fredag den 4. maj 2012

Hurra for stædigheden.

I går fik jeg slappet lidt af. Det var hårdt tiltrængt. Pludselig kunne jeg mærke, hvor træt jeg var i hele kroppen.
Gad vide, hvad det er der får en (mig og sikkert også jer?) til at "overhøre" kroppens trætheds signaler? Og her taler jeg slet ikke om smerterne. Dem har jeg lært at leve med, og prøver konstant at lade som om alt er som det skal være. Måske er det min stædighed, og drømmen om det dejlige sted det bliver når jeg engang er færdig?
Det kan godt være. Her er jeg sikker på flere af jer vil nikke genkendende. Og seriøst så er jeg glad for min stædighed, for hvad havde alternativet ellers været?
Nå men i går da jeg skulle slappe af, kender i det, kunne jeg slet ikke finde ud af det!
Lige så snart jeg havde fået mig sat ned, ude i haven selvfølgelig, fik jeg øje på noget der lige skulle klippes.
I dette tilfælde var det de visne Bregner fra sidste år. Jeg havde ladet dem være så jeg kunne se, hvor der igen gerne skulle komme noget op. Og sørme nu varer det ikke så længe inden de igen "ruller" deres smukke blade ud. Jeg elsker Bregner. Og pludselig kom Narcisserne rigtig til deres ret.
Før så det lidt rodet ud i bedet.


Surbundsbedet.
Der er 3 slags Narcisser i bedet, og alle tre slags er nu sprunget ud.

Narcis "Thalia"

Narcis "White Lion"


Narcis "Mount Hood" når den lige er sprunget ud er den lidt gul."Mount Hood" efter nogle dage bliver den hvid.
De første små Kinesiske dværg Rhododendroner er også sprunget ud. De er så smukke med deres stærke blålilla farve, og røde støvdragere.Kinesisk dværg Rhododendron "Saint Merryn"
Omme foran huset er der også sket ting og sager efter de sidste dages varme.


Tulipaner og Scilla i skøn forening.

Tulipaner og Scilla.
De første Tulipaner er ved at være færdige. Men der er et hold Tulipaner mere som slet ikke er kommet så langt endnu. De blomstre måske først om en uges tid. Det er dejligt når der hele tiden er noget til at afløse det der afblomstre.


Det er ikke Scilla jeg går ned på.


Tulipaner i beddet, der peger ud mod vejen.
Tulipaner og Tacetter klæder hinanden.
Efter en runde med kameraet, sad jeg lige og læste lidt, men måtte gå ind. For jeg kan ikke holde mig fra haven når jeg er derude. Også bliver det altså ikke til så meget afslapning.

I går aftes kørte vi en tur ind på Borgvold som er en stor park i Viborg, lige ned til vandet. (Og jeg huskede kameraet.) Der er virkelig skønt, at gå rundt. Men mere om det i mit næste indlæg ;-D

Ha´en dejlig dag.
Hygge fra Mamse.

ps. Vores barkflis skulle gerne kommer her om en ½ times tid.
Grunden til at det først kommer nu, er at den stakkels træmand, for nogle dage siden, var faldet baglæns af hans lad på lastbilen, og var blevet indlagt på sygehuset. Ja det er jo den slags der kan ske.

21 kommentarer:

 1. Ih hvor er der skønt i din have med alle de smukke blomster. Dejlige narcisser. Dem bør jeg nok se efter - det ser virkelig godt ud. God stor Bededag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Anne :-D Jeg kan fortælle, at narcisserne var en en Claus Dalby kasse, med hvide/creme løgvækster. Nu venter jeg på tulipanerne fra samme kasse skal springe ud.
   Også en god Bededag til dig :-D

   Slet
 2. Ih jo, kender udemærket til ikke at høre efter kroppen, og så er liiige noget der falder en i øjnene når man har fået sat sig ned for at slappe af, og man må simpelthen ordne det før man kan slappe af, igen :)
  Ja jeg tror stædigheden er guld værd engang imellem....

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop, lige netop sådan har jeg det. Troede ellers jeg var blevet bedre til at lade det være. Men nej :-D

   Slet
 3. Ha, ha, ha. "når jeg engang er færdig", skriver du, men det bliver man netop aldrig, når man har have, heldigvis. Der er ellers smukke blomster nok at nyde, hvis du sætter dig og tager en slapper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha nej færdig som i "færdig" blive man aldrig. Det er rigtigt. Men når jeg er færdig med mine projekter lige pt. ;-D
   Jeg nyder mine blomster rigtig meget. Sidder tit og drikker kaffe med naboen ude i haven, også nyder jeg blomsterne specielt meget. (Måske fordi de er "krydret" med kaffe og hygge.)Er egentlig forbavset over hvor meget der blomstre lige nu selv om jeg endnu ikke har så forfærdelig mange bede. Det bliver da helt vild når jeg får bedene færdige... altså ikke som færdige ;-D ha ha....

   Slet
 4. Det er noget jeg også plejer at sige, tror Marie har ret man bliver aldrig færdig og det er da dejligt.
  Smukke bede du har.
  Trives din lille prinsse (farmor)?
  Lige nu tager jeg også en slapper ( er ved at gøre rent :(
  så jeg er klar til det store ryg ind i morgen.

