mandag den 9. september 2013

Omrokeringer 2.

Forleden fik jeg taget hul på, at plante nogle af mine planter ud, der ellers har stortrives i mine plantebaljer (læs: ½ whiskytønde, murerspande, dekorationstrillebør, og min KÆMPE jerngryde, som er over 60 cm. i dia.)
Den kæmpestore Alunrod, der stod i whiskytønden, kunne faktisk deles op i 3 store planter. Det er jeg jo overhovedet ikke spor ked af.


Den store Alunrod til højre, blev delt i 3 store planter.En del af planten kom op på den lille skråning, faktisk i 2 "hjørner".
Se oppe i venstre hjørne og oppe bag mit Syrentræ, bagerst i billedet.
Den lille Alunrod fra whiskytønden, blev plantet forneden (set midt i billedet forneden.)Alunrod oppe bag Syrentræet, og Daglilje foran.
Dagliljen er taget fra Trærodsbedet.


Lige midt bag min krukke, på den lille skråning ind mod naboen, kom det 3. stykke Alunrod til at stå, sammen med de nye bunddække jeg købte i Lidl for nogle dage siden.


Det 3. stykke Alunrod blev plantet bag krukken.En orange Asters (den er ikke sprunget ud endnu) som stod i en krukke,
og de nye bunddækkeplanter; Euonymus fortunei "Emerald´n´Gold",
blev plantet op på skråningen.

Til Fru Høneballe ;-) Kan du se de nye bunddække netop er lidt hen af den limefarve, du mente kunne se godt ud sammen med de mørke Alunrod :-) Jeg er helt enig, det ser forrygende ud.

Ja vil du tro det eller ej, men mine planter trives over alt forventning :-D I hvertfald mere end jeg i min vildeste fantasi havde troet.
Så noget omrokeringer i Trærodsbedet var strengt taget nødvendigt. Meeeennn hold da op nogle af planterne havde jo rødder så man skulle tro de aldrig skulle fra bedet igen :-O
Den ene Daglilje var nød til at blive flyttet længere ind i bedet mod træroden, og da jeg nu havde den oppe (kæft et arbejde) så delte jeg den, med en sav !!! Et stykke af Dagliljen kom hen foran mit Syrentræ. (Kan ses på billede nr. 3.)
Mortens fjerbusk blev også flyttet længere ind i bedet. Der kan den få lov at brede sig, som den meget gerne vil.
Min skønne røde Sct.hansurt "Matrona" holdt også flyttedag.

"Matrona" (den røde Sct.hansurt) blev flyttet, jaaa
det blev mine små Buksbom sådan set også.
(De kan lige skimtes forneden til højre.) 

Hvorfor nu alt det flytteri ? Jo ser du, jeg lavede jo en sti igennem bedet sidste år, men for det første så syntes jeg stien var for smal.
Og for det andet så var planterne begyndt at dække stien. Så det var svært, at komme rundt.
Det må jeg have haft i baghovedet da jeg forleden passede vores bål med hækafklip, (som var ved siden af vores stendynge) Ja så gik mine øjne på vandring, det gør ens øjne jo tit når man står og halvkeder sig. Så fik jeg øje på nogle flade sten jeg kunne bruge til min sti. Det var nu ikke lige meningen at jeg skulle til at lave sti i går, men det går ikke altid som planlagt.


Sådan ser den nye sti ud, 2/3 altså, for resten mangler.
Jeg mangler lige 3-4 flade sten, men dem skal jeg nok finde.

Imellem stenene har jeg fjernet det Timian, som jeg plantede sidste år. Det blev for højt syntes jeg, så i stedet for plantede jeg nogle af de Bakkenelliker jeg har, for de breder sig HELT VILDT.
Faktisk har jeg været ret træt af de Bakkenelliker. For de frøsår sig helt vildt, men i mellem trædestenene må de hellere end gerne brede sig. Men i år har jeg simpelthen klippet alle frøstande af, så håber at kunne begrænse den lidt i sin fremfærd.

