lørdag den 25. august 2012

Nyt fra haven, del 2.

Åh jeg glemte lige at vise et par roser i går. Det går jo ikke. Så dem får i nu.


Rose oppe i frugthaven. Den skulle have været knaldrød...så det er også en navnløs.
Slyngrose "White Queen" tror jeg den hedder.

Jeg har jo også eksperimenteret lidt med roser. Og her kommer så en´ jeg selv har lavet af en stikling, faktisk ved et tilfælde :-D


Hjemmelavet rose.

For første år blomstre mine 2 Syrenhortensiaer. De er ikke ret høje, men skulle gerne blive en overdådighed på ca. 2 m. højde....engang.  Det´glæder jeg mig rigtig meget til.


Syrenhortensia "Vanille Fraise".

Mine almindelige Hortensiaer blomstre også. Den ene er faktisk skøn blå, som jo så må tyde på min jord er tilpas sur til dem :-DDen her slags har jeg 2 af.
Jeg har planer om at mine Hortensiaer, og nogle af de meget store Bregner skal i et nyt bed for sig selv. Måske med selskab af nogle af mine hjemmelavede Hostaer. For surbundsbedet, som Hortensiaerne og Bregnerne står i nu, er ved at være lidt "overbefolket" af planter.
Altså da jeg lavede surbundsbedet sidste år var jeg godt klar over, at der var sat lige lovligt mange planter i det, og at det ville blive nødvendigt, at flytte nogle planter på et tidspunkt. Men at det allerede skulle være i år, at det er nødvendigt er da helt vildt!!! Men også lidt lækkert, at det hele gror så godt.

Nå men nu er tiden, hvor Dahliaerne holder fest jo også begyndt. Så i skal lige se et par der står i alt sin pragt og lyser op.


Dahlia "Seduction"
Dahlia "Le Baron"
Dahlia købt i Bilka sidste år. Aner ikke hvad den hedder, men det gør den jo ikke mindre skøn.


Dahlia købt i Løvbjerg.
Sidste fredag cyklede min yngste søn herud for at give mig en hånd med i haven. En frisk "lille" tur på lidt over 30 km, :-D
Vores ene skråning var lige lovligt stejl, så der skulle vi lige have fyldt lidt jord på, og "bikset" noget med nogle sten. Det ordnede vi lørdag selv om det var stegende varmt. Jeg havde ellers sagt til ham, at det kunne vi gøre en dag der var mindre varm. Men han syntes lige så godt vi kunne gøre det nu han var herude. Som sag så gjort. Det blev faktisk helt godt. (Med de evner vi nu har.) 
 
 
 
Nu skal jeg bare have fundet nogle planter der kan holde på jorden. Gerne med rødt løv, og/eller med røde eller lysegule blomster.
Jeg havde ellers fundet nogle "Lampepudsergræs" med grønne/røde græsstrå, men måtte sætte dem tilbage da jeg læste på dem, at de ikke tåler frost :-/ øv.
Så har du nogle gode erfaringer med noget tilsvarende græs så sig endelig frem.
Trærodsbedet hvor krukken pt. står, er blevet rigtig godt. Dog er Blomsterkarsen "Milkmaid" lige i overkanten af hvad der var meningen. De gror simpelhen som fik de penge for det. Bare se her;


Dem vil jeg også rigtig gerne have til næste år, men så skal jeg nok ikke sætte så mange i bedet. Ja også mangler der røde blomster for at farvebalancen skal blive bedre. Til næste år er alle mine planter med rødt løv, der er sat i bedet forhåbentlig også vokset noget mere.

Nå nu får du ikke mere for den 25 øre.
Ha´en rigtig god aften.
Hygge fra Mamse :-D

Ps. Kig lige på denne nye haveblog, den er værd at bruge lidt tid på. www.havetrunten.blogspot.dk
(Håber mit link virker.)

8 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Godt med et indlæg fra dig igen, så ved jeg, at det går godt hos jer. Også godt at din yngste søn kom og hjalp dig, det ser fint ud, det I har lavet. Der findes elefantgræs med røde græsstrå, du kan kigge på staudestedet, staudemarken eller thyboesminde stauder.dk, de har alle masser af græsser.
  Vanilla Fraise er rigtig lækker og det er den hvide slyngrose også,
  KH
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Elefantgræs... okay, det skal jeg lige have undersøgt. Jeg har ikke lige haft tid til, at kigge inde på de sider du har foreslået, men det skal jeg da have gjort :-D Tusind tak Lisbeth. Det der med græsser er først noget jeg har fået øjnene op for inden for det sidste år tror jeg. De kan virkelig tilføre et bed noget lethed og ja de er bare så fine i et bed.
   "Vanilla Fraise" ændre farve på blomsten så nu er den faktisk ikke hvid mere, men lyserød ;-D Den er rigtig fin. Du kan ellers tro Lisbeth der er gang i de stiklinger jeg fik af dig. Vil lige vise det i mit næste indlæg :-D

   Slet
 2. Dejligt når ens børn vil hjælpe..:O)
  Tak for linket til trunte.
  hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er bare så skønt når ens afkom gider give en hånd med. Han har lovet at komme ud, og hjælpe i en weekend, når der forhåbentlig snart er lovet godt vejr igen. Så det håber jeg de gør næste weekend ;-D
   Velbekomme Helle, syntes da lige i andre også skulle have glæde af Rikkes nye blog :-D

   Slet
 3. Hej. Jeg skal love for, at dine planter er ved at få fat og blive til frodige bede. Det ser godt ud. Sikke dejligt, at din søn "lige kom forbi". Jeg håber vejret var godt nok til at I kunne få lavet havearbejdet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren da det gror Birgitte. Det er bare så rart når det begynder at lukke lidt til, så der ikke kommer så meget ukrudt :-D
   Ja ja han har lige lovet mig at komme herud igen, ham sønnike ;-D Det er bare så dejligt.

   Slet
 4. Stiklinger af roser?!....det lyder rigtig spændende... :) hvordan gør man lige det og hvornår?
  Hvor er det da fantastisk at tingene bare gror så hurtigt...jeg fylder også hellere lidt for meget i bedene og deler senere, fremfor alt for meget bar jord... :)
  Skønne skønne Dahliaer....elsker dem i alle deres dejlige former, farver og højder :)
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Stiklingene af roserne var som jeg skrev, et tilfælde, at de blev det ;-D
   Ser du Rikke, jeg havde købt nogle potteroser, som groede rigtig godt, og som efterhånden helt havde taget magten inde i vindueskarmen.
   Jeg var nødtil at klippe dem ned, inden de væltede, men da der var blomster i satte jeg stilkene med blomster i en flødekande med vand. (Kan ikke huske hvad mdr. det var, men det har nok været i Januar eller Februar.)
   Der stod de længe, de visnede ikke som jeg havde regnet med. Så ind imellem fyldte jeg mere vand på, indtil en dag, hvor jeg tænkte nu gad jeg ikke have dem stående mere, og ville smide dem ud, så var der ski kommet rødder på!!! What??? det havde jeg ikke lige regnet med, (men smider da af princip ikke noget ud der stadig er liv i.)
   Så de blev sat i noget pottemuld, i potter ude i drivhuset.(d.25/4) Af de oprindelige 4 stiklinge i potter var der 2 der overlevede. De stod ude i drivhuset indtil for ca. 1 mdr´s tid siden, så blev de plantet ud i haven, hvor de i øvrigt gror godt :-D
   Se det var næsten et helt eventyr ;-D Så det er bare på med vanten Rikke, og sping ud i at eksperimentere med planter :-D

   Slet