onsdag den 7. marts 2012

Ja så gjorde jeg det igen......

Jeg vil gerne advare imod, at tage i Netto i disse tider! Så er det´sagt. Der burde uddeles håndjern, og papirsposer (til at tage over hovedet, så man ikke kan se noget) ved indgangen...... på den anden side, er det alletiders, hvis man har en lav-budget-have, eller lige mangler noget til, at fylde et par huller i haven ud med.... og det må man sige jeg har.
Okay det jeg har´ er vel nærmere et stort sort rungende krater, der ligger derude og råber; PLANTER, LAD MIG FÅ PLANTER.

Så i går sent eftermiddag/aften var jeg i Netto, med "fristeren" Morten. Altså hvis ikke jeg selv kan finde ud af at proppe i vognen, så kan han. Det er det jeg siger; jeg er sikker på han er skabs-havenørd. Han vil bare stadig ikke indrømme det ;-D
Så hvad røg der i vognen;

Roser, Liljer, og Våriris.

Mørkerøde roser "London" 3 stk. (Jeg kan godt lide når planter bliver plantet i et ulige tal sammen, 3, 5, eller 7)
Lyserøde roser " Queen af England" 3 stk.,
Liljer " Asiatic White" 3 stk. og
5 potter med Iris reticulata. De ligner godt nok dem jeg tidligere har stået og kigget på, men ikke købt pga. de ikke tåler frost. På de her står der, at de tåler let  frost.
For roserne gav jeg 15 kr. pr. stk.!!! Liljerne kostede 8 kr. pr. pose (De havde mange forskellige, at vælge imellem, bl.a. også mange Dahliaer .) Og de små underskønne Iris kostede 12 kr. pr. potte.
Altså til de priser vil jeg sige; Det er  rigtig skønt, hvis de vil gro, og vil de ikke´, er det jo ikke den store formue der er gået tabt.
Roserne og Liljerne skal der om,  hvor der bliver "skreget" på planter ;-D Og de små underskønne Iris skal ud foran huset, og stå og hygge sig sammen med de små Tete-a-tete, og Vintergækkerne.

Bedet ude foran huset.
Sidste år satte jeg 21 potter med Tete-a-tete, ude foran huset, også var jeg i "vildnisset", og grave Vintergækker op, som jeg satte sammen med de små skønne. Også var det jeg tænkte, at det ville være prikken over i'et, hvis de små underskønne Iris kom ud, og gjorde dem selskab.

Alt det andet i bedet er i dag helt anderledes, da jeg har måtte bruge det til opbevaring, af nogle af de planter, der blev flyttet fra baghaven sidste år da vi skulle lave om. Men det vil jeg vise mere om en anden dag.

Iris reticulata.
Jamen altså, er de ikke skønne?

Nu skal du se noget andet skønt, men det var noget, der kom med posten forleden dag;


CD´kort og Kornblomtfrø.
Ta daaaaa.... Det var et smukt kort fra Eva fra bloggen "Evigglade", med de blomsterfrø jeg vandt i hendes Give-away for noget tid siden. Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen; Tusind tak Eva for det smukke kort, og frøene. Glæder mig til, at få frøene i jorden.

Kornblomster elsker jeg bare. Til sommer skal du bare se løjer, der vil jeg vise dig den skønneste mark, der ligger her i nærheden. Om sommeren er den helt blå af Kornblomster, også er der lige et par røde Valmuer imellem til, at "spice" det lidt op med. Det er et fantastik syn man desværre ikke ser så mange steder mere pga. landbruget bruger så store mængder ukrudtsmidler. Glæd dig :-D


Nu´glæder jeg mig til, at få dagens første kop kaffe, og sidde og nyde at solen skinner, og fuglene synger.
Kan du ha´en rigtig god dag.
Hygge fra Mamse.

