mandag den 27. august 2012

Haveflow.


Uha jeg har haft dårlig samvittighed den sidste tid. For jeg ikke har haft energi til at få ordnet noget i haven. Så i sidste uge besluttede jeg, at jeg i denne uge skulle have styr på nogle af mine hængepartier. Og det har jeg sørme fået :-D (Siger "hun" stolt, og klapper sig selv på skulderen.)

I går var det ellers det flotteste vejr, men der skulle jeg til barnedåb hos min søn og svigerdatter. Så der fik jeg ikke lavet noget i haven. Men jeg fik gået en haverunde da jeg kom hjem, og der opdagede jeg noget, for mig, fantastisk :-D
For noget tid siden fik jeg jo en hel masse stiklinge/små planter af den søde Lisbeth, fra Høneballehaven. Da jeg var bange for at komme til, at luge dem væk, satte jeg dem alle sammen i 2 grønne flamingokasser for at de lige kunne komme lidt i gang, og blive så store, at jeg kunne se hvad det var. Og se så lige her, hvordan det går med dem;


Det gror som ukrudt nu. Kig lige til i den venstre kasse. Der sker små mirakler.

Ja du får lige et nærbillede, blev bare glad da jeg opdagede det :-D


Seeee..... er den ikke fin?
Så nu kan de snart komme rigtig ud i jorden. Skal bare lige have luget der hvor de skal plantes. For jeg er jo kommet bagud mange steder i haven.
Men i dag har jeg været i gang i haven!!! TA daaaaa...... og da jeg først var kommet i gang kunne jeg næsten ikke holde igen. Timerne er bare fløjet af sted, og jeg har fået lavet rigtig meget. (synes jeg selv.)
Jeg startede med at slå vores græsplæner, hold da op det var hårdt for min ryg. Vores græsslåmaskine er pokkers tung, også selv om den er motoriseret. Så vil jeg ski næsten hellere gøre det med en med rugbrødsmotor ;-D Hvis vi havde en´ altså......
Derefter blev der lige til en kaffetår med min søde genbo. Den slags skal der være tid til.


Hjemmelavede Hosta.
Jeg havde besluttet, at alle mine hjemmelavede Hostaer skulle ud i haven i dag. Og det kom de (mangler kun at sætte de sidst ca. 5-10 stykker ud nu.)


Hostaerne blev sat på den "nye" skråning.
Da jeg havde plantet Hostaerne, gravede jeg en flise ned som min store krukke kan stå på.


Så har krukken fået sin egen flise.
Græstørvene jeg gravede op, hvor flisen skulle være, har jeg lagt nogle steder i græsplænen, hvor græsset ikke havde det så godt.
Derefter lagde/gravede jeg de trædesten ned, jeg havde fundet til min sti igennem Trærodsbedet. Nu mangle jeg kun 2 flade sten mere så er min sti færdig.
Imens jeg ordnede trædestenene lugede jeg også lige, hvor jeg kom frem. Det kunne jeg jo lige så godt. Og inden jeg fik set mig om havde jeg luget hele vejen langs hækken (ca. 20 meter)


Da vi har en masse barkflis endnu, der endnu ikke er blevt brugt. Har jeg overvejet om jeg skal lægge noget ukrudtsdug langs hækken, og lægge bark på. For ellers ender det vist med, at jeg kun er i haven når der skal laves noget, og ikke få tid til også at nyde den. Nu der kun er mig til at holde den.
Sidste år satte jeg en masse Campanulaer "Ocean Blue" ude i forhaven, langs hækken, men de er ved at drukne i det ukrudt der kommer inde fra vores nabo, som ikke luger sin have. Ærgeligt, for jeg har ellers drømt om at det med tiden skulle blive det skønneste blå tæppe under hækken.


Parykbusk, Cortinus cogg. "Royal Purple"
Imorgen er min plan, at gå igang med at få bugt med ukrudtes på den store skråning, hvor min Parykbusk gror. Den har det godt tror jeg, når man kigger på dens udseende.
Nå men der blev da også tid til lige, at kigge lidt på hvad der var sket, siden sidst.
I Trærodsbedet, hvor jeg jo har arbejdet  lige rundt om hele dagen, er der masser af skønne ting. Det er ikke det hele der blomstre, men derfor kan det jo godt være skønne planter alligevel.


Skt. Hans urt "Matrona", den er så fin.
"Matrona" glæder jeg mig rigtig meget til bliver større.
Planter med rødt løv er jeg jo helt pjattet med. Desværre er de svære at se på lang afstand, med mindre de er store, og det er mine ikke endnu. Men på tæt hold er de altså ikke til at stå for.


Geranium "Espresso"
Geranium "Elisabeth Ann".De 2 Geranier er utroligt svære at se forskel på. "Espresso" har jeg jo ladet mig fortælle, at den skulle blive mere grøn hen på sommeren!! Men jeg synes den ligener "Elisabeth Ann" til forveksling, dog er der lidt forskel i blomsterne. Den eneste forskel jeg synes at kunne ane (når der den ikke er i blomst) er at "Espresso" måske er mere grøn på bladstænglerne?? Eller er det noget jeg bilder mig ind? Nå men de er i hvertfald rigtig gode i selskab med Blomsterkarsen "Milkmaid". Virkeligt et hit, som skal prøves igen til næste år. Hvis jeg da ikke lige finder på noget andet inden næste forår.


