søndag den 11. marts 2012

Kvindelist, der virker.....

"Man må sno sig" sagde ålen..... og det gjorde hun så´;-D hi hi....hvor snedig har man lov at være?

For lang tid siden, (nok ca. 1 år) siden da overnissen fik Idéen med, at nu skulle haven planes ud.
Fik jeg så til gengæld Idéen, med at bruge Kastanjehegn i haven. Men det´syntes han godt nok ikke om. Det var noget pindebrænde mente han. Det kan godt ske det er det, men det ser sgu godt ud. Nå men øv.....
Men nu har jeg levet længe nok til, at vide at man ikke skal opgive alt for hurtigt, hvis det virkeligt er noget man ønsker sig. Så skal man bare væbne sig med tålmodighed, nogle gange meget tålmodighed. Jeg vidste, at det rette tidspunkt ville komme, til at føre min plan ud i livet.

Ind imellem har jeg så serveret et smukt billede for ham, hvor hegnet var på (ikke for tit, det skulle jo ikke virke for oplagt) når jeg havde fundet et´, og vist ham, med ordene; "Er det ikke smukt", eller "Hvor ser det hyggeligt ud".
Nu har jeg jo gået og regnet på, hvad det ville komme til at koste, at lave den have..... pu ha uha uha det er dyrt, hvis der skal blive råd til det hele.... det ved han også godt, overnissen. 
Da jeg så for en mdr´s tid siden så Bilka fik hegnet hjem til en fornuftig pris, begyndte jeg at lægge min slagplan.
Og i dag var så dagen, hvor jeg førte min plan ud i livet.

Jeg har siddet og nørdet med min computer, hele dagen og set klip på youtube med smukke haver. (Hvor han har smugkigget lidt med over skulderen ovre fra "hans" sofa.) Så sagde jeg sådan lige lidt henkastet til overnissen, "Hvad siger du til hvis jeg bestiller 20 m. Kastanjehegn op til vores køkkenhave/frugthave? Jeg skal nok selv betale. Det skal være min fødselsdagsgave til mig selv. Så kan vi jo bare udskifte det til et bedre engang?"
"Jamen jeg troede du sagde du ville have roser deroppe?"
"Ja, men jeg har en ide´om, at roserne skal vokse op af, og ligesom flette sig ud og ind af hegnet. Det vil bare være flot. Så kan man skimte, hvad der er bagved hegnet, men alligevel ikke se det helt før man går derop. Også kan naboen heller ikke glo ned i haven."
"Jow det kan du såmen godt gøre."  TA DAAaaaaa..... så´var den hjemme ;-D
Så nu har jeg bestilt 20 m. Kastanjehegn, som jeg skulle modtage på onsdag!!!

Billede af Kastanjehegn, venligst udlånt af www.bilka.dk

Prøv at forestille dig Roser og Klematis sno sig ud og ind af hegnet.  Uha jeg kan da næsten ikke vente.
Nu håber jeg det bliver lige som jeg har forestillet mig det.

Her er vejret gråt i dag, og det blæser en halv pelikan, så jeg bliver inde og hygger mig med kaffe, måske lidt blomstersåning, og dagdrømme.
Ha´en rigtig god søndag.
Hygge fra Mamse.

35 kommentarer:

 1. Hej. Sikke en snedig plan HIHIHI. Kvindelist er slet ikke så dumt. Tillykke med hegnet, jeg tror også, at det bliver rigtig flot med roser og klematis klatrende på kastanjehegnet. Det bliver I nok glade for begge to. Jeg synes, det virker meget sommerligt og kan sagtens forestille mig store flotte rosenhoveder slyngende sig ud og ind på hegnet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også Morten bliver glad for det, når han lige vænner sig til det ;-D

   Slet
 2. Du er glat som en ål, og det virker ;o)
  Jeg kan lige se kastanjehegn, roser og clematis for mig... det kan da kun blive godt :o)
  Det blir en glædelsesdag på onsdag kan jeg forestille mig - held og lykke med projektet :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi jeg er jo ikke fisk for ingenting ;-D
   Tak, jeg tror, og håber også det bliver godt.

   Slet
 3. Tillykke med hegnet. Det skal nok blive flot :-)
  Er dog lidt spændt på at høre, hvor længe de kastaniehegn holder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, tror også det bliver flot :-D
   Ja nu må vi se hvor længe det holder, men et par år skulle det da gerne kunne holde?!

   Slet
 4. Det skal nok komme til at se skønt ud med roser og clematis.
  Alt godt kommer til den der venter....

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Gitte, det er med at være tålmodig, så skal det nok lykkedes ;-D

   Slet
 5. Jeg er lidt bange for, at overnissen har ret. Men tillykke med det, så længe det holder :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja skidt være med det, det må holde så længe det nu kan. Så kan jeg tage stilling til det til den tid.
   Men vil nyde det så længe jeg nu kan :-D

   Slet
 6. Sidder her og smågriner af din historie om kvindelist - godt det lykkedes for dig, så vi andre kan se hvor smukt det bliver med roser og clematis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har fundet ud af, jeg skal "servere" mine idéer for Morten i små doser ;-D
   Tror det bliver SÅ godt.