Py ha... nå men jeg er ret godt tilfreds med det jeg har nået i haven de sidste dage. Jeg synes jeg har nået meget, men hold op jeg er træt nu. I hele kroppen. Så i dag holder jeg lige en havefridag.
Nu må vi se om jeg kan holde det, men det er i da min intention, at blive inde i dag og få lavet vasket noget tøj og sår´n ;-D

Ha´ en rigtig god dag.
Hygge fra Mamse, som samtidig også gerne vil sige; hjertelig velkommen til nye faste læsere :-)

14 kommentarer:

 1. Jeg skal da love for, at du har været flittig, jeg kan godt forstå, at du er nødt til at slappe af i dag. Her regner det, så den står på rengøring ikke at jeg gider, men der er vist ingen undskyldninger i dag.
  Hvor ser det hele godt ud, det er en fin bunddække til skrænten. Utroligt at stauder gror så hurtigt, så du var nødt til at flytte om allerede i år, men det går stærkt. Trærodsbedet er også blevet flot.
  Knus fra fru Høneballe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du ved Lisbeth, slappe af og slappe af er måske også så meget sagt, jeg skal ikke i haven i dag (her regner det også temmelig meget) og så har jeg en del vasketøj der jo på forunderligvis ikke vasker sig selv ;-D Støvsugeren skal vist også "luftes" lidt.
   Bunddækket bliver nok ikke ved med at være så nuttet småt. De kan blive omkring 50-60 cm. høje og lige så brede, men de kan klippes som man ønsker det. Jeg læste på nettet at de er meget ideelle til at formklippe lige som mange gør med Buksbom. Det har jeg nu ikke lige planer om, men det kan da godt være jeg engang ændre mening. Men jeg har tænkt på at forsøge at lave små stiklinger af dem når de bliver lidt større, hvis ikke jeg kan finde nogle flere af dem.
   Jeg synes da også det er ret vildt at planterne allerede måtte flyttes, og deles. Men vores jord må jo være bedre end jeg troede :-)
   Trærodsbedet er jeg langt fra færdig med endnu, men den ende af det, hvor stien er, og de planter der er blevet flyttet ser godt ud. Men det kender du jo selv, det er en lang proces, at få det til at se helt rigtigt ud. Men jeg hygger mig helt vildt når jeg går og roder i jorden.
   Knus Marianne.
   ps. God arbejdslyst ;-D

   Slet
 2. Det ender da med, at hadeskrænten bliver dit yndligssted. Det ser allerede godt ud. Imponerende at du har kunnet bruge en jerngryde som krukke; mine forsøg er altid endt med, at jeg drukner de stakkels planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja Marie, hvem ved ;-D
   Jo jo jerngryden kan sagtens bruges. Da jeg fik den, fra en´ af vores venner der arbejder på en genbrugsplads, var der allerede boret drænhuller i, og i den anden lille jerngryde jeg har, har Morten boret huller i. Så det er slet ikke et problem. Kan du ikke få din mand til at bore nogle huller i din gryde, hvis du stadig har den ? Jeg synes de er meget dekorative, at have stående med planter i. Hvis du ikke vil bore huller i, kunne du jo også fylde den med vand og have nogle flydeplanter i :-)
   Knus Marianne.

   Slet
 3. Hold da op et arbejde du har gang! Men skal da lige love for at det pyntede. Det er virkelig imponerende, også fordi det jo ikke er helt nemt at stå på skrænten, ved jeg.
  Hvem er forøvrigt den skønne quinde, der er billede af th. på bloggen. Hende har jeg ikke set før! Den anden der sad dér, var da vist mørkhåret, som jeg husker det! Flot ser det ud! Både planter og billedet af dig!