Alm. Husløg.
Mine Husløg, der også står i Trærodsbedet, trives også overordentlig godt. Det passer mig fint, for dem vil jeg rigtig gerne have nogle flere af. De er gode i sprækkerne imellem stenene.

Nu er det ved at være spisetid, også er det tid til at slå stængerne op og få noget kaffe. Også er det vist sengetid tidligt i aften for mit vedkommende.
Ha´en god aften.
Hygge fra Mamse.


14 kommentarer:

 1. Du har nået en masse. Hvor er det fint med alle de hostaer. Jeg er virkeligt imponeret over, at de er så lette at formere, og flot blev det.
  Jeg er som dig, vilde med det mørke løv og det spiller flot sammen med helt grønt løv også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver at så Hosta Bente :-D De er nemme, men tager dog en del tid om at få en ordentlig størrelse. Men det er helt sikkert det hele værd, så jeg skal have gang i nogle flere tror jeg. De er så søøøøøde :-D
   Ja de mørke planter er helt sikkert flotte sammen med grønt løv. Glæder mig sådan til det hele vokser mere til :-D

   Slet
 2. Hold da op hvor har du nået meget.
  Det ser godt ud.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Aase, jeg er også helt stolt af mig selv, at jeg nåede så meget :-D Tror det hang sammen med det skønne vejr, og at jeg lige kom ind i en rigtig god "rytme".
   Nu sidder jeg og venter på at dagslyset skal komme så jeg kan komme ud igen. Håber at vejret arter sig i dag også.
   Velbekomme, og tak. Du er altid velkommen til at kigge "indenfor" igen ;-D

   Slet
 3. Dejligt at få luget ud i den dårlige samvittighed ;o) Skønt når tingene glider og man føler at have udrettet en masse, godt gået og dejlige billeder ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ved du hvad Heidi, det hjalp på den dårlige samvittighed ;-D ha ha... nu er jeg da i gang.
   Det er helt bestemt skønt når man kan se det skrider frem ad. Glæder mig til jeg har fået "bund" i det værste ukrudt.

   Slet
 4. Det ser jo godt ud med geranierne, det er jeg glad for at høre.
  Du har godt nok været flittig, kan du nu passe på dig selv. Det kan jo ikke nytte noget, at havenisserne bare skal sidde inde og holde hinanden i hånden, fordi du har knoklet for meget.
  Sov godt :o)
  Dine hostaer er fine, mine er stadig for små, men de er i live endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt Lisbeth, jeg syntes jo lige du måtte se, at der er liv i planterne :-D
   Ja jeg er godt klar over at jeg skal passe på. Men du kender det garanteret godt fra dig selv, at man lige kommer i gang og det går så godt. Når man så kommer ind kan man godt mærke, at man måske skulle have holdt noget før ;-D
   Det var da alt for fint vejr i går til at sidde inde og holde i hånd ;-D
   Godt der stadig er liv i dine Hosta, "hvor der er liv er der håb" er det ikke sådan man siger. Syntes godt nok også mine stod i stampe i lang tid, hvor der bare ikke skete noget som helst. Jeg prøvede ellers både at tale sødt til dem, og hygge om dem. Det hjalp bare ikke. Indtil jeg lod dem stå, i skobakkerne, i mit åbne drivhus (der mangler stadig 2 rækker glas)vandede ca. 1 gang om ugen ned i bakken. Så lige pludselig kunne jeg se, at nu skete der noget. Det gik ikke hurtigt, men de groede dog. Så dine Hosta skal nok komme i gang Lisbeth, er jeg sikker på, de skal bare have lidt tid. Det kan være du er for god ved dem? ;-D

   Slet
 5. Altså... har du aldrig hørt om at arbejde i sådan et middeltempo istedet for de der 120 i timen ;-) Pas nu på dig selv. Men super flot klaret...Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Susanne, nææææ.... min yngste søn mener godt nok, at jeg har en form for ADHD ;-D ha ha.... hvem ved? måske? det kan da godt være.
   Men mange tak da, jeg er selv ret godt tilfreds med hvad jeg nåede :-D
   Knus

   Slet
 6. Iiiihhh hvor kommer det til at se super godt ud med alle de Hostaer på skrænten :)og hvor er ideén med flisen i græsset altså bare fin...den snupper jeg da lige og bruger et sted i haven...god effekt!....Parykbusk - den er simpelthen bare en fryd for øjnene....den finder helt sikkert også vej ind i vores have.... :)
  Rikke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror altså skrænten ender med at blive rigtig god. Jeg har faktisk tænkt på at lave stikligeformerede planter af mine Skt.Hansurt (de er nemlig meget NEMME at lave stiklinge af) og plante på skråningen. Tror det kunne se godt ud.
   Jeg "snuser" også rundt på andres blogge efter gode ideér, som jeg kan bruge i haven. Så snup du bare ideén med flisen ;-D
   Parykbusken er jeg også rigtig glad for. Den kan blive kæmpestor (2-4 meter) så den skal have god plads at boltre sig på. Glæder mig til den bliver så stor :-D

   Slet
 7. Skønt med tid i haven Marianne - det er ren velvære når tiden bare forsvinder ud i det blå ;0)Skønt med de små storkenæb og så alle de hostaer - det bliver et drømm esyn :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren Dorthe :-D Det er så skønt at komme i haven og tiden bare flyver afsted :-D
   Jeg håber da det bliver et drømmesyn.....på et tidspunkt ;-D

   Slet