mandag den 17. september 2012

Nyt STORT projekt.

Nu har jeg fået hvilet, efter jeg fik lavet det store skråningeprojekt. Det var hårdt tiltrængt, begge dele. Både at få ordnet den store skråning, OG at få hvilet.
Men nu er jeg klar igen ;-D

I går gik jeg så i gang med årets sidste (tror jeg nok) STORE projekt. Det er´ i hvertfald et STORT projekt.
Kender du det med at man pludselig udfører alle mulige oversprings handlinger? Det er mig i en nøddeskal lige for tiden ;-D Det ligner mig slet ikke. Jeg plejer at springe ud i tingene, og få det gjort. Men denne gang har jeg alle mulige undskyldninger, fordi opgaver er SÅ stor.
Vil du se HVOR stor? Okay, men jeg er nød til at advare først, for det er slemt, rigtig slemt!!!
Så har du dårligt hjerte, eller dårlige nerver så skal du måske ikke kigge med. Nu er du advaret ;-D

Nå okay... jeg ombestemte mig lige.... syntes lige du skal se, hvad jeg skal gøre plads til, (for lige at vise noget smukt først.) ;-D Så kan du altid få chokket senere :-DRose, "Romanze", dufter berusende vidunderligt.


Rose, "Rosendal",  har en vidunderlig duft, og de smukkeste knopper.

Roserne var nogle Havenissen og jeg købte på havens dag, da vi lige skulle ud og "kigge", hvad de havde på Asmild planteskole. Der røg også lige en kvidhvid Phlox "Junior White", med op i vognen inden vi nåede kassen ;-D De skal plantes i bedet ud mod hegnet oppe i køkkenhaven.
Se nu, endnu en oversprings handling! (At fortælle og vise det fine før det alvorlige.) Men sagens kerne er, at de jo skal plantes et sted, og "det sted", er altså groet til i ukrudt her i sommer. Jeg er ikke stolt af det, men det er det altså.
Min undskyldning er, at jeg har haft gang i 100 ting, der lige skulle gøres færdig først. Oven i alt det hele blev Havenissen pludselig alvorlig syg, og indlagt. Jeg "boede" stort set på sygehuset ved ham i 3 uger, men nu er han heldigvis hjemme igen.

Så nu går den ikke mere! Jeg SKAL i gang....er du klar?
Med det her;


Det der gerne skulle blive en køkkenhave.... engang.


Se se jeg ER i gang ;-D
Ja det ER frygteligt, jeg ved det godt, men jeg er´også gået i gang. Så det er hvad dagen her skal gå med.
Der er nok arbejde til de næste par uger tror jeg.
Håber da godt nok du skal i gang med noget, der er lidt mere spændende.
Jo forreste jeg skal jo også lige have plantet de her;


Den ene af 2 Hortensiaer.
Jeg var så heldig i sidste uge, da jeg havde været til "børneundersøgelse" med min bil, at jeg lige kørte op forbi min søde svigerinde. Så havde hun 2 store Hortensiaer til mig, som hun desværre ikke har plads til i sin have ;-D Tusind tak Annie, jeg skal nok passe rigtig godt på dem :-D

Så du kan godt se, jeg har nok at gøre. Og nu går den ikke mere.....men skal da lige have min kaffe først, også skal jeg ud i haven.
Kan du have en rigtig dejlig dag. (Her skinner solen.)

Hygge fra Mamse.

ps. Oh jo forresten, så ved jeg ikke om du har lagt mærke til jeg har ændret mit profilbillede? Den var den søde Fru Høneballe, der opfordrede mig til at ændre mit billede, da hun syntes det billede jeg har på Facebook er bedre. Så må vi håbe du også syntes det ;-D

22 kommentarer:

 1. God arbejdslyst. Hvis ikke jeg arbejdede så lange dage, ville jeg komme og hjælpe dig. Nu sender jeg god energi og godt vejr til dig i stedet. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor er du altså sød Annie :-D
   Nu er jeg kommet ordentlig i gang, men hold op det kræver lige nogle pauser. Men jeg skal nok komme igennem det ;-D Man er vel lidt stædig :-D
   Vejret er bare så smukt i dag, og mere energi skal jeg nok få når jeg lige har holdt en lille pause.
   Ha´en rigtig dejlig dag samme med dine skønne unger Annie :-D
   Knus.

