tirsdag den 10. september 2013

Læbeløs, og en godnat historie.

Det var rigtig godt lige at holde en "fridag" i går.... jeg kunne nu heller ikke have været gået i haven... ja ikke uden waders da ;-D For her ØSregnede det hele dagen.
Men i dag, der var det bare det smukkeste vejr, så det blev udnyttet til fulde.

Jeg skulle lige et smut ind og ordne noget i banken, og inden jeg kørte hjem, gik jeg ned i Brugsen for at se om de havde nogle "affaldsblomster", (i ved sådan nogle de ikke gider vande mere, lige som med mine Alunrod.) Der var nu ikke rigtig nogle jeg gad have, men da jeg vendte mig om stod der nogle store plantereoler/vogne. Og dem var jeg altså nød til lige at kaste et blik på inden jeg kørte hjem igen.
Og det var så en fejl ??? ja eller sådan nowet ;-D For inden jeg havde set mig om var der hoppet 6 planter op i den vogn, jeg på mystisk vis havde fået fat i.... ja det er set før at jeg pludselig går rundt med en vogn som egentlig ikke var min, eller som jeg troede var min :-D ha ha... Den historie skal i nok få engang...måske i slutningen af mit indlæg.

Hvad jeg havde fået fat i var; 2 forskellige Læbeløs eller Ajuga reptans " Elmblut", og "Burgundy Glow". Det er nemlig fabelagtig bunddække. De vokser hurtigt, også er de ret dekorative.


Læbeløs, Ajuga Reptans "Burgundy Glow".Læbeløs, Ajuga reptans "Elmblut".
Jeg købte 4 stk. af den lyse "Burgundy Glow" og 2 stk. af den mørke "Elmblut" (for jeg har nemlig allerede nogle mørke læbeløs.) Det er nogle jeg har fået af min genbo, men jeg ved ikke om de også hedder "Elmblut".  Men fine er de.

I dag da jeg gik min runde, (efter jeg var kommet hjem med mine planter, og havde plantet dem), kom jeg til at tænke på, at der har manglet nogle blomster og farver i mine sidste indlæg.
Så det får i nu.
Der er da heldigvis lidt der blomstrer i haven.


Hortensia. (Billedet taget d.28-8. Den er nu helt rosafarvet.)


Hortensia (billedet taget d. 28-8)

Det er sløjt med Hortensiaerne i år. De frøs en del tilbage i vinters, så der er desværre kun en´ blomst på hver plante dvs. i den ene rosa og den ene blå, alle de andre er uden blomster i år.Alle mine Sct.hansurt(er) står med fine farver.Løvemund (billedet taget inden jeg fik luget i bedet.)
Rød Basilikum i drivhuset. 
 
 
Lamium maculatum, rigtig sød bunddække.
(Købt hos min lokale Spar købmand til 10 kr. pr. stk.)
 
 
Se, er den ikke bare sød samme med en Nellike :-D
 

Stolte Kavalerer.Fin frynset Kavalerer.


Stolt Kavalerer, med besøg.Sommerfuglebusk "Ile de France".

Jeg har mere der blomstrer i haven, men det viser jeg en anden dag.

Det var hvad i fik for den 25´øre.
Hygge fra Mamse :-)

Ja også lovede jeg dig historien om indkøbsvognen, den kan du så få som godnatlæsning, men det er på eget ansvar.

Det var en dag for nogle år siden, ikke så længe før jul, jeg var lidt småstresset, men ellers i ret godt humør.
Jeg skulle handle i Løvbjerg, som så mange gange før. De har altid i deres store vindfang nogle gode tilbud, som jeg lige skulle kaste et blik på.... nå der var så ikke noget af interesse, så jeg tog min vogn, og gik ind i forretningen.
Lige indenfor døren til højre er der en postekspedition, og da det var lige op til jul stod der en lang kø af mennesker, som jeg skulle igennem med min vogn. Folk gav fin plads, og smilte venlig til mig.
Jeg tænkte, "Hvor er det dejlig for en gang skyld, at folk er glade og kan smile." Så jeg smilte bare tilbage, og forsatte.
Bageren havde noget spændende brød så det kiggede jeg også lige på, inden jeg skulle ind i selve butikken. Men så var det vognen irriterede mig, ja den kørte ikke som jeg syntes den skulle, så jeg kiggede lidt irriteret ned på vognen for at se om der var noget der sad fast i hjulene.... og opdagede at jeg kørte rundt med en vogn fyldt med servietter, hvor der foran var et MEGA STOR neongult skilt, hvor der stod noget med kæmpestore bogstaver, og en pris (det var ski ellers billigt nok.)
Det kan ikke beskrives, hvor meget jeg grinede, da jeg skulle vejen tilbage igen med vognen, igennem den lange kø ved  postekspeditionen, der pænt gav plads, og ud og finde min "rigtige" vogn, og hele vejen ind igen, igennem en nu storsmilende/grinende flok mennsker :-D
Dertil kan jeg kun sige; Det var lidt pinligt, men hvad pokker....jeg sidder stadig og griner når jeg tænker på det, selvom det snart er 2-3 år siden.
Et godt råd; giv aldrig slip på din indkøbsvogn, der kan ske ting og sager.....
Sov godt :-D

