søndag den 15. september 2013

Sensommer plantedag.

Da jeg stod op i morges øsregnede det, men jeg tænkte "Det holder nok op så jeg kan komme i haven, og få nogle planter i jorden." Og ved du hvad ? det gjorde det sørme :-D
Omkring middagstid blev det tørvejr, så jeg tog røjserne på, kurven over armen, og kaffekoppen i hånden, og så var jeg ellers den der var futtet i haven.

Jeg var helt på det rene med hvad dagen skulle bruges til. Nemlig at jordforbedre oppe i frugthaven, på den lille skråning, der vender over mod en af naboerne.
½ godt omsat kompost og ½ alm. havejord, godt blandet sammen blev fordelt på den lille skråning.
(Nu håber jeg ski ikke det er for "stærkt" for de små nye planter, så de bliver svedet :-O  )
Det er bl.a. den skråning, hvor jeg har de lave Lupiner jeg har sået.
Så plantede jeg nogle Digitalis, Studenternelliker, hvide Rølliker, og lidt Geranium.
Derud over plantede jeg også den lille Lungeurt (tror jeg det er.) Som var i den ene af de flamingokasser, som jeg sidste år plantede alle de småplanter/rodstykker i jeg fik af Fru Høneballe.
Meget af det jeg fik vidste jeg godt hvad var, men der var også nogle overraskelser, bl.a. den Duehoved som jeg viste i mit indlæg i går.

Nå det var lige et sidespring. Kunne det ikke godt ligne en Lungeurt ? spørger hun så igen. Den i midten altså, det er andet ved jeg godt er ukrudt ;-D


Kunne den lille plettede plante ikke godt ligne en Lungeurt ?

Nå men den blev altså også plantet oppe på den lille skråning i Frugthaven.


Da jeg var færdig. Der er ikke så meget at se endnu,
men håber der er et blomsterflor næste år, der dækker den bare jord.

Da de planter jeg har sat endnu er bitte små, ser det ikke rigtigt ud af noget, men det håber jeg så det gør næste år.
En note til mig selv: Jeg skal lige have fundet ud af noget afgrænser forneden på skråningen, så jorden ikke "sejler" ned i barken når det bliver vandet/eller regner.

Nu er det vist ved at være på sidste vers med de Stolte Kavalerer. Nogle af dem lå fladt hen af jorden da jeg kom ud i dag :-/ (De er væltet pga. regnen.)
Jeg tog lidt billeder af nogle af de roser, der stadig står med blomster.


Rose, "Rosendal".Navnløs rose.

Navnløs rose.
Denne roser er der rigtig mange blomsterknopper i endnu. Navnløs.Rose, "Romanze" i gang med sin 2. omgang blomster.
Har være noget af en skuffelse.
Håber den kommer med flere blomster næste år.Navnløs rose oppe i Frugthaven.
Ærenpris. (Planteskiltet er oppe ved blomsten, så du får altså ikke lige det latinske navn.)

Da jeg var færdig oppe i Frugthaven, var jeg ærligt talt godt mør, så jeg valgte at stoppe... efter jeg altså liiiiggge havde plante de sidste Geranium nede i Trærodsbedet... OGSÅ gik jeg ind.
Det er bare så typisk mig, at jeg ikke stopper når jeg er "færdig", men heldigvis blev jeg ikke ved så lang tid efter, at jeg kunne mærke nu var det NU jeg skulle stoppe, og kravle ind. I bogstaveligste forstand vil jeg lige tilføje!!!

Jeg synes, jeg har nået meget, og er helt godt tilfreds. Det ser ikke ud af så meget, men det gør ikke noget. Så kan jeg i hvertfald sætte flueben ud for den´ opgave, og det har jeg det ret godt med.

Hvad har du fået dagen til at gå med ? plantemarked ? slappe af ? eller som mig, hygge i haven ?

Ha´ en rigtig god aften.
Hygge fra Mamse :-)

16 kommentarer:

 1. sikken en dejligt masse ting du har fået plantet :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja jeg er altså spændt på hvordan det kommer til at se ud. Om de Studenternelliker vil stikke helt ud (i farven) men jeg ved de er rigtig gode til på kort tid at dække jorden, og give masser af blomster til buketter. Men nu må vi se de skal have en chance ;-D
   Knus Marianne :-)

   Slet
 2. Det bliver lækkert for dig at have en tilplantet skråning i fuldt flor til næste år. Vi brugte nogle timer til at plante om i vores ældste surbundsbed i dag, hvilket var særdeles tiltrængt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig både til at skråningen bliver dækket, og så glæder jeg mig til at få noget jeg kan tage ind til buketter.
   Uha nu du skriver surbundsbed, så minder det mig om at jeg bude få nogle af mine planter flyttet (fra mit surbundsbed)Det er så dejligt når det er gjort.
   Knus Marianne :-)
   ps. som mener det vist er på tide, at lave en liste over hvad der skal laves her på matriklen.