   Slet
 2. Super fint billed... Uha jeg har også sådan et projekt der venter forude, nok i morgen... jeg skal bare klippe 9 bunddække roser ned først, totalt indviklet i hinanden, før jeg kan "fælde" det ukrudt vi er invaderet af i år... Jamen så god arbejdslyst til os begge. Knus Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må du nok sige! ;-D For hold da op, hvor har du knoklet Susanne :-O Jeg var lige inde og kigge din blog :-D
   Jeg skal da lige love for vi er gået til den i dag, os to. Vi er nu lidt seje, synes jeg ;-D ha ha....
   Det er noget skidt med det ukrudt. Ærgerligt man ikke lige kan sætte det på standby, til man har tid til at tage sig af det (så det ikke bliver så voldsomt.)
   Nu har jeg gravet bedet langs hegnet færdigt, også tog jeg simpelthen plæneklipperen og klippede det lange ukrudt ned. Men jeg mangle jo stadig, at få alle de forbistrede rødder op, men det er nok lidt nemmere nu...håber jeg. Det går jeg i gang med i morgen.
   Knus Marianne.

   Slet
 3. Jeg er en mester i overspringshandlinger.... fx sidder jeg lige nu her, og burde være i haven!! ;o)
  God fornøjelse med projektet, du kan da se hvor langt du kommer og det bliver helt sikkert godt. Nu er kunsten så ikke at lave så mange nye overspringshandlinger at det gror til i den anden ende, inden du er færdig... ;o)
  Dit profilbillede er rigtig fint, men det er lidt svært for mig at sige om det er bedre end det andet... :oD

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rart, at høre at jeg ikke er den eneste der kan lave oversprings handlinger ;-D
   Ha ha jeg har det med at gå i gang med projekter, hvor jeg NEMT kan se hvor jeg kommer til :-D
   Heldigvis er jeg udstyret med en god portion stædighed, som gør at jeg nok skal blive færdig, koste hvad det koste vil. (Det er både godt og ondt.) Når jeg først er´ i gang så stopper jeg ikke før jeg er færdig :-D

   Slet
 4. hej med dig.Kan godt se at det er et større projekt.Men du skal nok komme igennem det.Det er bare at tage små bidder af gangen.

  Vi knokler også i haven.Min mand har lige gravet vores opstammede parykbusk op,og flyttet det ned i vores nye bed.Så flyttede vi også lige er stor rhodo.
  Det var hårdt arbejde.Nu er der ikke noget med flere weekender i det jyske.Er blevet færdig med det hvide/gule og lime bed.I morgen skal der sten i forkanten og laves en trædesti rundt om stubben.Så vi keder os ikke.God arbejdslyst-husk nu gode hvil ind
  imellem.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop, jeg tager det bid for bid. Færdig skal jeg nok blive. Jeg er allerede kommet et godt stykke :-D
   Ja Jette, i går sørme også til den i jeres have. Godt i har hinanden til det tunge :-D
   Tror faktisk aldrig jeg har hørt nogen med have kede sig ;-D
   Knus Marianne.

   Slet
 5. Ikke så underligt med overspringshandlinger, når nu sådan et ukrudtsrydningsprojekt venter ude i haven ;-) Men nu er du i gang, så du skal nok komme igennem det bid for bid. God arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? Så er det altså noget sjovere at plante nogle nye planter, eller gå og hygge-nippe i blomsterne :-D
   Men nu er jeg i gang, så skal jeg nok få det gjort.
   Og mange tak, god arbejdslyst får jeg brug for ;-D

   Slet
 6. Hej. UHA UHA sikke et projekt. Jeg håber, du husker at hvile ind imellem. Det ser ud til at være virkelig meget gravearbejde. Jeg synes dit nye profilbillede er rigtig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du nok sige Birgitte ;-D Ja jeg husker at hvile kan du tro. Jorden er så tung som et ondt år :-/
   Her var det så man skulle være tryllekunstner, for så ville jeg trylle ukrudtet væk med min tryllestav :-D
   Hvis mit billede er godt, så må jeg huske at takke Fru Høneballe, for det var hende der syntes jeg skulle ændre mit billede til det jeg har på min Facebook ;-D

   Slet
 7. Det kan være vi skal lave en konkurrence i overspringshandlinger på et tidspunkt?
  Den Rose "Rosendal" har de smukkeste knopper jeg længe har set!
  Ja det er et sødt billede, og hvis det ligner bedre, er det en god ide at ændre billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan da godt være Bente, men så skal det vist være nu. For jeg plejer ikke være slem til at lave oversprings handlinger ;-D Men lige for tiden er jeg sikker på jeg ville få en medalje, eller nowet, hvis det var nu konkurrencen skulle afvikles :-D ha ha...
   "Rosendal" er ikke bare smuk, men jeg kan godt fortælle dig den dufter helt fantastisk godt. Hvis ikke det var fordi det ville være ret bøvlet, ville jeg stå med snudeskaftet nede i dem hele tiden :-D
   Uha ved sørme ikke om mit nye billede ligner mere... men jeg har da mine briller på, på det nye billede ;-D