6 kommentarer:

 1. Smiler ha ha, ja sådan kan det gå, når man er lidt stresset :) Tak for den historie.
  Læbeløs breder sig som bare pokker hos mig, jeg er ikke vild med den, helt ud i græsplænen gror den. Jeg har fået den af min haveveninde, men hos hende vil den ikke gro, det vil den her.
  Hortensia er vist ikke succes ret mange steder i år, men du har da lidt.
  Din stolte kavaler er så fin.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt som en plante kan te´ sig forskelligt, fra have til have.
   Lige pt. vil jeg gerne, at mine Læbeløs breder sig, og dækker mine skråninger, men det kan da godt ske engang, at jeg kommer til at forbande dem langt væk ;-D Men det må jeg så se på til den tid.
   Stolte Kavalerer er et must i min have. Sidste år fik jeg ikke sået nogle, og der manglede de altså. I år var det et sats, for der kom jeg godt nok sent i gang, og troede egentlig ikke det ville lykkedes, men det må jeg bide i mig igen. For de står bare så flot. Så en anden gang skal jeg altså ikke lade mig stoppe af, at jeg er kommet sent i gang med såningen.
   Nå nu må vi se om det snart bliver vejr så jeg kan komme i haven. Det er godt nok vådt derude, men mon ikke jeg kan om et par timer. Imens jeg venter kan jeg lige nå lidt herinde ;-)
   Ha´ en dejlig dag.
   Knus Marianne :-)

   Slet
 2. Hej Marianne.Sjov historie om dine indkøbsvaner.......det kan gå så grueligt galt.Stolte kavalerer nåede jeg ikke at så i år.....lidt ærgeligt, da jeg lige har været til fødselsdag hos Gitte,og så hvordan hendes blomstrede så smukt overalt.
  Den mørke læbeløs har jeg også under min forsytia.....og der må den gerne brede sig.
  Knoklede hele dagen sammen med min mand med at plante mit nye bed til.Synes det er blevet godt.....men det skal jo lige gro til.God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Jette, jeg plejer altså ikke rende rundt med "fremmede" vogne ;-D
   Jeg troede heller ikke jeg nåede det i år med Stolte Kavalerer, men jeg satsede og såede alligevel selv om vi havde skrevet Juni mdr. Så en anden gang lader jeg mig ikke stoppe af at være kommet sent i gang.
   Der er også nogen gange når jeg er nogle steder, og ser en blomst, også bliver jeg lige mindet om at dem har jeg da glemt at så. Men så må man bare på den til næste år.
   Jeg tror jeg vil lave mig en liste over blomster jeg skal huske at så til foråret, så jeg ikke glemmer det.
   Hvor er det dejligt for dig Jette, at du har en mand der kan/vil hjælpe dig i haven. Det er hyggeligt når man hjælpes ad. Det kan vi desværre ikke mere her i huset efter at Morten har fået dårligt hjerte. Selv om ham (måske) har en lille spirende interesse for haven, så kan han ikke.
   Så for første gang har vi haft hjælp til at få klippet hækken (af hans voksne søn) imens han sad på en stol og dirigerede :-) Han prøvede også lidt, men måtte opgive efter få minutter. Men nyde haven kan vi begge to sammen, og det er skønt. Nemlig som du også skriver, at sidde og se, det gro mere og mere til. Der sker sørme meget på et´ år. Det er også spændende at se om det man har lavet fungerer, med højde, farver osv.
   Glæder mig til at se dit/jeres bed.
   Knus Marianne.

   Slet
 3. Tak for historien, smiler stadig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme ;-D (Det er da godt når man kan få folk til at smile.)

   Slet