søndag den 27. maj 2012

Hjemme igen.

Ja der har været lidt stille på min blog i noget tid. Grunden er at jeg har været ude og rejse, sammen med min havenisse.
Tror måske nok, han syntes jeg havde knoklet lige rigeligt ude i haven, her i foråret. Og en måde at sikre sig, at jeg ikke går ud, og "gør noget" er at få mig væk fra matriklen :-D Desuden så har han selv arbejdet rigtig meget, og kan heller ikke finde ud af at slappe af herhjemme. Så vi besluttede, at tage ud og rejse.
Denne gang gik turen til Güllük i Tyrkiet. Et område vi endnu ikke har set før. Virkeligt skønt frodigt sted, med masser af blomster, men meget kuperet terræn.


Udsigt fra vores vindue på hotellet.
Ja som du kan se på billedet så var vejret altså ikke det bedste. Jeg har faktisk aldrig været i Tyrkiet og oplevet så dårligt vejr. Gråt, blæsende, koldt og masser af regn. Men vi havde også dage med lidt sol. Men selv om vejret ikke var det bedste, så var omgivelserne skønne.

Allerede den første dag fandt vi den sødeste lille park med smukke blomster og træer, lige ned til vandet. Men det var altså heller ikke svært at finde noget skønt at kigge på. Der var blomster overalt. Både dem der var plantet med vilje, og dem der kom af sig selv.


Parken i Güllük, hvor de lokale sad og drak te og hyggede sig.
Udover at der var blomster i parken, var der den dejligste stemning af ro, skønne dufte, krydret med lyden af kvidrende fugle, vandet og hyggesludrende, glade, rare mennesker.

Billedet er desværre blevet lidt sløret, men se lige nogle skønne farver.Smukke fløjlsagtige roser.
Der var flere fantastiske roser, desværre stod der ikke navne ved. Det ville have været dejligt.Et veuv igennem hjertet af parken, med udsigt lige ud mod det turkisfarvede vand.Der var de skønneste pergolaer af jern, med "loft" af grønne vækster. Og det var ikke kun mennesker der nød dem.
Da det, heldigvis, ikke er et sted hvor der var mange turister, kunne vi nemt komme "om" hvor de lokale bor. Og jeg må sige de har det skønneste ukrudt, hvis man kan sige det sådan :-D
ca. 3 meter høj Stokrose.


Smuk "ukrudt" jeg ville ønske jeg havde i haven.
Jernurt breder sig ud mod vejen.


Et kig ind i en have.


En smal sti med det smukkeste blomsterflor.
Et kig hen mod et af de grønne områder.Nede ved havnen med kig op mod noget af byen.

Nå men det er ikke så ringe at rejse ud, og finde ud af at man har gjort noget rigtigt :-D Det vil jeg vise i et andet indlæg, for jeg kan ikke lige uploade flere billeder.

Også er der jo sket meget i haven i den uge vi var væk. Det viser jeg også senere.
Nu vil jeg gå ud i haven med min kaffe, og lægge en plan for hvad der skal ske. Ukrudtet har nemlig hygget sig imens jeg var væk :-D

Ka´du ha´en fantastisk dag.
Jeg sender lige lidt overskud, og godt humør ud i superspace som du kan hygge dig med.
Hygge fra Mamse :-D
16 kommentarer:

 1. Nyd nu først og fremmest det formidable, danske pinsevejr. Ukrudtet kan sikkert godt vente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Marie, jeg har sørme både nydt det lækre Pinsevejr, OG luget lidt ukrudt (dog kun hvor der var skygge, ellers var det knagme for varmt.) Men´hvor har det været en dejlig dag.

