg nu nok er nød til, at tage den lidt med ro de næste par dage, (var vist lidt for ihærdig i dag) Kan jeg passende nørkle med nogle flere såbakker. I LOVE IT ;-D hi hi...

   Slet
 6. Husk nu at fortælle, når du finder ud af, hvad det er :o)
  Det er rigtig med hostaerne, det er som om det står stille, men det er vist ikke unormalt.
  Nu må du hygge dig med at nørkle med flere såbakker, og så lade haven være et par dage, selvom det er svært :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig skal jeg nok holde jer opdateret med den mystiske knold ;-D
   Tak det er vist godt jeg har nogle nørklerier, der skal klares herinde ha ha...

   Slet
 7. Ja, det er farligt, når vi bliver helt kåde i forårsvejret :-) Men så er det jo godt at der er små hygge-jobs, som at så og prinkle, når kroppen strejker lidt.
  Jeg prøver at variere hvad jeg laver hele tiden. Bla. bruger jeg ikke en kærre, men går til og fra komposthjørnet hele tiden med det jeg klipper ned. Småtterierne har jeg i en stor balje. Det gør at jeg hele tiden får rejst mig og strukket ud. Det kan godt anbefales :-)
  Det er godt nok en virkelig kær besøgsmis, du har fået dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så vigtigt man finder ud af hvad der virker for en´ang. at lette havearbejdet.
   Det er nemlig rigtig at det er vigtigt, at variere ens arbejdsstillinger. Jeg kan desværre ikke helt bruge din model med at gå til og fra komposten. For jeg kan ikke holde til, at gå særligt meget. Men jeg plejer at "inddele" bedene i små bidder. (mentalt)så jeg for hver lille bid jeg får ordnet er oppe at stå, og rette mig ud. (Det kan i øvrigt anbefales hvis man gerne vil have fast ende og lår ;-D ha ha...så behøver man ikke gå i motionscenter og træne squat)
   Elsker min besøgsmis :-D

   Slet
 8. Lækkert med en følgesvend i haven :0) Den er da søøøøød :0) Min grå Perlemis følger mig også og nogle gange ligger hun på lur og angriber mig! Hun er jo sindsyg....jeg får et chok hver gang :O.

  jeg kan ikke hjælpe dig med din knold ;o) men det bliver da sjovt at se hvad den bliver til :o).

  God weekend til dig kære Mamse;0)Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er hyggeligt, at have en følgesvend i haven, også selv om det ikke er ens egen. Men den var knagme ved at skræmme livet af mig flere gange. For den gik flere gange, også lige pludselig var den tilbage igen. Den "angriber" nu ikke, men gnider sig op af mig, og du kender så sikkert også det med at man godt kan blive forskrækket når man ikke lige regner med der er andre end en´selv, også man lige pludselig mærker noget ved ens ben eller noget der kommer ind i ens synsfelt.
   Også en god weekend til dig Marlene.

   Slet
 9. Det ligner nu mest en Pæon:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ligner godt nok en Pæon. Nu må vi se... det bliver spændende :-D

   Slet
 10. Ja sikke en iver du ligger for dagen.

  For lidt tid siden, skrev jeg på din blog, at jeg havde nogen stauder tilovers. Ja faktisk en del. Hvis du er interesseret så kig disse billeder, min mail står på sidste billede.

  https://picasaweb.google.com/HannesHave/Bortgives?authkey=Gv1sRgCNzhrYucmOimaQ#

  Jeg bor tæt på motorvejsafkørsel Tilst (alt for tæt). Det haster ikke specielt med at hente dem, jeg vil bare gerne vide om det har din interesse. Der skal nok være kaffe på kanden også. Men min have er lidt kedelig, fordi jeg laver om osv. Men men men også dejlig.

  Jeg har lidt flere ting end på billederne, men det kan vi vende tilbage til.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg gik til den forleden dag :-D Så jeg tager lige en slapper i et par dage nu.
   Du kan tro jeg er interesseret i planterne, hvor er de bare fine. Jeg tager imod med kyshånd :-D
   Det er spændende når man laver om, der er jo et hav af muligheder, man kan prøve af. Kun fantasien sætte en grænse for hvad der kan lade sig gøre, og så selvfølgelig ens økonomi.
   Jeg skriver lige til dig når jeg er klar. (Snart)
   Også en rigtig god weekend til dig.

   Slet
 11. Fint, jeg er glad for at det ikke går til spilde. Vi skrives ved. Jeg har dræbersnegle i haven, men ikke så mange. Tænker at det har alle mere eller mindre. Hvis du synes, kan vi jo ryste det meste af jorden af her. Er din have/dit område helt fri for snegle, skal vi selvfølgelig tænke os om.

  Jeg har været på by-tur med min datter i dag, så kun lidt havearbejde (en time i næsten mørke!). Lidt frustrerende i det solskinsvejr, men der skal jo være tid til det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dræbersnegle havde vi også sidste år, men de blev jaget med hård hånd. Så sidst på sommeren var der meget langt imellem dem. Håber vi har fået nogenlunde bugt med dem.
   Da jeg ordnede forhaven kiggede jeg efter dem under vinterdækket, men jeg fandt ingen :-D Heldigvis.
   Her er det nok desværre også svært helt at blive for dem, da vores naboer ikke er havemennesker, og lader ukrudter gro :-( Også har vi desuden både en mark, og vores vildnis lige op til haven. Så jeg tvivler på vi nogensinde bliver HELT fri for sneglene. Men vi lever i håbet.
   Det lyder som en hyggelig dag med din datter. Havearbejdest løber ingen steder Hanne :-D I dag skinner solen jo også. Heldigvis.

   Slet
 12. Jeg holder altså også på en pæon - selvom det ikke er en mulighed ;-)
  Haver bør have en kat, det gør havearbejdet sjovere, når der er en makker med rundt, og din besøgskat er da både sød og meget flot.
  God weekend
  Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at se hvad knolden "indeholder" hi hi....
   Ja en besøgsmis er en nødvendighed, hvis ikke man selv har en kat der kan underholde en´i haven.
   Og han er da bare helt vild flot min besøgsmis.
   Jeg er SÅ glad for den kat, at hvis den en dag holder op med at komme på besøg, kommer den til at mangle.
   Også en god weekend til dig.

   Slet
 13. Hold da op! Du har gang i mange dejlige planter :-). Skønt med en lånekat. Det er altid hyggeligt med selskab i haven :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har da gang i et par planter eller to ;-D hæ hæ... faktisk har jeg endnu flere ude i drivhuset. Og jeg er slet ikke færdig med at så endnu. Skønt :-D
   En lånekat eller flere er der altid plads til (der er netop kommet en mere til siden jeg skrev sidst.) Ja de er rigtig sjove at have besøg af. Det er hyggeligt.

   Slet
 14. Herlige forårsbilder! - og så hyggelig å ha din katt rundt deg når du holder på i hagen :-)
  Den hagevognen virket jo helt topp! :-D
  Ha en riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Katten er desværre ikke min, men en der bor i nærheden. Men det er ret hyggeligt når den kommer på besøg.
   Min havekærre har som forventet vist sig, at være rigtig god.
   Ha´en rigtig god solskinsdag i Norge. (Jeg ved jo i heldigvis også har flot vejr.)

   Slet