torsdag den 23. august 2012

Nyt fra haven, del 1.

Nå nu er det vist på tide, at komme i gang med at blogge lidt igen. Jeg har savnet det, men ikke haft overskud til det før nu.

Havenissen er efter 3 uger  endelig kommet hjem fra sygehuset igen :-D HURRAAAA....... Lige nu gør han netop det alle havenisser gør, sidder og pynter. (Og det må han meget gerne.) Han må ikke lave noget, men en have-kigge-runde i ny og næ er det da blevet til. Og det må han godt ;-D

Da det første chok havde lagt sig efter at Morten var røget på sygehuset, og jeg var kommet hjem (var jo ved ham døgnet rundt den første uge) gik jeg en haverunde for at få luft og få klaret hjernen lidt, var der bare sket en masse bl.a. oppe i vores "frugthave".


Fyldte lyserøde Margueritter, Lavendel, og en rose. (Det er den samme rose, både den i forgrunden og den bagved) 
For det første så er planterne kommet til at fylde meget mere, og dækker nu det meste af jorden. Også var der sprunget en rose ud oppe i bedet ud mod haven, men den ser helt anderledes ud end den skulle have gjort. Den skulle have været pink, men skidt den er nu meget yndig alligevel, også dufter den helt eventyrligt.
Nu er der bare det, at da det ikke er den der er på planteskiltet ved jeg ikke hvad den hedder. Nogle bud? Kan det mon være  en "Peach"? (Har engang haft en, men mindes ikke den var så "løs" i formen når den var sprunget helt ud.) Som du kan se på billedet starter den ud med at være gul med orange kant, også bliver den gradvist mere lyserød som rosenhovedet du kan se i forgrunden.

Du får lige lidt flere navnløse roser.


Rose ude fra min søns kolonihave. Den dufter også helt fantastisk.


Kan du huske i foråret, hvor jeg såede nogle lave Lupiner? de er sørme også begyndt at blomstre.


Ta daaaaaa... hjemmesået Lupiner.


Kaprifolie. (Undskyld det lidt rystede billede)
Ja og som du kan se blomstre min Kaprifolie med sin første blomst. Så der sker da lidt i haven.

Hver gang vejret har været til det, og jeg ikke lige har siddet hos Morten på sygehuset, har jeg brugt haven som terapi, for at komme til at tænke på noget andet. Nogen gange har jeg bare siddet og nydt luften, duftene og lydene, gået lidt rundt, eller også har jeg "pillet" og "nippet" lidt hist og pist.
Det er stærkt begrænset, hvor meget "ordentlig" havearbejde jeg har fået lavet.
Men der var nogle dage for et par uger siden? hvor jeg brugte 3 dage på at få styr på forhaven.
Vores naboer havde været så søde, at slå vores græsplæner da de havde været i gang med deres egen. Så det skulle jeg ikke tænke på. Tusind tak for det :-D
Men jeg fik da taget mig sammen til, at få kantet græskanter af, klippe planter ned, luge de 2 bede, binde planter op, og flytte nogle Asters der stod forkert. Så det kom til at se helt hæderligt ud igen.

Det var alt for nu.  Forsættelsen følger.
Ha´en god dag.
Hygge fra Mamse :-)10 kommentarer:

 1. hej Marianne, godt at høre fra dig igen og at det går bedre med Morten. Sikke en forskrækkelse for jer. Mon ikke mange af os har oplevet haven som helbredende i en eller anden forstand, både når det gør rigtigt ondt på én og når man føler sig lidt små-stresset.

  Haven løber jo ingen steder, og du har da også fået lavet noget indimellem. Pøj-pøj med helingen :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Ulla, hvad skulle man gøre hvis ikke man havde sin have at stresse af i? Godt man kan gå derud og "pille" lidt.
   Haven løber godt nok ingen steder, men der er ting der snart er nødtil at blive ordnet, hvis ikke det hele skal gro til. Så jeg håber på snarligt tørvejr igen, så jeg kan få slået græsset (hvis jeg altså kan magte plæneklipperen) Det plejer jo at være Morten der klarer det. Men nu er der kun mig til det :-D

   Slet
 2. Dejligt at du skriver igen og godt Havenissen er kommet hjem og kan sidde til pynt :-)
  Ja haven kan gøre underværker når hverdagen driller og man har brug for at klare tankerne... dejlige billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror mange bruger deres have Susanne, til at stresse af og klare tankerne i. Det er ufatteligt hvilken positiv virkning sådan en have kan have :-D

   Slet
 3. Hej Marianne.
  Hvor er det godt at høre der er fremgang med din havenisse. Haven er et dejlig sted til at afstresse og få styr på de tanker der mylder runt i ens hoved. Ønsker det bedste for jer. Knus,kram og varme tanker til jer.
  Dejlige roser du viser.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Margrethe, lidt fremgang er der da heldigvis med havenissen :-D
   Tusind tak for alle krammene, og tankerne, det luner :-D

   Slet
 4. Hej Marianne
  Så er der fred og ro i det lille hjem igen, og du kan slappe af, når du igen har havenissen hjemme. Så når du nok også haven hen ad vejen.
  Med hensyn til roserne, så har jeg kun et bud på den første, jeg vil nemlig også foreslå Peace, den er meget skiftende i farverne. Jeg tror også den dufter, men den jeg har er så lille, jeg har haft den i mange år, men den vokser ikke meget, og jeg gider ikke bøje mig ned for at lugte til den, så skal jeg på knæ :o)mon ikke jeg snart skal skifte den ud med en anden.

  Pas nu godt på dig selv med den plæneklipper, det nytter jo ikke, at du også går ned med flaget. Fortsat god bedring til havenissen og god arbejdslyst til dig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt, at have havenissen hjemme igen :-D Godt nok er der fremgang, men det varer meget længe, hvis nogensinde, han bliver så "god", at han igen kan tage en tørn i haven :-(
   Lige nu prøver jeg bare, at finde ud af en rutine, så jeg selv kan klare det, der skal klares i haven.
   Min rose, "Peach" (eller hvad den nu hedder)dufter rigtig meget.
   Det er da ærgerligt med din rose Lisbeth, har da ellers en fornemmelse af at dine roser trives godt hos dig. Den skal måske ikke blive højere din rose? Måske du skulle tage den i en krukke så, og stille på et havebord, så du nemmere kan stikke snuden i og sniffe ;-D
   Knus

   Slet
 5. Hej Marianne, dejligt at det går bedre med havenissen ;o). Der intet så godt som at vende tankerne mens man roder i jorden, det er rigtig god terapi ;o)Det ser rigtigt godt ud i haven og dejligt det lykkes med lupinen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt at have hænderne begravet i jord igen Heidi :-D Faktisk har jeg lige læst et sted, at vil man være lykkelig i sin have skal man opgive havehanskerne. Det er noget med, at når ens hænder kommer i kontakt med jord er der nogle "gode" jordbakterier, der får kroppen til at udskille endorfiner som giver en´en lykkerus :-D I like ;-D

   Slet