mandag den 2. september 2013

Strålende vejr.

Nu kan man godt mærke, at vi er gået ind i årets første efterårs mdr.
Det er ærgerligt det er blevet for koldt for rumpetten at sidde på bagtrappen med morgenkaffen.
Det er ellers en af de ting jeg nyder rigtig meget, altså at sidde en tidlig morgen, med morgenhår og den gamle, grimme, dejlig varme morgenkåbe og nyde min kaffe imens jeg ser lyset komme, ja jeg står altså meget tidligt op ;-)   ja faktisk er det nogen gange så tidligt, at jeg stadig kan nyde stjernehimlen når jeg sætter mig ud på trappen. Så sidder jeg der imens lyset bryder frem, fuglene vågner og begynder at synge, og mærker duften af jord og planter.
De sidste uger har jeg haft skønt selskab af Lillemissen ("vores" tilløbne vildkat) og hendes killing (som hun fødte i vores garage). Det har været ret underholdende, kan jeg godt fortælle :-D Men nu er det altså blevet for koldt, at sidde på trappen om morgenen, desværre.


Lillemissen bagerst, med hendes røde killing "Fede Dorit".

I går havde de lovet rigtig møgvejr, men det så faktisk ret skønt ud, så jeg hoppede i havetøjet, og gik ud.
Jeg har længe været irriteret over at ukrudtet nærmede sig min kompostbunker med faretruende hast, og tænkte at det måske var en ide´ at få luget et bræmme omkring, så det kunne få lov at kompostere i fred. Så jeg gik i gang.... men der gik jo ikke mere end 5 min. tror jeg, så begyndte det at småregne. Hvor er det bare typisk, men jeg forsatte, til sidst måtte jeg dog kapitulerer og gå ind til min, nu kolde, kaffe i drivhuset.
Indrømmet jeg har rigtig svært ved at sidde stille og bare slappe af (selv om kroppen skriger på hvile) så i min "pause" fik jeg lige nurset mine tomatplaner, og klippet topskuddene af. Jeg fik også lige frødimset lidt/høstet frø fra 5 forskellige Akelejer.
Så gik jeg ud igen. Udover at få luget omkring komposten så fik jeg også leget lidt med killingen, og taget livet af måske 20-30 dræbersnegle :-P :-/  Uha jeg HADER dem... kan simpelthen ikke klare at røre ved dem, så det blev med saksen.
Min næste "pause" i drivhuset blev brugt på at potte nogle Narcisser, og Hyacinther, der var spireret, op i nogle potter. Håber de vil blomstre omkring juletid.
Jeg rendte frem og tilbage mellem køkkenhaven og drivhuset, og tog billeder og klippede Persille.


Blomsterløgene jeg pottede op til venstre, og kurven med Persille.
Vi plejer her i huset, at høste vores Persille på denne tid af året. Den bliver klippet helt ned, og hvis vi er heldige, og vejret er med os, så kan vi høste sådan en portion mere, (måske 2 gange mere), inden vinteren.
Persille er noget af det vi bruger rigtig meget af til madlavning, og det ser måske voldsomt ud, men ikke det sto mindre, så får vi det spist.


Regnvejr i Oasen.Hawaiiblomst.Canna.
Cannaén købte jeg til Mortens "krydderurtebed" en dag i foråret, da han lige havde været indlagt på hjertemedicinsk i Skejby igen igen. Desværre så er blomsterne ret skøre på Cannaén så de brækkede af på vejen hjem i bilen (jeg kører altså ikke særlig vildt), og den har først "gidet" blomstrer igen nu. Men hellere sent end aldrig.
Sammen med Cannaén købte jeg også en potterose og en "Brændende kærlighed". Og sat sammen ser de altså ret godt ud. Synet af dem kan vi sidde og nyde fra terrassen, når det altså ikke lige styrtregner.


Canna, Rose og den smukke brogetbladet, Lamium maculatum; "Lami"
Den brændende kærlighed kan man desværre ikke se på billedet, men den er selvfølgelig rød
lige som Rosen og Cannaén.

Som du måske kan se på billederne, så roder det. Det er vores hækafklip som vi ikke har fået slæbt væk endnu. Ja og poolen som skal tømmes og rengøres før den pakkes sammen, før vinteren. Energien har bare ikke været til det, men pynter gør det ski ikke.


Nyklippet hæk (den er blevet barberet godt ind), og bunker af hækafklip.
Men noget må der jo være når der blev klippet 1½ meter af i højden!!!

I går blev det ikke til mere efter at persillen var høstet, det regnede simpelthen for meget. Men nu har de jo lovet godt vejr igen om et par dage, og så er der igen nogle ting der skal ordnes. Sådan er det jo.


Min kæmpegryde med, Dahlia, Liljer, Rose, Påfugleøje, Campanula,
og de brogedebladede (gule/grønne blade) som jeg ikke kan huske hvad hedder.
OG nogle af mine frølinger i baggrunden. Navnløs rose med kæmpe hoveder, den dufter helt vild godt.

Ja og nu ? det regner stadig, og blæser en halv pelikan.


Misserne har fundet en tør plet under et træ, hvor der ligger græsafklip.
Killingen får sig lige et hyggetår.