   Slet
 7. Hvor er du bare smart :-) Den form for snedighed praktiserer jeg også ind imellem, når der er noget jeg virkelig godt kan lide, og som manden-min ikke kan.
  Jeg tror det bliver helt utroligt smukt og romantisk. Og jeg glæder mig også til at høre dine erfaringer med det, for jeg kender ikke rigtigt nogen som har haft det i haven. Så det bliver spændende at følge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vidste der var flere kvinder der kender det med kvindelist ;-D Det bedste man kan gøre er, hvis man kan gøre sådan i de tror de selv har fået idéen. Så kører det på skinner ha ha....

   Slet
 8. Det kan da kun blive et hit, - og så pyt med at vi må bruge lidt kvindelist indimellem. Det er jo bare fordi at mænd har sværere ved at visualiserer end vi har, så vi hjælper dem bare på vej. c",)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Fru Friis, DET er nemlig helt rigtigt ha ha..... ;-D

   Slet
 9. SÅDAN skal den bare køres hjem. Jeg har også fået 10 m hegn og jeg glæder mig til at manden i huset vil sætte det op for mig :0)

  Go´aften til dig smarte ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep vi må stå sammen vi havetosser, for vi har jo alle de gode idéer. Vi behøver kun lidt hjælp til det tunge, så skal vi nok klare alt det andet med planterne osv. ;-D ha ha....
   Du må da selv være ret smart når du også har fået manden med på Kastanjehegnsbølgen, Smarte ;-D hi hi...

   Slet
  2. Haha jeg brugte den her: Alle de andre har fået..Kh Marlene 7 år ;0)

   Slet
  3. HA HA HA :-D Jeg er flad af grin. Vidste ikke at der stadig var nogen der bruger den ;-D

   Slet
  4. Når det gælder HAVEN, gælder ALLE kneb :D

   Slet
 10. Du kan bare det der Mamse :o) Du skulle nu have ladet ham betale hegnet også, hihi, men du har måske en anden plan om fødselsdagsgaven fra ham :o)
  Det bliver så flot med roser og clematis, og lad os så håbe det holder længe, selvom vi er et par tvivlere imellem flokken her, ser det ud til.
  Tak for et morsomt indlæg, rart med et lille grin ovenpå den kolde dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps det kan jeg, selv om det ikke er altid det er så "nemt". For ham overnissen har godt nok sine egne meninger om tingene.
   Han plejer at være rigtig god til, at finde på gaveidéer, så vil jeg heller selv betale hegnet, og vide jeg formodentlig har noget at glæde mig til ;-D ha ha....
   Jeg har overvejet Clematis "Multi blue" (der er noget med,at den ikke skal klippes ned, ikk?) også har den 2 blomstringer. Kan du evt. anbefale nogle du selv har gode erfaringer med?

   Slet
  2. Jo det er rigtig Multi Blue skal ikke klippes ned. Den har ikke haft det så godt hos mig, men Ulla frk. Anemone har en der er helt fantastisk. Min står nok for meget i skygge. Miss Batemann og Xerxes og Jacksonii har jeg gode erfaringer med. Du kan evt. kigge på min clematis fane og i øvrigt også min rosenfane. Alle mine roser har god duft ellers havde jeg dem ikke. Du kan købe roser til fornuftige priser hos www.rosertilhaven.dk De har mange kønne med duft og er ikke vildt dyre.

   Slet
  3. Tusind tak det vil jeg lige bruge lidt tid på at kigge på :-D

   Slet
 11. Det bliver rigtig flot, har du bestemte roser i tankerne.

  Ha´ en god uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har overvejet nogle roser, men har ikke besluttet endeligt, hvad det skal være. Eneste kriterier der SKAL være opfyldt er; de skal dufte, og være fyldte.
   Har du da nogle du har gode erfaringer med?
   Også en god uge til dig.

   Slet
 12. Læste lige din tekst under fanen ´Min haveinteresse´, hyggeligt at vide lidt om det også. Jeg har ikke fået øje på det før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en fejl jeg ikke har fået det skrevet, at jeg har lavet den fane. Det er bare ærgeligt jeg ikke kan finde ud af, at gøre så man kan kommentere omme på siden.... nå skidt det går nok :-D

   Slet
 13. Jeg ville også gerne have, at man kunne kommenterer på mine faner. Måske vi skulle ligge spørgsmålet ud på Berits ´blog hjælp´-blog?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo men jeg tror det har været oppe og vende flere gange. Men det skader da ikke at spørge :-D

   Slet
 14. Kvindelist bruger jeg i stor udstrækning (det hjælper for det meste)hvad gør vi ikke for at forskønne vores haver. Jeg er også blevet ejer af et kastanjehegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det sådan du er blevet ejer af den "lækre" trailerfuld guf du har vist på din blog? Nogle gange må der jo "hårde" metoder til som kvindelist ;-D Men det kommer jo også mændene til gode når vi laver noget smukt ude i haven.

   Slet
 15. Listige kvinde *fnis* (intilligent)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi lidt listig er man nød til at være nogle gange ;-D

   Slet