   Slet
 3. Jo det er en lungeurt, dem har jeg mange af, så jeg har nok sendt nogen med i pakken til dig :)
  Dine navnløse roser ser fine ud, godt du stoppede (næsten) i tide :)
  Knus lisbeth

  SvarSlet
 4. Jo det er en lungeurt, dem har jeg mange af, så jeg har nok sendt nogen med i pakken til dig :)
  Dine navnløse roser ser fine ud, godt du stoppede (næsten) i tide :)
  Knus lisbeth

  SvarSlet
 5. Jo det er en lungeurt, dem har jeg mange af, så jeg har nok sendt nogen med i pakken til dig :)
  Dine navnløse roser ser fine ud, godt du stoppede (næsten) i tide :)
  Knus lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa jeg syntes det jo nok :-D Tak Lisbeth, den Lungeurt er helt sikkert fra dig, for den var oppe i den kasse, hvor jeg plantede alle de rodstiklinger du sendte. Men alle navneskiltene jeg havde skrevet var blanke ! eller var pist forsvundet. (Skal lige have fundet ud af nogle andre skilte, hvor skriften ikke forsvinder i vind og vejr.)
   Ja de "navnløse" står godt endnu, men jeg kan godt se de ikke bryder sig synderligt om alt den regn. På nogle af mine roser rådner blomsterknopperne, inden de når at springe ud, når det regner meget. Det er så heldigvis nogle af de roser der har været meget gavmild med blomstringen i år.
   Glæder mig til at se, hvad du har fået købt på plantemarked. Og så havde i forhåbentlig bedre vejr end vi havde :-D
   Knus Marianne.

   Slet
 6. Det ER svært at stoppe når man er godt i gang. Men ryg og led siger til inden hjernen gør det. Så må man lære at høre efter! (Løftet pegefinger)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja uha jeg mente ellers for et par år siden, at jeg var blevet ret god til det der med pauserne, og holde inden det var alt for slemt (og pudsede glorien)... meeennn tror vist der er lang vej endnu ;-) ha ha... mon jeg nogensinde lærer det ? Det er så dagens spørgsmål :-D

   Slet
 7. pyyhhaa.....nu du skriver jordforbedring, så er det vist også et af efterårets projekter her....men det lønner sig jo!.. :) Hvor er dine navnløse roser dog smukke...man sætter mere pris på dem her i sensommeren syns' jeg.... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jordforbedring Rikke, det kom jeg jo selv i tanke om i går (heldigvis inden jeg gik i gang med skråningen) at jeg da skulle til at få brugt noget af alt den dejlige kompost jeg har fået lavet :-D
   Helt sikkert det lønner sig. Vores jord trænger helt sikkert, for den er så leret vi kan lave figurer af den hvis vi ville. Så nu håber jeg at vores jord bliver dejlig medgørlig i løbet af nogle år med tilførsel af dejlig hjemmelavet kompost.
   Og i heldige asner har jo dejlig hønsemøg nu, som jo bare er det skønneste krudt for jorden. Selv om den jo ganske vist skal komposterer i noget tid for ikke at være for stærk. (Kaninmøg er også helt vild godt, sidder jeg og tænker. Er der ikke noget med at Magnus har en kaninus ?)
   Det er bare med at bruge det man har, jorden har godt af det og vi har godt af det. I stedet for alt de pestisider man kan købe.
   Lige i øjeblikket elsker jeg bare ALT der blomstrer, også krydderurterne, som har de fineste små blomster. Jeg suger til mig inden vi går ind i de mere mørke, grå og kolde mdr.
   Knus Marianne :-)

   Slet
 8. Hej Mamse.sikke flittig du har været.Det bliver helt sikkert rigtig flot på skrænten til næste forår.Smukke roser og en fin ærenpris.Jeg synes der er så mefet jeg gerne vil lave i have.....men nu er vejret jo ikke det bedste.Trænger til at dele og flytte mine stauder.Men i dag har vi slappet af oven på mange dage med at lave det nye bed.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette, ja jeg tror også skråningen bliver god næste år. Ellers må der lige justeres lidt.
   Min Ærenpris er rigtig fin, og høj, så den har det desværre med at vælte (og knække sine fine stængler) men når jeg opdager det ryger de ind i en vase.
   Der er også mange opgaver her, der gerne skulle laves inden vinteren, så jeg forsøger at udnytte hver ledig tørvejrstime. Selv om det var noget vådt i går da jeg kravlede rundt (med knæbeskytter på, så jeg blev heldigvis ikke gennemblødt.)
   Jeg forstår godt i lige tager nogle dage og slapper af i, efter jeres store arbejde med jeres nye bede. Sådan plejer jeg også at gøre når jeg har lavet større projekter. Det kræver kroppen simpelthen, og så er man bare nød til at lytte.
   Knus Marianne :-)

   Slet
 9. Hej Marianne...ja det er rart at kunne sætte flueben ved de mange haveprojekter, man får tiltusket sig.
  Vejret var bestemt ikke havevejr herovre østpå, så det blev de indendørs sysler istedet for. Jeg kan skrive det samme i dag.
  Lisbeth har svaret på din lungeurt...spændende hvilken en farve den så får!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps Bente, at sætte flueben er bare noget af det bedste :-D
   Det var altså også noget underligt vejr i går, lige da jeg pakkede mine sager sammen for at gå ind, begyndte det at øsregne igen. Godt timet ;-D
   I dag har det slet ikke været havevejr. Det har styrtregnet hele dagen, lige med nogle meget korte pauser ind imellem, med sol. Virkelig sært vejr. Så er det da godt man kan finde på noget at lave indendørs. Og hvad jeg har lavet, skriver jeg i mit næste indlæg ;-D
   Jeg glæder mig også til at se hvilken farve min lungeurt har.
   Knus Marianne.

   Slet