31 kommentarer:

 1. Elsker den slags marker!! Tillykke og pøjpøj med indkøbene.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Altså Marianne
  Du var lige ved at få mig til at farte i Netto. Nu har jeg søgt efter de små iris i adskillige butikker herovre, men endnu ingen fundet. Kan det tænkes, de har dem i Netto i dag? Ja man ved aldrig, de havde ikke i går, da jeg var derinde. Så jeg opgiver på forhånd og håber de har dem næste gang jeg kommer, for de er skønne.
  Resten af tingene som røg i din kurv var også skønne, og som du siger, de er jo billige, så det går nok. Men jeg tror nu nok de skal gro til. Pas på hvordan du opbevarer liljeløgene, hvis du ikke planter nu. De kan ikke tåle og ligge og tørre ind.
  Jeg får liljer i næste uge, de bliver plantet med det samme med mindre jorden er frosset og det håber jeg sandelig ikke. nu har vi jo forår :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisbeth, for dit råd med Liljerne.
   Så jeg for´ ud og tog røjserne på da jeg læste det, for at se om jorden var frossen, men nej, jeg kunne sagtens grave. Så jeg satte lige Liljeløbene, og håber det bedste.
   Der er lovet forårsvejr inden længe, har jeg hørt ;-D
   Og DET kan vi jo li´at høre.

   Slet
 3. uh ja man kan hurtig blive fristet over evne:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren da, det er nemt nok at blive fristet. Men nu er det heldigt nok, at jeg har kalkuleret med, at skulle ud og bruge en mindre bondegård på planter. Så er det jo bare med at slå til når man ser de er så billige.
   Men buskene og træerne jeg skal have, køber jeg nu på en planteskole :-D

   Slet
 4. Skønt indkøb du har gjort. Dejligt bed du har fået lavet foran huset.
  Så vil jeg glæde mig til den mark du beskriver, for sådan husker jeg jo
  mine barndoms marker, når jeg var på ferie hos min mormor på Fyn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bedet ude foran begynder da efterhånden, at ligne noget jeg kan li´ ;-D
   Marken glæder jeg mig også til kan du tro. Skønt med den slags minder fra sin barndom.

   Slet
 5. ak..ja... du har en lige så svag karakter som alle vi andre ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja Tim det må jeg jo indrømme ;-D

   Slet
 6. Rart ikke at være den eneste med en rygrad som en regnorm;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er rart når man finder nogle, der har lige så "svag" karakter som en´selv ;-D ha ha....

   Slet
 7. Åh så mange fine planter :-) Jeg har ikke rigtig fået købt noget endnu, skal vist have styr på nogle bede i min nye have, inden jeg begiver mig på større indkøb, men vent jeg skal nok tage revance, når jeg har fået lidt styr på haven ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også jeg var ret heldig, med det jeg fandt.
   Jeg forstår godt du både venter med at købe planter, og med at så. I har vist også rigeligt, at se til lige for øjeblikket. Man behøver jo heller ikke stresse sig selv mere end det er nødvendigt :-D
   Men jeg glæder mig til, at se når du engang når så langt, at se hvad du finder på af spændende sager :-D

   Slet
 8. Skønne indkøb, det er godt du har din skabs havenørd med, så er det jo ikke din skyld, at der hopper så meget op i kurven ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Heidi, lige mine ord. Det sagde jeg også da min søster og svoger kaldte mig en regnorm. Så kunne jeg passende give Morten skylden, uden at have dårlig samvittighed. ha ha.... ;-D

   Slet
 9. Jeg har ikke haft tid til Netto de sidste par dage, og det er vist meget godt ;-)
  Mine indkøbskurve har også magneter i bunden, når man nærmer sig frø og knolde ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Førhen tænkte jeg altid når jeg var i Netto, og så en billig plante, at til den´ pris var jeg bare nød til, at eje den.
   Og nu tænker jeg, hvad jeg sparer her (det er jo planter jeg skal ud og have alligevel) så kan jeg bruge noget mere på buskene og træerne jeg snart skal have købt. Men okay der ryger også noget ekstra op i kurven/vognen for tiden, som heller ikke helt var meningen ;-D ha ha... pu ha det er bare så nemt at blive fristet.