Hvad jeg skal lave i dag ? Jeg skal drikke kaffe, og se på nogle projekter jeg skal bruge til den stand jeg skal have sammen med min søster, på julemarkedet nede i Agerbæk. (Ja det varer ikke så længe så er det JUL !!!)
Ha´ en rigtig god dag, med hvad du nu skal lave.
Hygge fra Mamse :-)

ps. Endnu et stort velkommen til nye læsere :-D

9 kommentarer:

 1. Hej Marianne.Ja! nu er efteråret vist sat ind.Jeg går hver morgen en tur på det lille gods....og nyder haven.....nu med dug på græsset.Og så planlægger jeg hvad der skal ske i løbet af dagen.Fik da også ryddet op i mit drivhus igår,og tømt nogle af krukkerne.Fik også studset de lange ranker på min vin og fjernet en agurk og tomat der var færdige for i år.Imens var manden i fuld gang med at grave det nye bed i gennem og fjerne grene fra jorden.
  Idag regner det så manden er igang med at sylte rødbeder.....det gør han hvert år.jeg skulle have lavet æblegrød.....men det regner for meget til jeg gider plukke æbler ned.
  Det blev til en hel lille roman over hvad vi går og laver i vores have.Rigtig god dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen vejret er da ikke andet godt end, at man får ordnet nogle af de ting man ellers ikke ville have fået lavet. Lidt smånusseri her og der bliver alligevel også til noget. Det er kun skønt Jette, at du gider fortælle hvad du laver når vejret er som det er :-)
   Her i huset var det også manden der syltede rødbederne, så hjalp vi hinanden med at fylde på glas. Det er hyggeligt når vi hjælpes ad.
   Jeg håber, at jeg kan få lavet en del nu de har lovet godt vejr her om nogle dage. Der er lige et par hængepartier jeg gerne vil have styr på.
   Knus Marianne :-)

   Slet
 2. Kalenderen siger begyndende efterår, men vejret har bestemt også peget i den retning de sidste par dage. Godt du har drivhuset, hvor du kan kravle i læ mellem bygerne.
  Lad os håbe på et efterårsvejr med lune dage, hvor vi kan gå og nusse rundt ude i haverne. Jeg har en masse, jeg gerne vil have ordnet inden vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Vivi, hurra for drivhuset. Det er hyggeligt at sidde der med sin kaffe, lytte til regnen på taget og kigge ud på haven :-D Meeennn altså nogen gange er jeg ved at gå ud af mit gode skind af utålmodighed over at jeg ikke kan komme til at lave det jeg gerne vil.
   Jeg håber også vi får nogle lune dage, hvor man lige kan få ordnet de "sidste" par ting (som om man nogen gange får det ;-) ha ha...) inden vinteren. Jeg elsker at gå og nusse, specielt når det ikke er for varmt, og der er efteråret jo som regel perfekt.
   Knus Marianne.

   Slet
 3. Åh nej sig ikke jul endnu, det gider jeg ikke. Men efterår er det i dag, og regnen kommer stadig ikke meget her, så du kan altid gå ud og danse regndans for Høneballehaven :)
  Søde misser og fine potter med dahlia og andet godt.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jo Lisbeth ;-D Ved godt det er lidt tidligt at tale om julemarked, men hvis jeg skal have noget at tage med til vores stand kan det ikke hjælpe jeg først kommer i gang i november :-D ha ha.... og nu vejret er så dårligt som det er kan jeg lige så godt udnytte tiden herinde, med at få forberedt noget af det jeg skal have med.
   Jamen regndans er det sørme også blevet til. Om aftenen sidder vi, Morten og jeg, og hører gammel god musik, så "danser" jeg med mine fødder og ben, imens jeg sidder og strikker grise. Man kan vel multitaske :-D
   Ang. mine potter så er jeg faktisk ret godt tilfreds, gruer lidt for når de skal splittes op, men det må jeg også hellere snart få gjort så de planter der skal ud i bedene kan nå at få ordentlig rodfæste inden vinteren... ja der er så men nok at gøre, men det kender du jo godt.
   Knus Marianne.

   Slet
 4. Hold da op, hvor har du været flittig.
  Gode billeder.
  Katten og killingen er nu sød. Godt fanget hvor killingen får en hyggetår.
  Du skriver du skal til Agerbæk til julemarked. Hvad stiller du og din søster op med på markedet?
  Vi har de sidste 2 år også holdt julemarked. Jeg håber også min mand får det så godt, at vi også i år kan holde det.
  Hvor bor du henne?
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase Marie, jeg forsøger da at lave lidt hver dag, men det er ikke altid det bliver til så meget.
   Dem der står for julemarkedet i Agerbæk har spurgt om ikke vi vil komme med det vi laver. For de mangler ny inspiration til deres julemarked. Så det ikke er det samme hvert år. Min søster sidder og nørkler med sådan nogle blomster af sløjfebånd, der kan sættes på brocher, hårspænder, og hårbøjler. Jeg fletter kurve i avispapir, og strikker små julegrise :-)
   Det er første gang vi skal prøve at have en stand, så det bliver spændende. Også at se om der i det hele taget er et marked for den slags håndarbejde.
   Det er min søster der bor i Agerbæk, jeg bor imellem Silkeborg og Viborg.
   Jeg håber da at i kan holde julemarked som i plejer. (Selvfølgelig hvis Erhard kan holde til det). Nu har jeg jo fulgt din blog siden du startede, og det har altid set rigtig hyggeligt ud med jeres marked.
   På trods af at i begge døjer med diverse skavanker så er det imponerende, hvad i får fra hånden :-)
   Du må også have en rigtig god aften.
   Knus Marianne.

   Slet
  2. God aften.
   Det lyder da spændende.
   Jeg håber i får solgt noget.
   Så bor du jo altså langt her fra. Jeg troede du boede " lige om hjørnet"...
   Jeg har en gammel skoleveninde der bor i Agerbæk.
   Kan du ha´ det godt.
   Knus Aase Marie.

   Slet