fredag den 31. august 2012

Havenisserne på udflugt.

Hold da lige op, hvor er denne uge bare gået stærkt :-O Men heldigvis har jeg fået lavet en del i haven.
Som jeg skrev i mit sidste indlæg, skulle jeg tirsdag i gang med at bekæmpe ukrudtet på den store skråning. Men det blev der nu ikke noget af, for det styrtregnede det meste af dagen. Det gjorde nu ikke så meget for mit "kadaver" trængte også til noget hvile efter mandagens havearbejde.

Onsdag morgen tegnede vejret så til, at blive rigtig godt, også gik jeg i krig, med det her;


Den store skråning.
Hold da magle, jeg burde nok have advaret om det fæle syn. Nu håber jeg ikke der er nogen, der sidder og får problemer med hjertet ;-D
Det var rigtig slemt.... det er det sådan set stadig, men nu har jeg da fået ordnet en lille smule (Jeg kan jo desværre ikke holde til så meget, så tingene tager tid her på matriklen.)


Ja ja den er go´nok det er den samme skråning. Prøv lige at lægge mærke til trillebøren den er fuld bare for det lille stykke!!! Og det var desværre hvad jeg kunne klare, den´dag. Men jeg er da i gang.

I går trængte havenissen så, til at blive "luftet", så han mente vi skulle køre en tur i Plantorama. Altså den slags skal man jo ikke sige til mig 2 gange, så er jeg klar ;-D
Det var hyggeligt, at komme op og se hvad de har. Jeg kunne nu ikke finde nogle Sommerfuglebuske (dem vil jeg ellers gerne have nogle stykker af i haven)
Men til gengæld havde de nogle store Have Chrysanthemumér, de skulle komme igen næste år. Så det tror jeg på. Og derfor købte jeg også 6 stk. til 25 kr. pr. stk.!!! Billigt synes jeg.
Og 2 stk. Alunrod. En "Black Beauty" med mørkerøde blanke blade, og en´" Velvet Night" med mørkerøde blade, med grå aftegninger (tror i øvrigt også det er sådan en´ fru Høneballe har givet mig med, da hun var så sød at sende mig nogle "havegodter".)


Alunrod "Velvet Night".


Alunrod "Black Beauty".
Da det jo også er ved at være tid for, at planlægge forårets blomsterflor, røg der også en pose med 100 Tulipanløg ned i vognen.
Derefter gik turen til Jem&fix, (der kan jeg kun anbefale man tager hen, hvis man mangler nogle billige, store stauder.) Der købte jeg, 2 Skt. Hansurt, og 8 hvide Lyng. Lyngen kostede kun 9.50 kr. pr. stk.
Jeg fortrød, jeg ikke også købte de Geranier de havde. De var pænt store, og til kun 39.95 kr. pr. stk.!
Hvor jeg gav det dobbelte for nogle i foråret, ved en planteskole, for nogle der kun var halvt så store.
Ja hvad købte jeg så?? Jo i Løvbjerg købte jeg 5 stk. Hebe "Variegat", med broget, lysegult løv med de smukkeste lilla blomster.


Hebe "Variegat".

Så bilen endte med igen, at blive godt fyldt op. Vi er altså ret gode til det der ;-D Her er vores "høst";Havenissernes "plantehøst".
Efter vi kom hjem, tog jeg lige en kop kaffe og en mad, også sprang jeg i havetøjet, og futtede i haven.
Jeg skulle ellers have været videre med den store skråning, (den render desværre ingen steder) men syntes jeg var nød til at få nogle af planterne i jorden. OGSÅ skete det!!! Jeg "ødelagde" mit farvetema i Krukkehaven!. Det måtte jo ske på et tidspunkt. Men har gået og været lidt irriteret på at jeg ikke syntes det så ud som jeg gerne ville have det til at se ud. Du kender det garanteret godt selv.
Så nu er der altså kommet nogle lilla blomster imellem de lysegule, og mørkeløv.
Men det ser faktisk ret godt ud.


Det begynder da, at ligne noget nu.
Nu mangler jeg "kun", at få fyldt hullerne med planter. Nu jeg alligevel har "ødelagt" farvetemaet, har jeg tænkt på, at plante Geranium oppe ved hækken for at kvæle det skvalderkål, der kommer ovre fra naboen.

På min haverunde, opdagede jeg for et par dage siden, at min Syrenhortensia har ændret farve fra cremehvid til lyserød. Det er ikke fordi den fejler noget, det skal den. Jeg har bare ikke set det før, eftersom det er første år den blomstre.

Syrenhortensia "Vanille Fraise", nu som lyserød.
Glæder mig til om nogle år når den er blevet større. Den er bare så smuk <3

Nå nu går den ikke længere. Jeg skal ud og lave noget i det dejlige vejr.
Ha´en god dag.
Hygge fra Mamse.Pieris med høstfarve.13 kommentarer:

 1. Ih hvor er du altså flittig, og hvor bliver der fint... jeg er godt nok bag ud i øjeblikket, men jeg kan mærke at jeg er ved at være med hvad kræfterne angår, så mon ikke et par dage i næste uge bliver gode.... God arbejdslyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Susanne :-D
   Kender godt det med at være bagud, og mangle energi. Jeg syntes jo mere jeg er udenfor, jo mere energi syntes jeg, at jeg får :-D
   Håber da vi får nogle dage med godt vejr i næste uge også.