   Slet
 10. Sikke I kan :-) Men der er jo også godt med jord, der skal dækkes til. Jeg synes, det ser godt ud, det I har købt. Sådan et par roser eller 6 (!) ville jeg heller ikke have kunnet stå for.
  Jeg sidder her og ved ikke, om jeg skal være glad for, at jeg har så travlt for tiden, at der ikke er tid til en ekstra tur i netto, bilka eller hvor havebloggere slår sig løs lige for tiden, eller om jeg snart skal give mig tid til at hulke godt og grundigt, over alle de ting jeg ikke får købt ...
  Med en havestørrelse som min, tror jeg nu nok, at jeg ender med at være tilfreds med den første løsning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Næ man kan nemt komme i et slemt dilemma med de planter. Er det en fordel, eller en ulempe, at man ikke lige kan komme afsted? Det kommer jo an´på så meget ;-D
   For mig ville det være en ulempe, hvis ikke jeg kunne komme afsted, for hvad jeg sparer på de her planter, kan jeg bruge på nogle andre planter jeg også gerne vil have, og som jeg måske ikke ville have haft råd til ellers. Det er også derfor jeg såer så mange planter selv, for at spare så meget som muligt. :-D

   Slet
  2. Uhhh du er altså også heldig med så meget bar jord :-) Jeg synes altså, det er nogle skønne køb, du har gjort... og jeg ved næsten lige, hvor der er plads til 6 roser mere i min have, så måske ... ;-)

   Slet
  3. Hvor skønt :-D
   I vores lokale Netto, var der rigtig mange forskellige roser, at vælge imellem. Håber udvalger er lige så stort der hvor du handler så du har lidt at vælge imellem ;-D
   Jeg har faktisk overvejet om jeg skal købe nogle flere, men jeg ved faktisk ikke engang hvordan roserne vil gro i vores jord, der er lidt tung, og leret. Men det må da komme an´på en prøve.
   Glæder mig til, at høre om/hvis du finder nogle spændende roser ;-D

   Slet
 11. Dine våriris vil se skønne ud sammen med vintergækker og erantis, det er jeg sikker på. Og du kan roligt plante dem for de tåler sagtens frost. Jeg har nogle mangen til i haven, og de har stået der i 3-4 år og spreder sig villigt. Jeg har købt mig to nye slags våriris - de er på mit indlæg idag :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt nok. Jeg glæder mig til de spreder sig ;-D
   Jeg må straks om ind og se dit indlæg, glæder mig til at se hvad du kan "friste" med hi hi....

   Slet
 12. Hej. Sikke mange fine indkøb. Jeg tror også dine våriris bliver et flot match til de andre forårsvækster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det tror jeg også. Og man kan bare ikke få for mange forårs blomstrende planter, så´i jorden med dem ;-D

   Slet
 13. Når det er så billigt er det da bare om slå til. Nu har jeg også våriris i lilla, efter jeg så dine tænkte ,jeg dem må jeg eje, de er så smukke.

  SvarSlet
 14. Jamen jeg er da glad for at kunne være til inspiration, så længe det ikke slår hul i din økonomi ;-D hi hi...Skønt også har jeg lige fået afvide, at de er villige til, at brede sig :-D
  Nu har jeg jo lige set nogle jeg også bare må eje hos Bettina, (hos Møllebakkehaven) Nogle meget mørke skønheder med de smukkeste aftegninger på. Så skal jeg bare lige finde ud af, hvor de kan købes ;-D altså hvad skal´det ikke ende med..... ha ha...

  SvarSlet
 15. Åh de fristelser Marianne - man skal have noget af en rygrad for at modstå........og jeg ser at din, lige som min, aller mest minder om en regnorms ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Dorthe, det er godt vi har fundet nogle "lidelsesfæller" så virker det ikke så slemt vel ;-D

   Slet
 16. Skønne køb :-)
  Jeg købte også Queen of England i Netto for nogle år siden, og den trives virkelig godt. Så den kan du godt glæde dig til. Jeg har vist den et par gange på min blog. Du kan se under roser.
  Og det skal nok blive godt med iris op ad huset. Jeg har nemlig haft godt held til at få nogle til at overvintre tæt på huset i mange år. Det var den jeg viste igår på min blog. Så gode og fornuftige køb, set fra en havenørds synspunkt :-D

  SvarSlet