  SvarSlet
 4. Tak Bente, jeg er så heldig, at skråningen ikke er højere end at jeg godt kan nå nede fra, men ikke uden at det er forfærdeligt bøvlet, (så den skal bare plantes til så jeg slipper for mere besvær med den) ;-D
  Jamen for søren da, jeg blev jo træt af at dække de grå hår, så jeg tænkte jeg ville se "hvor slemt det stod til" hæ hæ.... så kan jeg lærer det :-D (Det var så mere gråt end jeg havde regnet med), men hold op det er lækkert at være fri for at skulle opfriske hårfarven hver 3. uge :-) Men altså det er ikke nemt at vænne sig til at være lys, når jeg har været mørkhåret hele livet.
  Knus Marianne :-)

  SvarSlet
 5. Det er jeg også glad for, at slippe for det med at friske farven op! Jeg blev prikket på skulderen forleden af en ung pige, som spurgte mig, hvad min hårfarve hed. Ha ha ja sådan kan det gå, at det blir moderne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må da siges at være noget af et kompliment hva´ Bente :-D Jamen gråt hår har sørme været moderne i et års tid, men når man som jeg er langhåret et det knagme noget af et projekt at få farven af, selv om det "kun" var sådan noget toningsfarve jeg brugte. Jeg startede i December med at få lavet lyse stiber, og i marts fik jeg lavet lyse reflekser (aner ikke hvad forskellen er, men der er stor forskel kunne jeg se.) Når jeg løfter op i mit hår nu kan jeg se at det er MEGET gråt/hvidt ca. 20-30 cm. ned, nu mangler jeg så de sidste 20 cm. Men jeg har planer om, at blive klippet i denne uge, også få taget et ordentlig stykke af :-)Også fordi det har været meget hårdt ved mit hår at få taget farven af, så jeg bruger oceaner af balsam, hårkur, og hårolie, for at det ikke skal være som det rene hø (så det holder sig da lidt indenfor havetemaet/natur) ;-D

   Slet
 6. hvor har du haft travlt, det bliver fint.
  jeg elsker Alunrod, de vokser alle steder man sætter dem, har skønne farver og man kan næsten male med dem. skønt.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er helt sikkert travlt i haven, også nu ;-D
   Jeg er også helt vild med Alunrod, og det er helt vild så mange forskellige der findes.
   Knus Marianne.

   Slet
 7. Den store alunrod ser godt ud, sikke nogle store blade den har.
  Ja du har da vist fortjent en fridag efter alt det arbejde.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lene, så skulle du have set den sidste år, den store Alunrod. Der var den en lille sølle stakkel, jeg nærmest fik smidt i nakken i den lokale Brugs. De var holdt op med at vande den, (og de andre jeg har haft i krukker)
   Det kunne jeg da ikke holde ud at de stod der, de stakkels planter, og vandsmægtede. Jeg havde da ikke nogensinde troet den ville kunne blive SÅ stor på så kort tid, men det gør sørme ikke noget.
   Du kan tro min "fridag" var tiltrængt.
   Knus Marianne :-)

   Slet
 8. Hej Marianne.Sikke flittig du har været.Der skal jo nogle planter til den skråning.Jeg er også helt vild med alunrod.....og har efterhånden nogle stykker.
  Det var Høneballebedet hos Lisbeth der inspirerede mig til at bruge dem. Er også vild med trædestier,og har dem flere steder.
  Har selv plantet mit nye bed til idag.....det er altid spændende hvordan det bliver.God aften knus Jette

  SvarSlet
 9. Det er bare så dejligt at være en del, af dette skønne haveunivers :-D Man ser hele tiden noget der kan inspirerer en´ til at tilføje, eller ændre noget.
  Alunrod fik jeg nu vist øjnene op for, fra et engelsk haveprogram, og havde egentlig en aftale med min søster om at jeg skulle have nogle aflæggere af hendes når de groede mere til, men så var jeg så heldig, at finde nogle på mine indkøb. Men lige det mørke løv, som de jo har, det fik jeg fra blogverdenen :-D
  Ang. min trædesti, der fik jeg ideen for ca. 20 år siden i et "Alt om haven". Og det kan varmt anbefales at lave stier, som du jo også har fundet ud af. Det gør det fks. nemmere når der skal klippes hæk, eller skydes genvej i haven. Og så er det hyggeligt med nogle stier.
  Det er altid spændende når man laver nye bede, om de bliver som man havde tænkt sig. Det er en dejlig proces, at gå igennem.
  Knus Marianne :-)

  SvarSlet