søndag den 26. februar 2012

Forårsfornemmelser

Sikke da en fantastisk flot dag i dag :-D
Det myldre op med Vintergækker i vores græsplæne, så sidder du nok og tænker; "Hvilken græsplæne?" Ja vi har faktisk en græsplæne, i forhaven ;-D Og lige i øjeblikket vælter det op med Vintergækker.
Det er sært for jeg husker ikke fra de tidligere år, at der var Vintergækker i græsplænen.
Jeg talte med min nabo/genbo om det i dag, hun husker heller ikke, at der har været Vintergækker i vores græsplæne tidligere. Sært, men de er da mere end velkomne.
Jeg har kigget på vores Vintergækker..... altså jeg er i tvivl om det er samme slags, eller der er tale om 2 forskellige slags.
Det er lige som om den ene "slags" er mere buttet i blomsten, men de ligner hinanden når man vender hovederne op af.

Den slanke "model"

Og den "buttede" model.
Altså nu syntes jeg godt jeg kan se de ikke er ens..... eller?

Nu skal i alligevel lige se, hvad der også var i græsset..... ta daaaaa.....

Bellis.
Jeg fik taget mig samme til, at rydde op i drivhuset i dag. Mangler stadig lidt, inden det skal vaskes grundigt af.
Min nabo og jeg satte os med en kop varm kaffe, og hyggesludrede i drivhuset AAAAaaaaahhhh..... intet mindre end skønt.
Her den sidste uges tid har jeg jo siddet og hygget mig med at tegnet haveplan, (som jeg har taget et billed af) spørgsmålet er om i kan se det ordentlig, hvis jeg sætter billed ind af den.... prøver lige.... først får i et foto, af det samme sted;


Det der skal blive til prydhave, mellen skråningen til venstre og beddet med træstubben.

Tegnet haveplan over det der skal blive til min "Krukkehave"
Nu har jeg forstørret den ekstra meget, så håber jeg i kan se den.
Planterne der skal være i "krukkehaven" (i den "tange" der gå ind imellem skråningen op mod køkken/frugthaven og mit bed med den store trærod) skal være med hvide, lysegule og røde blomster, og planter med rødt løv.
Jeg skal have fat i en stor Olivenkrukke, eller anden stor flot krukke. Bag krukken skal jeg enten have en hvid Sommerfuglebusk (eller Pampasgræs) og Geranium med rødt løv.
Til venstre i hjørnet op mod køkkenhaven skal det hvide Syrentræ fra min nabo være. Omkring det skal der være Hosta.
Efter Hostaerne, langs skråningen (til venstre på tegningen) skal derefter være en Parykbusk. Imellem Parykbusken og Syrenen skal der være Blomsterkarse med hvide/lysegule blomster (til at starte med)
Ved siden af krukken, mellem Hosta og Geranium skal der ligeledes være Blomsterkarse, med røde blomster (dem jeg havde sidste år i haven)
I bedet med træroden skal der være (måske) en Blodblomme, Hosta, Geranium, Daglilje m. lysegule blomster,  Blomsterkarse med hvide/lysegule blomster og med røde blomster, Tagetes m. lysegule blomster, og Lyngfloks m. hvide blomster.
Håber ikke det var alt for forvirrende.
Også håber jeg, at jeg kan lave en plan der er nemmere, at se for jer. Ellers må i nøjes. Hovedsagen er jo, at jeg kan se hvad der skal være ;-D
Sov godt derude i blogland, og drøm om den skønne dag der nu går på hæld.
Nat nat fra Mamse.18 kommentarer:

 1. Jeg ka ikk liiige helt se planen, men kan da se, at det ikke er drømme du mangler. Det lyder rigtig godt med en stor krukke som blikfang eller blik-stopper. Det bli'r da rigtig spændende at komme i gang med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej drømme mangler jeg sørme ikke :-D
   Krukken skal netop fungere som blikfang, så man får lyst til at gå hen og kigge.

   Slet
 2. En helt vidunderlig dag var det bestemt og lidt et antiklimaks med regn og gråvejr idag :0)

  Skønne vintergækker om de er ens eller ej tør jeg ikke byde ind på.......men de har deres berettigelse for de er slet ikke til at undvære ;0)

  Skønne planer I har.....det bliver spændende at følge med på sidelinien ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hold da op det er gråt og trist i dag i vejret :-/ øv øv... men de har heldigvis lovet bedre vejr de næste par dage :-D
   Vintergækker er bestemt et must i en haven, det er jo skønne forårsbebudere.

