onsdag den 29. februar 2012

Så er starten skudt igang.

Hold så op, hvor har det bare været en god dag :-D
I dag var jeg heldig med vejret, som var mildt og rigtig forårsagtigt. Først gik jeg lige en runde med mit kamera.
Jeg fandt en blomst jeg ikke anede jeg ejede;

"Nøgen jomfru" eller "Tidløs"
Som stod imellem nogle planter jeg købte sidste år. Sikke et skønt held :-D Men det er da helt forkert blomstringstidspunkt??!! For det er da en Tidløs ikke?
Jo også fandt jeg en stor gruppe Vintergækker i vores vildnæs, som jeg vil flytte ind i havens bede senere. 

Skøn stor gruppe af "Vintergækker".

Skt.Hansurten er på vej.
 Skt. Hansurten er på vej, med dejlige saftige skud. Akelejerne, Tulipanerne, Scilla, Krokus og Narcisserne er også på vej.
Da jeg havde gået min runde, gik jeg op i det, der skal blive vores køkken/frugthave, og gik i gang med at luge ukrudt i hækken, og rive grene, rødder og sten sammen.
Bedst som jeg stod der kom min nabo over, og fortalte hun havde gravet det Syrentræ op hun havde lovet os. Men ikke nok med det! Hun havde sørme gravet 2 stk. op til os :-D

Jeg ved du læser med Gitte; Tusind tusind tak for træerne, jeg skal nok passe godt på dem. Du er altid velkommen til, at komme og "besøge" dem, og du ved jo der altid er kaffe på kanden ;-D

Træerne kom i en stor balje med vand, og imens de stod og trak vand, gik Gitte og jeg op i drivhuset med en kop kaffe og hyggesludrede. (Den slags skal der være tid til.)
Bagefter fik jeg plantet træerne, og fundet nogle af mine stauder, som havde stået midlertidig bag terrassen.
Altså når man tænker på vi er i Februar mdr. og man går rundt i tynd jakke og graver, og luger imens Lærken synger, så er det da helt surrealistisk. Men det gør det jo ikke mindre skønt.

Inden jeg slutter for denne gang, vil jeg lige sige; Hjertelig velkommen til alle nye faste læsere. Jeg er overvældet af den store positive respons jeg har fået på min blog.
Ha´en god aften.
Hygge fra Mamse.

18 kommentarer:

 1. Mon ikke det er en krokus? Tidløs kommer jo faktisk meget senere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan selvfølgelig være, men jeg synes bare den er meget mere slank i det end Krokus plejer at være. Men skidt med det den er i hvertfald velkommen, som den eneste Krokus i det bed :-D

   Slet
 2. Du har ret i at det ligner en Tidsløs, men jeg ved heller ikke om de kan blomstre på denne årstid. Men hvis det er små tynde blade som stikker op af bladene, så må det være krokus, for Tidsløs blomstrer jo uden blade.
  Sikke en lækker klump vintergækker :-) Hvis du deler dem godt ud, så skulle der være til et godt bed fuld.
  Ja, det er helt vildt, og vidunderligt, at vi kan være i haverne på denne årstid. Det kunne jeg godt vænne mig til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så´ er mysteriet opklaret, det er en Krokus. Jeg var lige ude og rode i jorden, og "nærkigge".
   Vintergækkerne har jeg flere af ovre i vores vildnæs. Så der er mere end rigeligt til bedene. Men jeg syntes nu der stadig skal være nogle i vildnæsset,så er der da i det mindste lidt, der er værd at kigge på. Også har jeg lavet lidt "guerilla gardening" derovre. Nu må vi se om det virker ;-D
   Nå nu vil jeg lige have min kaffe, også vil jeg ud i haven igen. Ha´en god dag :-D

   Slet
 3. Wow en hyggelig dag du har haft i haven... jeg håber jeg kan få et par gode havedage i weekenden :o)
  Elsker store klaser vintergækker, og det må man da sige at din er... jeg skal ha delt nogle af mine i år, så jeg kan få rigtig maaaange :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren da det var en dejlig dag. I dag har jeg også været ude. Det er jo slet ikke til at lade være når vejret er så fint, som det har været de sidste par dage. Selv om jeg ikke når så meget når jeg er ude, så når jeg dog alligevel lidt. Og bare det at gå ude og få røde kinder, og lytte til fuglene. Det er bare SÅ skønt.

   Slet
 4. Hej. Det var da vist en dejlig dag, hvor du nåede en hel del. Jeg glæder mig til at se syrenerne blomstre og i det hele taget til at følge med i alle dine projekter. Jeg tror du får rigtig meget glæde af de vintergækker, det er en stor klump, som sikkert kan deles til mange små rundt omkring. Jeg ved ikke hvad en tidløs er, men lige umiddelbart syntes jeg, det lignede en krokus. Farven er rigtig skøn under alle omstændigheder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lidt nåede jeg da :-D
   Jeg glæder mig også helt vildt til Syrenerne blomstre. Jeg ÆÆÆæææælsker Syrener, bare duften, så er man i himmelen ;-D
   Tidløs/Nøgen jomfru og Krokus minder også om hinanden, men Tidløs har ingen blade. Og det har min (så jeg lige i dag da jeg var ude og rode i jorden.) Så det er altså en forvildet Krokus. Ja farven er rigtig fin sart lilla. Der måtte bare godt have været lidt flere ;-D ha ha....

   Slet
 5. Dejligt at se, at du også havde en skøn dag i går. Man kan jo slet ikke lade være med at nyde det i sådan et dejligt vejr. Og det har været lige så godt i dag, da har jeg så været på Fyn, men i morgen tager jeg revanche :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg godt du vil, jeg har også planer om at skulle ud igen imorgen. Det er jo også bare med, at benytte sig af at vejret er så godt :-D

   Slet
 6. Nåe det var godt, så er vi mere rolige, vi kan jo ikke have sådan en uorden, at tingene kommer før tid!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha nej men man ved aldrig med den mærkelige vinter vi har haft. Planterne bliver jo nogle gange lidt "forvirret", og gør mærkelige ting.
   Men det er altså en Krokus ;-D Til efteråret må jeg heller putte nogle flere Krokusløg i jorden, så den ikke skal føle sig alene :-D

   Slet
 7. Dejligt du havde en skøn dag. Jeg brugte det meste af dagen på at så frø, for nu er det forår ;D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er forår, helt bestemt. Hvor har vi dog ventet med længsel :-D
   Jeg har også nogle sommerblomster, der skal såes her en af dagene. Det er sådan en rigtig dejlig "hyggebeskæftigelse".

   Slet
 8. Kan godt forstå du havde en skøn dag, der er da så fyldt med forår i din have. Glæder mig til at se flere billeder!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sætter flere billeder ind når der er noget nyt der er sprunget ud :-D

   Slet
 9. Hej Marianne

  hermed en hilsen fra Evigglade, hvor du var så sød at deltage i min lille giveaway. Du vandt frø og jeg vil gerne sende dem til dig.
  Har du mulighed for at sende mig din adresse på
  evigglade@hotmail.com

  Jeg håber du får en dejlig weekend i haven.

  knus
  Eva

  ps. Din krokus er så køn i den lyse farve. Men hold op jeg troede også det var en tidløs

  SvarSlet
  Svar
  1. Neeeej er det rigtigt? YES :-D Jeg siger mange tak, og jeg sender fluks min adresse til dig.
   Håber også du får en dejlig weekend i haven.
   Knus Marianne.

   Slet