   Slet
 8. Ja det har vi til gode at få at vide om billedet ligner :o) men du ser noget friskere ud på dette her, så det regner jeg med, at du er. Jeg gætter på, at det andet billede var af ældre dato.
  Nå, overspringshandlinger hvad i al verden er det for noget, sådan nogen kender jeg ikke :) i hvert fald kun når der skal gøres rent, men så er jeg også ret god til det. Jeg er sikker på, at jeres jord er noget mere våd end vores, ellers havde du været nødt til at springe over noget længere.
  Bentes idé med konkurrence i overspringshandlinger er ikke dårlig, det er lige så godt som konkurrencen i øjenbæer :o)
  Nå men dine roser er rigtig søde, og tillykke med dine nye hortensiaer, dejligt at du fik lov at passe på dem :o)
  God arbejdslyst og husk pauser
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Morten siger billedet ligner mig ;-D Heldigt ikk´:-D
   (Tror det andet billede blev taget i December sidste år)
   Tror da de fleste kender til oversprings handlinger. Det er nok bare ikke alle, der vil indrømme at de laver dem ;-D
   Uha ja du kan tro vores jord er tung og våd Lisbeth :-/ Så jeg tager kun et ganske lille stykke af gangen, før jeg holder pause. Jeg er heller ikke helt tilfreds med det jeg har nået i dag, men jeg er jo nok nød til at væbne mig med tålmodighed, også holde de pauser der er nødvendigt.
   Jeg er rigtig glad for de nye roser, jeg er ellers ikke så vild med at de er så "åbne" (jeg er mest til de fyldte) men de dufter simpelthen SÅ fantastisk vidunderligt begge to, at de måtte med hjem :-D
   God arbejdslyst og pauser får jeg brug for når jeg tager næste nap i morgen ;-D
   Knus Marianne.

   Slet
 9. Hej Marianne du tager da dine kampe kan jeg se, pyha nen du kan da se hvor langt du når.. Ja nogle gange kan kroppen nu have godt nok af overspringshandlinger... Så man ikke bare knyr på.. Mange knokle hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må du nok sige. Man siger ellers man skal vælge sine kampe med omhu!!! Den kamp var jeg nu godt nok helst foruden ;-D
   I dag har vejret hjulpet mig, for her har vi nemlig haft nogle vældige regnbyger. Så dagen har stået på tøjvask og rengøring OG afslapning ikke at forglemme :-D

   Slet
 10. Hej Marianne sikke en mundfuld du har kastet dig over. Det kunne være rart, hvis man lige kunne leje en ged eller to så kunne det snart blive ryddet ;o). I har ikke overvejet at lave højbede i området med flis gange imellem, det har vi og kan kun varmt anbefales, der kan dyrkes masser af afgrøder på lidt plads da der ikke skal være gangstier. Desuden kommer bedene op i en super venlig bruger højde og er lette at holde rene, syntes lige du skal tænke over forslaget ;o). Det gør jo ikke noget, hvis man kan gøre det lidt let for sig selv ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen som du ved Heidi, kan jeg bedst lide udfordinger, hvor jeg kan se hvor langt jeg når ;-D ha ha...
   Du siger noget, en ged var ikke at foragte. Sådan en´ kunne vi da nok godt have gående herude :-D
   Sjovt du nævner højbede, og gangstier med flis. Det er jo det der er meningen vi skal have ;-D Bare med barkflis, også har vi besluttet at "højbedene" til at starte med kun skal være et brædde højt. Men måske bliver de så lavet højere med tiden :-D

   Slet
 11. En pæn stor udfordring, men når man først er i gang, så virker opgaven tit lettere. Det er da et par yndige roser, du skal have plantet, altså hvor findes der bare mange skønne.

  Nydeligt billede af dig :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, så var det jo godt Fru Høneballe fik mig overtalt til at ændre mig profilbillede ;-D
   Jeg ved ikke rigtig om udfordringen med køkkenhaven er blevet mindre af at jeg er kommet i gang??? Tror jeg er ved at gå lidt havekold, hvis du forstår.
   Sådan har jeg det tit når jeg når til denne tid på året. Og det er ikke fordi jeg ikke elsker min have, men i dag var jeg faktisk glad for at det regnede for meget til at gå i haven. Håber da jeg har mere energi i morgen, (hvis det altså er tørt nok til at komme i haven.) For hold op jorden er tung når den er våd :-/
   Ja Ulla, der findes virkelig mange smukke roser, og som nogle af dem dog dufter helt fantastisk <3

   Slet