onsdag den 22. februar 2012

Er 52 Hostaer mange?

De sidste par dage har jeg gået og tænkt på, at jeg syntes jeg kan spore en undren over, hvad jeg dog skal med alle mine Hostafrølinger!!! (Til ikke indviede; frølinger = spirer)

Hostafrølinger er de ikke søde :-D
 Jaaa.... 52 stk. er da en ordentlig mængde, men se så lige her;  (Og lad nu for guds skyld være at kaffen galt i halsen ikk´ ;-D ) Så er du lige som advaret!!!


"Lidt" bar jord!!!
Mere bar jord!!

Endnu mere bar jord, hvor vi skal have "prydhave"!!!

MASSER af bar jord, der hvor vores grønsags/frugthave skal være!!!
NU forstår du sikkert bedre, at jeg er nød til, at prøve, at så "et par" stauder, og sommerblomster eller 2!!! Også for at holde omkostningerne lidt nede.
Heldigvis har jeg en super god nabo/genbo, Gitte, som har  en stor dejlig have, med masser af skønne store gamle frodige planter. Bl.a. har hun en stor hvid Syren, som har lavet nogle vildskud. Det ene vildskud, (er efterhånden et lille træ) har hun lovet jeg må få :-D  hæ hæ.... det skal bare lige graves op først. Også har hun også lidt bunddække. Lidt har jo også ret. Til gengæld får hun så nogle af mine mange blomsterfrø, og måske også et par Hostafrølinger når de er blevet store nok til at flytte hjemmefra ;-D
Nu varer det heldigvis ikke længe før jeg kan amok, og bestille de buske, og træer vi skal have. I et senere indlæg vil jeg vise, hvad vi skal have bestilt. I kan tro jeg har hygget mig her i vinter med, at finde ud af hvad vi skal have. Fine sager, fine sager ;-D

Forresten, hvis i lægger mærke til hækken på billederne, så kan i se, hvor meget grunden skrånede før vi fik entreprenøren til at plane vores have ud.

Det bliver/er spændende at komme i gang med, men nu hvor jeg sidder og kigger billederne, bliver jeg ski næsten helt træt :-/ For jeg ved, hvor meget arbejde der bliver med det. Og det kommer til, at tage tid.
Tid har jeg heldigvis masser af, jeg går jo hjemme hver dag, men det kommer nok til, at knibe lidt med kræfterne/helbredet.
Nå nu skal jeg jo ikke lige frem suge energien ud af jer også :-D
Heldigvis er jeg optimist, jeg lader mig ikke slå ud af "småting", så jeg tager en´dag af gangen, også må vi se, hvornår det er færdigt, og er som vi gerne vil have det.
I første omgang er jeg i gang med at lave en haveplan, altså at få den ned på papiret, for lige i øjeblikket er den kun oppe i mit hoved. Også bliver vejret vel også snart sådan, at man kan komme lidt ud og rode i jorden.
Ha´en rigtig god dag.
Hygge fra Mamse.34 kommentarer:

 1. Nej, 52 Hostaer ligner bare en start :-)
  Held og lykke med haveprojektet, det ser spændende ud.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja et sted skal man jo starte ikk´ :-D
   Det er´også rigtig spændende ;-D

   Slet
 2. Så du bare 52 mere :O)
  Du har masser af plads .........!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja plads har jeg masser af, nu skal det jo ikke være Hosta det hele, så jeg skal prøve at finde noget andet spændende bl.a. div. Geranium som jo også er en skøn skøn plante :-D

   Slet
 3. Nej, du løber da ikke tør for plads til smålingerne lige med det samme :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej plads er nok ikke lige det jeg løber tør for først ;-D
   Men det er jo også skønt, at kunne plante lige hvad jeg har lyst til uden, at skulle tænke på hvor pokker jeg nu skal skrue det ned :-D
   Knus

   Slet
 4. Jeg får en del tilovers i foråret, flere gode ting. Vil skrive det på plantebyttebloggen når tid er. Men tingene skal afhentes. Bor du i nærheden af Århus?

  Kan nævne: hvid fredløs, gul fredløs, hosta, lille gul daglijle, hvid floks og ? Jeg skal til at rydde et bed, for at gøre plads til min bøgeelipse. Du har vist været inde og kigge indlægget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder rigtig dejligt. Nej jeg bor ikke lige i nærheden af Århus, men det er ikke længere væk end, at jeg kunne lave en tur ud af det, hvis det skulle være :-D
   Jamen jeg holder lige øje med bloggen, når den tid kommer :-D Tusind tak for tilbuddet, det kan man jo ikke sige nej til, og da slet ikke hvis der følger en "lille" haverundtur med ;-D hi hi hi....

