søndag den 14. april 2013

Kold forårsdag.

Sikke en våd kold dag... uha. Jeg kan se på min runde i blogland, at det heldigvis ikke er alle steder vejret har været så trist og gråt i dag.
Som jeg lovede i går har jeg lige været ude og gå en runde med kameraet. Det er desværre ikke så meget jeg kan vise.
Det er som om det hele har stået stille de sidste par mdr. Det var ellers som om der var kommet godt gang i planterne for noget tid siden, men så fik vi lige den omgang vintervejr igen, og så blev det hele sat i stå. Tænk engang Vintergækkerne blomstrer stadig. Tror aldrig de har blomstret så længe. Og til vores fryd så breder de sig i græsplænen ude foran.


Undskyld billedkvaliteten, men tror godt du kan se alle Vintergækkerne ;-)
Mine Pæoner er kommet en lille bitte smule mere op siden jeg tog billede af dem sidste gang. Og heldigvis ser det ud som om de ikke har taget skade af den frost de har fået.


Pæoner.
Jeg glæder mig helt vildt til de blomstrer, for det gør de forhåbentlig i år. Sidste år kom der ingen blomster, men det er nok fordi de først blev plantet forrige år. Men jeg venter gerne.

Sidste år var jeg ovre i vores vildnis og grave nogle store, som i STORE, klumper Vintergækker op. Min nabo fik nogle, min søster har fået nogle og så har jeg fordelt en hel masse rundt i haven. Nogle af dem står i bedet ude foran huset;


Fyldte Vintergækker, og Tete a´tete.Iris Reticulata og Fyldte Vintergækker.

I en række foran huset står små tuer af fyldte Vintergækker, Tete a´tete og Iris Reticulata. Side om side. Ikke den værste sammensætning, hvis jeg skal være ærlig.
Det kom også en del af Vintergækkerne om i baghaven, der sidste år jo kun var bar jord. De blev sat oppe langs hækken. Det var ikke nemt at få dem i jorden, som er fyldt af rødder fra hækken. De måtte nærmest skrues ned, men ned kom de.


Vintergækker langs hækken.

Der er også sat nogle Tete a´tete oppe langs hækken men de er ikke kommet frem endnu. Måske fordi det er i skygge det meste af dagen. Nogle steder kan man lige skimte dem, så mon ikke de kommer.

Jeg synes haven ser totalt død ud, men det gør haverne jo nu. Måske lige tidligt nok at blive bekymret, men det er da ikke uden sommerfugle i maven jeg går mine runder i haven.
Det jeg kunne finde med liv i var;


Akeleje er der i hvertfald liv i.
Uha der er i hvertfald liv i Akelejerne. Jeg har jo endnu ikke klippet staudetoppene af, og det kan da godt blive svært ved nogle af de planter der er på vej kan jeg se.

Sct. Hans urt ude i forhaven.Sct. Hans urt omme i baghaven.
De er så fine de små fine nye skud på Sct. Hans urt når de dukker op om foråret. De ligner små roser.

Der er ikke så meget der er værd at vise. Dog er der lige dukket nogle Krokus frem af sneen.


De første Krokus er dukket frem af sneen.

Og så er der masser og masser af Tulipaner på vej;


Tulipaner på vej, på den store skråning.

Nå det var hvad jeg kunne vise denne gang. Håber jeg kan vise lidt mere næste gang.
Men nu ved jeg ikke lige hvor meget tid jeg får til at blogge de næste par dage, men ellers må i hygge jer så længe.
Ses forhåbentlig snart igen.

Hygge fra Mamse.6 kommentarer:

 1. Hej Mamse.Du skal da ikke være så ked af det,for jeg synes da at der er godt gang i din have.Sjovt nok har jeg lige lavet et indlæg,hvor du kan se at der er godt gang i stauderne hos mig,Men også billeder af min nye pergola.Hvor de fine dine dine små iris.Har også en del der venter på at komme i jorden.God aften Jette

  SvarSlet
 2. Du har vist haft samme slags vejr som her hos os; for jeg kan slet ikke genkende det, når andre skriver om en skøn forårssøndag. Sådan set synes jeg, det er fantastisk, så mange planter der er i god vækst på trods af kulden.

  SvarSlet
 3. Her har det været rimeligt lunt, men i går var det koldt og blæsende. Hos dig er der da sket en masse!

  SvarSlet
 4. Der ser nu ud til at der er rimelig godt gang i haven hos dig.
  Her har vejret også været gråt og regnfuldt, men der har været ca 10 grader, så der er da håb.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 5. Ja ja Marianne, der sker da heldigvis noget derude, trods alt :)
  På Fyn skinnede solen i dag, men det blæste. Så snart vi nærmede os Lillebæltsbroen kunne jeg godt se, at så fint var det ikke i Jylland og det var det såmænd heller ikke på Samsø. Lad os se, om det bliver bedre i morgen.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 6. Tusind tak for jeres kommentarer, de er læst op til flere gange ;-) Men jeg har desværre ikke rigtig haft overskud til at svare eller lave nye indlæg.
  Men jeg håber da at jeg snart begynder, at have noget mere energi.
  Tak fordi i holder ved.

  SvarSlet