   Slet
 3. Billedet af den buttede vintergæk er ikke så tydeligt, så det er svært at se, om de er forskellige.
  Planen ser fin ud, og du forklarer jo så godt, hvad du vil have, så det kan selv jeg finde ud af :o) jeg er ikke god til at tyde haveplaner. Du skriver gul daglilje, har du set at Netto har dem til 10 kr., det er Pearl d´or, eller minidaglilje, den er rigtig sød.
  Held og lykke med planen.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Her en af dagene når vejret bliver lidt bedre, går jeg lige ud og ser om ikke det kan lykkedes mig, at tage et bedre billed af Vintergækkerne.
   Jeg har en gul Daglilje, som jeg fik af min svigerinde sidste år(Jeg er ellers ikke særlig vild med gule blomster, men den er faktisk rigtig sød) og det kunne da godt ske jeg skulle kigge i Netto, for det lader til de har flere gode ting lige for tiden. Og en 10ér er jo ikke alverden. Jeg kom lige i tanke om, at jeg engang købte en Lyserød Løjtnantshjerte i Netto til en 10ér. Den blev simpelhen SÅ flot, stor og frodig. Så man skal ikke kimse af Netto´s planter, de er skam fine nok. I hvertfald til mig :-D Jeg kunne faktisk godt tænke mig en hvid Løjtnantshjerte, det kunne være jeg skulle se om jeg kan finde en´et sted.

   Slet
 4. Jeg har købt Astilpe, brudeslør, tudselilje og Iris Sibirica og hostamix i Netto, det er superbilligt. Jeg ved godt, du har hostaer nok :o) men tre for en 10 er godt nok en god handel. Jeg købte også af dem sidste år, de er fine.
  Der var også dobbelte stokroser og akelejer, så skynd dig i Netto, hvis der er noget af det, du kan bruge.

  SvarSlet
 5. Puha, og jeg som skal i Netto og handle senere. Det bliver vist ikke kun mad, jeg får i kurven idag, tror jeg :-D
  Det ser rigtigt spændende ud med din nye have. Jeg kan også godt se det for mig, og glæder mig til at følge med fra sidelinjen.
  Det er virkelig søde små vintergækker du fandt i plænen. Jeg ville nok flytte dem til et bed, når de er afblomstret, så de ikke bliver klippet ned når I slår græsset :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja før var det Bilka man skulle vogte sig for, nu er det ikke engang "sikkert", at gå i Netto mere :-D Man kan da også blive fristet alle steder.
   Vintergækkerne tror jeg nok skal klare sig, det varer jo noget tid før vi skal have slået græsset første gang. Men det kan da godt være de skal flyttes på et tidspunkt.

   Slet
 6. Fin plan - og med din beskrivelse ved siden af, så skinner drømmene da klart igennem. Jeg tror det bliver rigtig godt. Jeg er nu stadivæk imponeret af de 52 hostaer, og af at du har plads til dem.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skal ikke hedde sig jeg går ned på manglen på Hosta ;-D Ha ha....

   Slet
  2. Det taler lige til mit hjerte: Man må aldrig gå ned på hosta!
   Men alt er selvfølgelig relativt - her på matriklen har et noget mindre antal indtil videre kunne sikre, at jeg aldrig er gået ned på hosta.

   Slet
 7. Hej Sikke nogle gode planer, du har. Jeg forsøgte at forestille mig det og kunne godt se planterne for mig, da jeg kendte alle slags. Det skal nok blive rigtig godt, men sikke et arbejde der venter på dig! Jeg glæder mig i hver fald til at følge med i det hele!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren da der venter mig noget arbejde.
   Jeg regner heller ikke med, at blive helt færdig i år. Men jeg er da sikker på jeg kommer et godt stykke allerede i år. En ting af gangen, så må vi se hvor langt jeg når :-D

   Slet
 8. Jeg har ikke forstand på vintergækker, men for mig ser de forskellige ud... og rigtig dejlige :o)
  Tænk at ku sidde i drivhuset med en kop kaffe allerede nu... skøøøønt :o)
  Det blir vildt flot i din have, det er jeg sikker på. Jeg elsker sådan nogle store krukker... glæder mig til at følge med i projektet :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har heller ikke forstand på Vintergækker, men de er da rigtig skønne når man kigger nærmere på dem :-D
   Ved du hvad, jeg tror heller aldrig jeg har prøvet at sidde så tidligt på året i en drivhus og drikke kaffe. Det er da fuldstændig surrealistisk, men rigtigt skønt. Og kaffen smager ligesom bedre ;-D
   Jeg håber da der bliver tid, og mulighed for at drikke flere kopper kaffe de nærmeste dage i drivhuset.
   Også en go´aften til dig.

   Slet
 9. Så skønt at sidde med skitser og drikke spandevis af kaffe og bare drømme! Glæder mig til at følge tilblivelsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, lige nøjagtig; Kaffe og drømme :-D

   Slet