   Slet
 5. Mja, jeg tror jeg er enig med Susanne... så du bare 52 hostaer mere :-D
  Men sikke en masse skøn plads du har der. Vi som efterhånden har lidt pladsmangel i haverne sidder og savler over sådan et syn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror måske nok, at jeg har Hosta nok.... ind til videre altså....Det er jo også meningen der skal være andre "lækre" sager i haven ;-D
   Jeg kan godt huske fra da jeg havde en ældre tilgroet have (med planter altså), hvor meget jeg ønskede mig mere bare jord, at kunne plante på. Så jeg nyder da også, at kunne "slå mig løs" ;-D
   Savl du bare Hanne, men pas nu på tastaturet :-D ha ha ha...

   Slet
 6. Hej Marianne
  Rom blev ikke bygget på en dag, det gør din have heller ikke, og den løber ingen steder, men der kommer ukrudt, hvis du ikke får det dækket, men alt det kan du ikke sådan lige dække, om vi så alle forærer dig planter.
  Lige pludselig har du en hel stor skøn have, det skal nok komme. Med dit gode humør skal det nok gå. Men som sagt ting tager tid, jeg glæder mig til at se dine plantelister og hvad du får plantet.
  Hvis du kommer herover 19.5. som vi har skrevet lidt sammen om, så kan det da også være, jeg har lidt du kan få.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ting tager tid, og i særdelshed når man laver have, det ved du jo selv, så i første omgang bliver en del af haven sået til med græs, og det øverste niveau bliver dækket med fiberdug og barkflis (der hvor der skal være stier) Jeg har sagt til Morten, at jeg vil få brug for hans hjælp i starten til, at holde jorden fri for ukrudt. (Tænk hvis jeg kunne få ham omvendt, og lavet til en havenørd?) hi hi hi...
   Mit indlæg var nu ikke for, at jeg ville tigge planter af nogen. Det var bare for at forklarer, hvorfor jeg har brug for alle mine frølinger ;-D
   Men jeg siger da heller ikke nej tak, hvis der er nogle der meget gerne vil af med noget jeg kan bruge :-D Det kan være jeg også har noget jeg vil bytte med, (i hvertfald, hvis alle mine Akelejer overlever, så bliver der noget der)
   Håber stadig det kan lykkedes med d. 19-5

   Slet
  2. Bare rolig jeg tror bestemt heller ikke, det var for at tigge planter, men hellere forære væk end smide ud :o)Vi kan også bare sige, at vi bytter, du har nok lidt at bytte med, hvis alt lykkes. Jeg har ikke så meget held med såning.
   Det værste ved at så græs er, når det skal fjernes igen, det er hårdt arbejde og mandearbejde efter min mening, så du må se om du kan få ham omvendt. Det går bedre og bedre her hos mig :o)
   Håber også vi ses d. 19.5.

   Slet
 7. Jeg kan se, at du gerne vil have storkenæb. Jeg har rigtig mange af de lyserøde og også nogle blå. De kan nemt deles :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså nu håber jeg da endnu mere det kan lykkedes med d. 19-5, så må jeg lige se om ikke jeg kan få lavet noget jeg kan bytte med :-D

   Slet
 8. Ja med de billeder, så er 52 Hosta da vist ikke een for meget. Selvom jeg godt kan se, at det bliver en udfordring for jer, så må det også være fantastisk at skulle i gang med at forme en have helt fra bunden. Glæder mig til at se dine vinter-investeringer, når du får dem hjem. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke bestilt buskene og træerne endnu, men nu kan det ikke vare så længe. I det mindste ved jeg nu, hvad jeg vil have :-D

   Slet
 9. Ja der er noget at gå igang med. Da jeg begyndte at lave have brugte jeg masser af Geranium.(de fylder en masse på kort tid)og så kan de deles i en uendelighed, og hurtig at grave op når der er brug for pladsen til nye planter.
  Held og lykke med haven.

  KH Margrethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Margrethe. Jeg har lige opdaget, at du er fast læser nr. 30 Tillykke med det, og velkommen ;-D
   Ang. Geranium, så er det netop også den erfaring jeg har gjort tidligere´, at de hurtigt fylder en masse, og er nemme at dele ;-D
   Til at starte med skal jeg bare have dækket jorden. Derefter kunne jeg godt tænke mig, at få nogle af de fantastiske Geranium jeg har set, som er lidt specielle, men det er ikke det, der har første prioritet :-D

   Slet
 10. Wauw.......det må være helt vildt fedt og på den anden side helt vildt frusterende at have al den plads til "alting i verden". åååh så mange muligheder - hvad skal man - hvad skal man ;o)

  52 Hosta planter skal nok hjælpe ;o) Glæder mig til at høre om hvad du bestiller til haven - haveplaner er bare det bedste i verden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det lidt lige som, hvis man står foran et stort hvidt lærred (hvis man ved, hvordan det føles) Det føles både rart, men også lidt skræmmende på en´gang :-D Det er også derfor det er så vigtigt, man har en plan, med det man gør.
   Det kan overhovedet ikke beskrives, hvor mange timer (både dag og nat) jeg har brugt til at spekulere på have.... jeg har sågar drømt om have, så jeg nogle gange har været mere træt når jeg stod om end jeg var da jeg gik i seng ha ha.... ;-D

   Slet
 11. Hold da op, jeg skal love for, at I har planer. Det bliver så spændende. Det ser ud til at jorden er forbearbejdet, så den er lige til at plante i? Det må være en stor hjælp. Jeg kan godt forstå, at du har hygget dig i vinter. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge med i det hele og se billeder af, hvordan du bygger bedene op og hvad du planter sammen med hvad. Det må være dejligt at have så meget at se frem til! Også selv om det kræver energi og en stor indsats!

