lørdag den 17. marts 2012

Loppefund og andet.....

I går var dagen, hvor jeg skulle ud og se om jeg kunne finde noget for de gavekort jeg fik i fødselsdagsgave.
Morten havde fri, så vi havde god tid til at finde det helt rigtige.
Først kørte vi ud på "Asmild plantecenter", hvor vi nok brugte ca. 2 timer på at gå rundt og kigge.
Vi brugte meget tid på at kigge på bl.a. frugttræer, for dem skal vi jo bruge nogle stykker af i den frugthave vi skal have etableret.
Som en begyndelse fandt vi et pæretræ, det de kalder et familietræ. Podet med 4 forskellige sorter, bagefter fandt jeg 4 Geranium.
Jeg skal nok skrive de eksakte navne når jeg lige kommer ud og får dem skrevet af. Nu er jeg jo begyndt, at blive lidt præ-senil så jeg husker ikke så godt.
Da vi havde fået lagt pæretræet forsigtigt ind bag i bilen kørte vi i "Land og fritid".

Jeg har længe ønsket mig en havekærre på 80 L. Jeg har nemlig svært ved, at holde til at bruge en alm. trillebør pga. min ryg. Kærren er meget lettere end en alm. trillebør, så har den 2 hjul, og håndtaget er samlet i et stykke så man kan flytte den med en´ hånd. Praktisk hvis jeg en dag er så dårligt, at jeg er nød til, at bruge min stok. Så kan jeg betjene begge dele, hvis jeg absolut, med min stædighed  VIL i haven. :-DOgså købte jeg også lige nogle hegnspæle, så mit kastanjehegn kan blive sat op når det engang dukker op.
På vej derfra kørte vi ind og kiggede i en genbrugsforretning, (hvor vi plejer at købe bøger når vi skal ud at rejse. De fåes nemlig tit til 10-15 kr. ) Tænkte de måske havde noget spændende jeg kunne plante blomster i, eller nowet .-D
Og jeg fandt faktisk noget jeg kan bruge i mit drivhus;

2 Jumbokopper, med tallerkener, og 2 små terracottapotter.
Kopperne, med tallerkener gav jeg 15 kr. pr. stk. og 5 kr. pr. urtepotte. Jeg tror det vil være rigtig sødt med nogle Tete-a-tete i de store Jumbokopper. Eller måske små Hornvioler?

Vel hjemme igen trængte vi til noget hvile i kroppen, så vi indtog hver vores sofa, smed pusselankerne op og fik en kop velfortjent kaffe. Skønt.
Senere dukkede min yngste bonusdatter op, også fik jeg fødselsdagsgaven fra alle 3 bonusunger (som alle er voksne.)
Hold da så lige op, var da lige ved at tro de havde tømt en stakkels boghandel for havebøger.
Der var bl.a.;

5 lækre havebøger, den ene også med opskrifter.

"Morgenfruer og løjtnantshjerter" af Signe Wenneberg.
"Fra Akelejer til Klematis" af Else Als.
"Havens årstider" af Berit Haggren, Micke Persson, og Agnetha Wendel.
"Skov- og surbundsbedet" af Jørn Dannesboe.
"Alt godt fra haven" af Birgitte Hasholt. Denne bog indeholder også opskrifter.

Skønne bøger. Desværre er der ikke tid til at læse havebøger lige for tiden. Der er alt for mange ting, der skal ordnes både inde, og specielt ude. Ja også kæmper jeg jo en kamp med at få det strikketøj færdigt jeg er i gang med, inden mit lille barnebarn ser dagens lys.
Også har min søde svigerdatter så lige spurgt, om jeg kunne tænke mig, at strikke et barnevognstæppe! Åh ja Jullemusen vil gerne, men.....jeg skal nok se om jeg kan nå det ;-D Ja hvad gør man ikke for ens elskede unger, både dem der er ens egne, men også dem der er kommet til.

Jeg skal ud og plante Pæretræ og Geranium, og ......laven en hel masse....
Ha´en rigtig god dag.
Hygge fra Mamse :-D

22 kommentarer:

 1. Det lyder som nogle rigtigt gode ting du fik købt dig. Havebøren lyder perfekt. Jeg tror også jeg skal have kigget nærmere på sådan en, for jeg har de samme problemer med vores store trillebør.
  Og sikke en masse lækre bøger. Det er nogle kloge bonusbørn du har :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget tilfreds med min "fangst", begge gavekort blev brugt fornuftigt og jeg er glad.
   Mine bonusbørn er bestemt kloge, de ved lige hvad jeg sætter pris på <3

   Slet
 2. Tillykke med det hele, det var da dejligt. Jeg har havekærren, der kan være rigtig meget i den, den er jeg glad for. Den har kun en fejl eller to, med hjul er den meget bred, så det er ikke altid sådan at komme omkring med den på stierne. Og så skal man passe på den ikke tipper, når man vil presse affald sammen i den.
  God arbejdslyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth :-D Jeg har luret det med at kærren er bred, men jeg tror bare stierne skal laves så der er plads til den ;-D
   Tusind tak, jeg har vist fået lavet mere end rigeligt i dag. Nu kan jeg godt slappe af med god samvittighed.

   Slet
  2. Ja så må du lave bredere stier. Min havekærre er 120 l. Så der kan være rigtig meget i, så kan jeg fylde den til Bent kommer hjem fra arbejde :o)
   Hvordan går det med dine hostalinger, har du pottet dem om?

