søndag den 5. februar 2012

Mine "affaldsroser".

Sidste år da jeg var ved at lave surbundsbed, ringede min ældste søn, og spurgte om jeg ville have nogle planter, for ellers ville de blive smidt ud!!!

Han købte, til min store forundring, en kolonihave for nogle år siden. Jeg må indrømme, at jeg aldrig havde forestillet mig ham som havemand.
 Der imod ville det ikke undret mig, hvis min yngste søn ringede og sagde det samme. For han har altid været interesseret når jeg har været i haven og lave noget. Han har også tit givet en hånd med når noget af det tunge skulle laves.
Hvor imod den ældste mest har observeret fra sidelinjen, og haft idéer til, hvad han mente ville se godt ud.

Men nu ringede han altså og ville lave hele sin have om, og ville smide planterne ud, hvis ikke jeg ville have dem.
Oh gru oh gru, det kunne jeg da slet ikke klare tanken om. Så vi tog røjserne på, startede bilen, og kørte ned til hans have, for at se hvad vi kunne bruge.
I haven var der bl.a. nogle små roser, og her er det i kommer ind i billedet.
Kan du se hvad det er for nogle? for jeg er ikke så velbevandret i roser, at jeg kan se hvad det er for nogle. Men kønne er de.


Smuk fyldt mørk rose, med mørkegrønne klare blade.

Pink rose.

Fyldt Pink rose.

Også er der de roser der står udenfor huset, som har stået her "altid"


Hvid rose, der har stået udenfor huset "altid"Rose? "Karen Blixen" siger de kloge hoveder ;-D
 Ved du hvad de hvide roser hedder?
Nå men kan vi ikke i fællesskab finde frem til nogle navne er de nu skønne nok alligevel.

Ha´en god søndag.
Havehilsner fra Mamse.

14 kommentarer:

 1. Kan desværre ikke hjælpe med navnene - her må du håbe på Lisbeth fra Høneballehaven kan komme dig til undsætning. Hun har flere gange hjulpet mig, det er hun en knag til.
  Men hvor var det godt du kom roserne til undsætninge - jeg kan altså heller ikke ha´ at gode planter går til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg tror heller ikke sådan nogle havenisser som os kan klare tanken om, at smide planter ud, der ikke fejler noget :-D Man skal nok finde plads til dem. (Det er nu ikke plads jeg mangler)

   Slet
 2. Heller ingen navne fra mig :D - men super du var rosen-plante-redder, den slags må da ikke gå til spilde. Jeg er sikker på de belønner dig med en ekstra flot blomstring i år ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg syntes jo allerede de blomstrede fint sidste år, men du vil ikke høre klager fra mig, hvis det bliver "vildere" i år ;-D

   Slet
 3. Tror det er en Karen Blixen. Den har jeg og den ligner. Meget meget smuk. Hvor var det dog godt du reddede roserne. Uha affaldsroser nej fy dog :)

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamem jeg siger tak for hjælpen :-D

   Slet
 4. Jeg giver Lise Lotte ret, den hvide er nok Karen Blixen, dufter den? De rosafarvede er jeg mere i tvivl om, har ingen bud. Den røde kunne være Ingrid Bergmann, men jeg er ikke sikker, din virker lidt for fyldt i forhold til billedet, jeg har fundet på nettet.
  Men godt du ikke lod ham smide dem ud, dem kan du sagtes få glæde af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den dufter, men ikke meget :-D
   Jeg har også selv kigget i rosenbøger, og på nettet, men jeg syntes ikke rigtig jeg kan finde ud af, hvad de hedder. Den øverste mørkerøde, er meget "afgrænset" i kanten, jeg syntes dem jeg har set er mere løse i det.
   Men uanset navn eller ej, så er jeg rigtig glade for dem :-D Det er bare ikke så høje, så jeg er spændt på om de bliver højere, og i så fald, hvor høje :-D

   Slet
 5. Kunne den hvide være schneewittshen? Resten har jegingenbud på, men jeg ville som dueller ikke have kunnet klare tanken om, Arden lå bare, kolde og alene på en affaldsstation. ;)

  Bedste hilsner dinnavnesøster fra
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
  Svar
  1. Karen Blixen eller Schneewittshen??? ja det er jo lige det....
   Uha nej kan da ikke klare tanken om at de var endt på genbrugsstationen :-/ Skrækkelig tanke ;-D

   Slet
 6. Desværre ingen hjælp fra mig, jeg er ikke rosenkender :o)
  Men smukke er de, især den fyldte pinke :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den fyldte Pinke er smuk..... men det er den mørkerøde jo også..... og øhhhh.... den anden pinke er så fin i kopperne....Jeg tror bare jeg lader være at vælge, hvilken der er smukkest ;-D hi hi.....

   Slet
 7. Er ret sikker på at det er en Karen Blixen, især hvis den dufter og er lidt stor i hovedet. Godt at du lige kom planterne til undsætning!
  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja blomsterhovederne er ret store, den dufter, men ikke voldsomt meget. (Jeg måtte faktisk lige spørge Morten om den dufter for det kunne jeg ikke lige huske) Havde den nu duftet kraftigt, havde jeg ikke glemt det er jeg sikker på.
   Jamen så er der vist flertal for at det er en Karen Blixen ;-D Tusind tak.

   Slet