  SvarSlet
  Svar
  1. Bearbejdet? øh altså næ.....hvordan mener du? Altså der er ikke kørt i jorden (kun i det allernederste lerjord), så den er nem nok at arbejde i (ikke lige nu hvor den er stiv af frost, men ellers)
   Men jorden skal renses for store sten og rødder (håber da ikke vi har glemt noget???) inden vi kan begynde, at gøre klar til tromling o.s.v. inden græssåning.
   Jeg glæder mig rigtig meget til, at komme rigtig i gang selv om det bliver et stort arbejde :-D

   Slet
  2. Tænkte du på grubning af jorden?

   Slet
 12. Der er da plads til mindst dobbelt så mange, så bare gå i gang. Det bliver flot.
  Glæder mig til at se resultatet.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 13. Ha ha... ja Aase det tror jeg også ;-D
  Jeg vil da gøre mit bedste for, at det skal blive flot.
  Velbekomme, du ved du altid er velkommen til, at kigge med.

  SvarSlet
 14. 52 er sikkert ikke for mange i starten. Der skal jo lidt til at fylde ud ;-)
  Jeg har også gode erfaringer med geranier, bl.a Ingwersens variaty er formidabel. Masser af sommerblomster har jeg også brugt til at fylde i nye bede, før stauderne er vokset til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop, jeg har også købt frø til sommerblomster, som skal have lov, at fylde ud i bedene i år ;-D
   Uha ja den ser sød ud, den Geranium (jeg har lige googlet den) Men hold da op der findes mange smukke Geranium. De gange jeg har været inde på hjemmesider og kigge, hvad jeg kunne tænke mig, har jeg næsten skullet have hagesmæk på for ikke at savle i tastaturet ;-D

   Slet
 15. OMG! som mine teenagere siger ;0)Det er skønt at se vi ikke er de eneste med kæmpe projekter. Glæder mig til at følge dit projekt og vil da gerne høre om du måske har en haveplan og MÅ VI SE DEN??? ;0). Jeg har også nye bede der bliver godt proppet til med sommerblomster, man kommer noget længere for pengene ;0)
  52 Hosta'er er da en start. Hvor stor er din have?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ved at udarbejde en haveplan, dvs. jeg ved nøjagtig hvordan haven skal se ud, men nu skal jeg så bare lige have det ned på papiret.
   Og Ja i må meget gerne se den, når jeg syntes den kan vises frem ;-D
   Sommerblomster er perfekte, at bruge ind til man får stauder nok til at fylde jorden ud. Og der kan man virkelig spare mange penge, hvis man selv gider at så dem. Og det gider jeg heldigvis godt.
   Haven er godt og vel 1200 m2. i alt. Men det er heldigvis ikke det hele, der er blevet omlagt i denne omgang. Jeg vil tro det er ca. 3-400 m2. der er bar jord. Så der er da lidt at gå i gang med.

   Slet
 16. Jeg elsker den rene, sorte muld... meeeen det ser nu også lidt skræmmende ud :o) Men hvis bare du beholder den rette indstilling til det - ting tar tid - så skal det hele nok gå :o)
  Jeg glæder mig i hvert fald til at følge med på sidelinjen... det må være sååå spændende at sku igang med :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også det er lidt skræmmende, når jeg lige tænker over det (Kigger billederne) :-O
   Men det er da også helt vild spændende, at prøve at lave have helt fra bunden. Heldigvis har jeg en god fantasi, så jeg har mange ideér, og kan sagtens forestille mig, hvordan den kommer til, at se ud når den er færdig.
   Også en go´dag til dig, her skinner solen nu :-D

   Slet
 17. Det ser spændende ud. Jeg glæder mig til at følge projektet :-)
  52 planter lyder af meget, men de fylder ikke meget, når det handler om så meget bar jord, men mon ikke du finder noget mere der skal plantes i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det varer lidt tid før Hostaerne kommer til, at fylde ordentlig, så det er med at finde nogle planter der kan brede sig lidt. Vel at mærke uden, at gå hen og blive et problem.
   Til en start vil jeg bruge masser af sommerblomster, som jeg selv sår. Det holder jo også udgifterne lidt nede. Man er nød til at tænke sig om for det er jo ikke helt billigt, at skulle beplante så stort et stykke jord. :-D

   Slet