   Slet
  3. Ha ha du forstår da lige at sætte din mand i arbejde ;-D
   Det går rigtig godt med mine små Hosta. Jeg ikke pottet dem om endnu, men jeg stod faktisk lige og tænkte på det i går. De står ellers lige så fine. Men jeg har villet vente lidt, fordi der stadig er frø, nede i bakken, der beslutter sig til at spirer. Men potter jeg dem om er jeg vist nød til at sætte dem ud i drivhuset. Ellers aner jeg ikke hvad jeg skal gøre af dem.

   Slet
 3. Det er da en dejlig flok unger/svigerbørn sådan at komme med havebøger ;0)

  Skønne kopper at nyde sin drivhuskaffe med... for mange skal huske at sidde sig ned og NYDE DET HELE ;0)

  God weekend :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg elsker alle mine unger, både dem der er mine egne og alle de andre :-D Også selv, hvis de ikke kom med havebøger.
   I dag kan jeg sige med stolthed i stemmen; jeg har holdt en lang velfortjent pause i drivhuset med min søde nabo.
   Også en rigtig god weekend til dig.

   Slet
 4. Hold da lige op en fangst. Sikken skønne bøger, flotte kramting og skønne planter og pæretræ. Tillykke med det hele.

  Den der kærre med 2 hjul den tager jeg lige til mig. Har det lidt ligesådan, så den tror jeg lige ryger på ønskesedlen. Smart har aldrig set sådan en før :)

  Rigtig god weekend.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt dejlige ting jeg fik købt. Havekærren fås også i en 120 L. udgave, hvis man hellere vil have det. Og vist også i en 60 L. men den er lidt anderledes i udformningen.
   Også en rigtig god weekend til dig.

   Slet
 5. Tillykke med alle dine fine nye ting :-)
  Du kan godt se fem til at læse Skov- og surbundsbedet. Det er en bog jeg har haft meget glæde af, og der står noget om en masse skønne planter i den bog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Vivi :-D Hvordan går det med ryggen? håber du har fået det bedre.
   Jeg glæder mig til, at læse alle bøgerne, de ser rigtig lækre ud alle sammen, med skønne billeder, så man rigtig kan blive fristet.

   Slet
 6. Det lyder som en skøn, skøn dag Marianne og gode sager der kom med hjem. Asmild plantecenter er er mit favorit plantehandelstede her i området.....og der går hurtigt et par timer med at ose rundt. Leif er altid klar med god service og har han ikke lige det du leder efter så bestiller han det resulut hjem.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et skønt sted. Hold op det er stort. Man kan sagtens få mange timer til at gå derude.
   Jeg så i øvrigt lige derude, at man nu kan købe Camelia der kan tåle frost! Det har jeg ikke set før. Når jeg er "færdig" med haven tror jeg, at jeg vil have en Camelia til at stå i drivhuset og pynte.
   Tak for tippet med ham, Leif ;-D Det er rart, at vide hvem man skal gå til, hvis man skal have en god service.

   Slet
 7. God morgen Marianne. Sikke en dejlig dag I har haft og hvor lyder det pæretræ interessant med fire forskellige sorter på. God idé med den trillebør, så bliver det forhåbentlig lettere for dig. Åh jeg glæder mig sådan til at følge alle jeres haveprojekter!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Birgitte :-D
   Ja det var bestemt en dejlig dag. Rart når man kan tage afsted sammen, og hygge sig med at finde det helt rigtige. Glæder mig til min kærre bliver samlet så jeg kan tage den i brug.

   Slet
 8. Lækre gaver du har fået og købt... og forsinket tillykke med fødselsdagen :o)
  Jeg har ikke fået blogget en lille uges tid, så min aften er gået med at indhente det forsømte :o)
  Det lyder som et rigtig spændende pæretræ... mon ikke du fortæller mere om det når tid er :o)
  Jeg elsker genbrug, og det er nogle fine ting I har fundet. Kan godt se kopperne med skønne blomster i for mig - billeder tak, hvis det blir det... hø hø :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Bettina :-D
   Ja det var spændende ting jeg der fik købt. Jeg skal nok fortælle mere om Pæretræet senere, når jeg også lige kan sætte et billede på. Så i kan se vidunderet ;-D Ved ikke lige om jeg kan nå det imorgen, der skal jeg nemlig holde fødselsdag for min yngste søn, der bliver 24 år.(Shit hvor bliver tiden af??) Men ellers kan jeg måske nå det i overmorgen.
   Vejret skulle også blive godt de næste par dage. Så kan jeg forhåbentlig få taget et par hæderlige billeder, så i kan se det går stille og roligt fremad her i haven.

   Slet
 9. Sikke en masse gode ting du har fået, og sådan en kærre kunne jeg også godt brugt. ja der er ikke timer nok i døgnet til alle de ting man gerne vil lave. Jeg få også et barnebarn mere til september og der er også en masse jeg kunne tænke mig at sy og strikke.
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt gode ting jeg fik købt :-D Nej i øjeblikket ville jeg gerne have haft, at døgnet havde mere end de 24 timer ;-D
   Tillykke med det kommende barnebarn. Det er bare en fantastisk følelse, at blive bedsteforælder. Glæder mig helt vildt.

   Slet
 10. Hold da op en smart trillebør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er rigtig glad for min nye havekærre. Håber den kan aflaste min ryg lidt :-D

   Slet