torsdag den 5. september 2013

Høsttid, og små forsøg.

De sidste par dage har jeg været i haven, og få ordnet nogle af de hængepartier jeg havde.
Det var bl.a. at få luget nogle af skråningerne.
Hvis man kan tale om "hade opgaver" i haven, så er det netop at luge skråningerne. Men nu er de ordnet... pyyy..... Det er altså en dejlig fornemmelse. Jeg har ikke lige taget billeder af det, men det skal nok komme i et senere indlæg. Men for engang skyld så har jeg været god til at lytte til min krop, og holdt en masse pauser. Jeg har endda sluttet havearbejdet inden jeg var "færdig", (imens jeg stadig kunne gå ind, og ikke kravle, som jeg ind imellem gør.)

Udover at luge skråninger har jeg også høstet blomsterfrø. Nu ligger de til tørring inde på bordet i drivhuset. Så skal jeg da ikke bruge penge på det til næste år.

I går så jeg tilfældigvis, at der var en´ der fortalte, i en havegruppe på Facebook, at de i Lidl netop i denne uge har blomsterløg til fornuftige penge.
Så i dag da jeg alligevel skulle køre Morten ind til mekanikeren efter hans bil, kørte jeg lige forbi Lidl på vej hjem.
Jeg tog 2 "små" sække med Narcisser, og det var først da jeg kom hjem jeg opdagede, at det var 2 forskellige slags. Men det gør ikke noget. De skal lige nærkigges for at se hvad forskellen er. Umiddelbart synes jeg kun jeg kan se det er størrelsen, men det må jeg lige kigge på.


2 kg. Narcissus "Spellbinder".2 kg. Narcissus "Dutch Master".

De havde også bakker med 6 stk. forskellige bunddække planter.
Der faldt jeg for nogle Euonymus fortunei "Emerald´n´Gold". De havde desværre kun 2 bakker tilbage af dem. Så dem købte jeg. Jeg ville ellers gerne have haft nogle flere. Men det kan være jeg kan finde dem et andet sted.


12 stk. Euonymus fortunei "Emerald´n´Gold".

For jeg vil virkelig gerne have de skråninger dækket, så jeg ikke hele tiden skal kæmpe med ukrudtet. Men der skal MANGE flere planter til end de 12 små planter jeg kom hjem med.

Jeg har læst lidt om beskæring om frugttræer for nogle dage siden. Det handlede bl.a. om beskæring af vildskud. Der stod at man godt kan beskære et vildskud, hvis kronen på træet er lidt uharmonisk, så den bliver frugtbærende.
Det har jeg så gjort, men så stod jeg med sådan en lang gren, der jo så helt fin ud.... så tænkte jeg; Gad vide om man kan lave små træer af den ? Så nu har jeg delt grenen i 3, og stukket dem i en potte. Så bliver det spændende, at se om stiklingene får rødder og giver sig til at gro.
Jeg skal nok holde jer opdateret om udviklingen i mit forsøg.
Har du forsøgt noget lign. så kunne jeg godt tænke mig at høre om dine erfaringer.

Ha´ en god aften.
Hygge fra Mamse :-)

7 kommentarer:

 1. Helt ærligt så har jeg ikke meget fidus til stiklingeformering af æbletræer, det er i hvert fald altid podning man hører om. jeg kan godt forstår, du er ude efter et bunddække til dine skråninger. Der er ikke noget mere ørkesløst end lugning af bar jord.

  SvarSlet
 2. Fine løg du har købt, ser det ud til, gad vide om der er nogen tilbage i næste uge. Ærgerligt at der ikke var flere bunddække-planter, mon ikke du finder nogen et andet sted. Jeg har ingen erfaring med stiklingeformering af æbletræer, men held og lykke med eksperimentet.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Marianne.Dejligt at du fik ordnet din skråning.Surt arbejde at luge.Skal da også lige i Lidl når jeg kommer hjem fra det jyske.Fid bundække planter du har købt....ærgeligt at de ikke havde flere.Har lige købt små buskbon til at kante mit ny
  Men er selv ved at afprøve nogle små bøgekviste......vil lave et lille opstammet træ.God weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
 4. Det lyder spændende med den stiklingeformering. Spændende om det lykkes. Det vil vi gerne høre mere om!
  Ja at luge på skråninger er besværligt, så min høj er plantet godt til med bla geranium, for de kvæler alt andet.

  SvarSlet
 5. Tak de damer for kommentarer :-)
  Nå nu kan jeg se jeg ikke har fået skrevet hvilket frugttræ jeg forsøger mig med, men det er altså et blommetræ. Og lykkedes det med dem ved jeg lige hvor de skal stå ;-)
  Tak Bente for inspiration, jeg har selv tænkt på Geranium. Men så skal jeg jo lige næste år huske ikke at klippe frøstandene af på de Geranium der gerne vil frøså sig ;-D ha ha... Ja det er noget bøvl at luge på en skråning.
  Ha´ en god aften alle sammen.
  Knus Marianne :-)

  SvarSlet
 6. Lugning på skråninge - pyha det er hårdt. Godt du har det overstået nu :-)
  Jeg har kantet og luget det meste af dagen i mine planteskolebede, så nu ser de pæne ud igen, men det er heldigvis på flad mark :-)
  Dejligt med påskeliljeløg, de lyser godt op i foråret :-)

  SvarSlet
 7. Det er nemlig rigtigt Vivi, det er hårdt at luge på skråninger, for det er svært at finde en god arbejdsstilling.
  Jeg var lige inde og læse din blog i går, hold da op, det begynder sørme da at tage form nu.
  Forårs blomster er man bare NØD TIL at have, for det er nok på det tidspunkt i året, hvor man mest trænger til farver :-) Og det er nu det skal forberedes :-)
  Knus Marianne.

  SvarSlet