   Slet
 2. Det ser fantastisk dejligt ud, der hvor I har været (selvom vi vel har haft bedre vejr herhjemme end I havde dernede). Og en skøn måde at 'slippe væk' fra de daglige sysler og alt det, som man synes man burde lave.
  Tyrkiet er et dejligt land at gæste og specielt når man er væk fra de mere turistede områder, så er befolkningen så gæstfrie og det emmer af ro og fred. Kan godt forstå, at du har overskud med hjem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var´et fantastisk dejligt sted vi var Susanne, selv om vejret drillede lidt. Men da vi altid er "bevæbnet" med adskillige gode bøger i bagagen, gør det ikke noget. Vi har fået slappet af, og det er hovedsagen.
   Ja for søren da, Tyrkiet er et skønt land at besøge. Ellers var vi vel heller ikke vendt tilbage gang på gang. (Det var 10. gang vi var i Tyrkiet.) Folk er´bare så utrolig søde og rare. Og jeg tvivler på det er sidste gang vi tager derned :-D

   Slet
 3. Velkommen hjem, du har været savnet.... det ser ud som et super dejligt sted, ærgeligt med vejret, men det er jo noget af det vi ikke kan gøre så meget ved... det ville nok også blive noget rod..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Susanne, det er rart at høre ;-D
   Ja det var et skønt sted vi var, så skidt med vejret, det er vi jo så vant til herhjemme fra. Uha ja for søren godt vi ikke selv kan bestemme vejret over vejret :-D

   Slet
 4. Ja men det var jo en dejlig overraskelse din havenisse havde til dig. Så kunne der ikke blive tid til Samsø :o) Måske næste år?
  Godt du kunne få slappet af uden at gå i haven, god idé, han fik der. Pas nu på ikke at overanstrenge dig nu ukrudtet er groet op.
  Jeg har da tænkt på, hvor du var blevet af, men godt du bare har hygget dig med havenissen.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi havde nu godt nok talt om at tage ud at rejse, men jeg troede han ville vente til efteråret.
   Jeg håber da vi kan komme til Samsø til næste år Lisbeth, det kunne da være så´ hyggeligt :-D
   For en gang skyld har jeg taget den helt med ro ude i haven. Jeg har nusset lidt rundt, fået mit solcellespringvand i gang, og luget lidt der hvor der var skygge. Så jeg har i hvertfald ikke overanstengt mig ;-D

   Slet
 5. Hej Marianne. Velkommen hjem igen og sikke en god tur i har haft til Tyrkiet. Det er i hvertfald godt ud på billederne. Det var en god måde at få koblet af på. Nu håber jeg, at du kan nyde din have og ikke få stress over ukrudtet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Birgitte :-D Ja det var en dejlig tur. Billederne kan sige meget, men det er ærgerligt jeg ikke kunne få duftene med.
   I dag har jeg i hvertfald ikke fået stress. Der har jeg bare nusset lidt rundt, men det blev alligevel til lidt.

   Slet
 6. Velkommen hjem.
  Tak for de mange gode billeder. Hvor ser det godt ud.
  Ha` en god Pinsedags aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Aase :-D og velbekomme, ja der var dejligt.
   Også en god aften til dig.

   Slet
 7. Velkommen tilbage :)
  Det er ski da ikk så ringe med sådan en ferie... det er i hvert fald nogle skønne billeder :)
  Jeg får ikke selv blogget så meget for tiden... det er vejret alt for godt til ;)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-D Ja det er skønt at komme ud at rejse. Elsker det, også selv om vejret ikke var det bedste.
   Nej jeg kan heller ikke overskue at blogge så meget for tiden. Jeg får lige læst de fleste af dem jeg er fast læser hos, kommenteret en lille smule ellers ikke. Jeg har haft drøntravlt med at få bund i vasketøjskurven, ryddet op, gjort rent og luget en pokkers masse ukrudt. Også har jeg fået en hel masse af mine småplanter i jorden. Her er nok at se til. Pu ha når jeg når efter aftensmaden er jeg så træt, at jeg er parat til at gå på hovedet i seng :-D
   Også en god aften til dig.

   Slet
 8. Dejlige billeder. Ja ukrudt mv. gror også, når man er hjemmefra. Blogger heller ikke så meget pt., nu er det haven osv. der skal nydes. Til vinter kan vi jo lave en masse gode tilbageblik via vores blog.

  Du må ha´ det.

  SvarSlet
 9. Det var da nogle dejlige billeder fra en ser det ud til dejlig tur for 2 <3 :)
  Ja ukrudt kommer i mange afskygninger, størrelser og udseende men det der er godt nok noget af det pæneste jeg har set i meget lang tid ;)

  Ha' en skøn aften

  SvarSlet