   Slet
 2. Marianne og skrænten har godt af en lille pause ind i mellem, så det var godt tænkt af havenissen at tage dig med på tur i butikkerne. Sikken en masse skønne ting, der røg i kurven, jeg er kun lidt misundelig ;o)
  Det er noget af en omgang med den skråning, så du må tage det lidt ad gangen.
  Min søn købte rhododendron for mig i Plantorama også for 40 kr. stykket. Man har jo lov at være heldig en gang i mellem.
  Pas nu på dig selv
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Lisbeth, tror både jeg og skrænterne skal holde en fridag imorgen ;-D (Det kommer vist helt af sig selv. For det har været en hård dag.)Ja det er noget af en hård omgang, at få has på ukrudtet på skrænten. Meeeen det går stille og roligt fremad.
   Sikke da en sød søn du har :-D 40 kr. for Rhododendron er sørme da heller ikke ret meget. Så er det da også bare med at slå til.
   Ha´en god aften.
   Knus :-D

   Slet
 3. Det ser rigtig godt ud! Pauser er vigtige, og at bruge dem til udfluger er da helt fantastisk. Håber det går bedre hos jer!
  Jeg sender gode tanker og ønsket om en god weekend til dig og dine!
  Havehilsen
  Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne :-D Ja pauser er vigtige når man laver have. Det er også tit der man får nogle gode ideér.
   Det går stille og roligt frem ad med Morten, men helt godt kan det desværre ikke blive. Så vi går og prøver på, at vænne os til tanken om at han skal have en pacemaker om 3 mdr. Det er noget skidt, men når det ikke kan være anderledes må det jo være sådan.
   Tak for de gode tanker og ønsker (dem kan man ikke få for mange af) Også en rigtig god weekend til dig.

   Slet
 4. Allerede da jeg så første billede tænkte jeg storkenæb... Jeg startede et bed med storkenæb sidste år og det er utroligt hvad de er blevet til. Dækker fuldstændig jorden og jeg kan sagtens tage stiklinger og flytte andre steder hen. Så bare op i hækken med dem og lad dem fylde, så kan du jo altid tynde ud igen, når der er tid og kræfter til det.
  Iøvrigt er det altid rart at kunne se hvor langt man er kommet med sit arbejde... ;o) God arbejdslyst til dig og dejligt at det går godt hos jer :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop fru Friis, storkenæb er mirakelplanten, der skal bekæmpe "det onde" ;-D Det må simpelthen afprøves.
   Ja det er da en fordel med når ukrudtet bliver så slemt, at man netop kan se hvor man kommer til :-D Intet er så slemt, at det ikke er godt for noget ;-D
   Tak, jeg skal da lige love for jeg havde god arbejdslyst, lidt for go´ måske ;-D ha ha....(Det viser jeg i morgen.)

   Slet
 5. Din havenisse er anderledes end min, for her er det altid mig, der foreslår en plantetur. Det er en stor udfordring, du har taget op, med den skråning, især hvis du vil have en varieret beplantning. F.eks. kranstop hele vejen hen ville selvfølgelig ikke kræve nær så meget hovedbrud, men ville selvfølgelig også være noget mere kedelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hyggeligt når havenissen og jeg tager på plantetur. Faktisk er det tit ham, der står og siger; "Jamen dem her skal du da også have nogle af, skal du ikk´?" ha ha... ja og det skal man da ikke sige 2 gange til mig ;-D
   Kranstop? øh.... kan ikke lige komme i tanke om hvordan de ser ud... Det må lige googles.
   Ja det er noget af en udfordring at få skråningen beplantet. Heldigvis kan man jo fjerne planterne igen, hvis det ikke ser rigtigt ud.

   Slet
  2. Nu har jeg fået kigget på Kranstop :-D Det er da en plante, der skal overvejes fks. ind mod den ene af vores naboer.
   Tak for tippet om den. (Ellers havde jeg måske aldrig overvejet den.)

   Slet
 6. Man kan næsten blive helt høj når man har gjort nogle gode og tilmed billige haveindkøb :) Jeg køber også en del af mine planter i Jem & Fix...de er billige, store og en okay kvalitet, så hvorfor ikke!?... :) Tror også Geranium vil gøre sig rigtig godt langs hækken på skrænten....det bliver spændende at følge :)
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes faktisk Jem&fix er begyndt tit, at have nogle fine billige planter. Hvor planterne er købt er jeg sådan set ligeglad med, bare de er i orden.
   Nu begynder det at hjælpe på skråningerne, både med hensyn til ukrudt og planter. Yeeeaaa det er så skønt :-D

   Slet