  Kh Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej men det er jo netop også det jeg synes der er så dejligt ved en have. Det er en foranderlig proces, hvor der hele tiden sker noget nyt. Der kommer nye idéer til, og andre bliver sløjfet.
   Tak Margrethe, jeg synes også jeg har været heldig med sammensætningen af farverne.
   Ja ja prinsessen trives sørme. Hun vokser støt og roligt som sådan nogle små nogle skal :-D
   Der er intet som at slappe af med at blogge.
   Rengøring skal der til engang imellem, men det er dejligt når det er overstået. Og skal man have ryk ind er det en nødvendighed :-D

   Slet
 5. Jeg sidder og nikker, for jeg kender det så udmærket... stædighed er godt, så længe vi ikke lader den overtage og vi ender med et ordenlig knæk.. meget smukt i din have... god bededag... knuz Pernille.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg var godt klar over at der ville være flere, der ville kunne genkende det. Det ville jo være mærkeligt, hvis jeg var det eneste stædige menneske her i blogland. Når det handler om stædighed, gælder det kun når jeg skal lave noget som jeg egentlig godt ved ikke burde gøre, som fks. havearbejde. Og der er jeg nogle gange liiiidt for stædig. Så det svider til min egen r.. bagefter. Det er altså træls når man ikke formår at stoppe imens man kan gå!, og på det nærmeste skal kravle ind. For ikke at tale om når man (Læs; jeg!) skal ud af sin seng dagen efter! Nøj hvor kan jeg bande mig selv langt væk nogle gange. Men haven er sådan et dejligt sted, hvis der er nogle ting man ikke orker at tænke på. Også får man lige ladet de mentale batterier op igen :-D
   Du må også have en god bededag.
   Knus :-D

   Slet
 6. Hej Marianne. Jeg kender også godt det med stædigheden. Den er meget god at have - især hvis man også har meget vilje! Det var godt du kunne gå ind, så du kunne slappe af. Jeg tror man skal lytte til sin krop, så man ikke overanstrenger den! Det er dog imponerende med alle de projekter du har og rigtig spændende at følge med i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Birgitte, viljen har jeg også :-D Men desværre er viljen ikke altid nok, så er det godt, også at være lidt stædig.
   I dag har jeg heller ikke lavet ret meget. De sidste dage har taget lidt for hårdt på "kadaveret". Men jeg kommer stærkt igen :-D
   Der er bare nogle ting jeg vælger, at gøre selv om jeg ved jeg burde lade være. Så betaler jeg regningen bagefter. Men sådan er det, hvis jeg vil gøre de ting jeg har lyst til. Det er et valg jeg tager, for jeg vil ikke undværre haven.
   Jeg plejer gerne at sige, at det ikke er slemt før jeg ikke kan løfte termokanden. (Det er der faktisk nogle gange jeg ikke kan.) SÅ er det slemt. For så kan jeg heller ingen kaffe få. Og DET er slemt ;-D ha ha....

   Slet
 7. Hvor ser det dejligt ud med alle tulipanerne og narcisserne. Og stædighed er absolut en kvalitet - men alt med måde ;-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Signe :-D Det tager jeg som et kompliment fra dig, som er så god til at sammen sætte blomsterne.
   Og du har helt ret, alt med måde ;-D
   Knus.
   ps. håber du snart vinder kampen mod skvalderkålen.

   Slet
 8. Først: Borgvold, puha jeg har nappet MANGE fredagsøl der en overgang ;D
  Nå men det var et sidespring. Du er da også godt med hvad angår tulipaner, det vælter da op :o) Det ser nu altså godt ud. Kan godt nikke genkendende til det med at knokle og først senere mærke at man nok lige skulle have holdt lidt igen :( Men det er ikke nemt at stoppe mens legen er god :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Borgvold er så absolut min yndlings park. Ærgeligt jeg ikke har opdaget den noget før i mit liv. Men hellere sent end aldrig. (Jeg har lige lavet et indlæg om den.)
   Så længe det er den slags sidespring gør det ikke noget.
   Jeg har planer om mange flere tulipaner i haven til næste år. Nu får jeg jo nogle flere bede at putte løg i ;-D hi hi...
   Jeg troede ellers jeg havde lært at stoppe før jeg fik det for slemt, meeen jeg arbejder stadig med mig selv. Mon nogensinde jeg lærer det? Jeg kan skam godt mærke når jeg burde stoppe, men tit så synes jeg lige jeg vil lave det færdigt jeg er i gang med. (fordi jeg ikke mener det tager så lang tid! men det tager altid længere tid end jeg regnede med.) Hader at stoppe midt i noget.

   Slet
 9. Vilje og stædighed er som oftest gode egenskaber at være i besiddelse af, bare man husker på at mærke efter og få stoppet lidt op inden kroppen siger helt fra ;-)

  Jeg har stor respekt for mennesker, der har viljen til at gøre noget på trods af diverse forhindringer, for at forbedre deres livskvalitet, men har det til gengæld også svært med (selvmedlidene) mennesker, der på forhånd har bestemt sig for, at de ikke helhjertet vil forsøge at give deres liv indhold.

  Ingen kan være ovenpå hele tiden, og der er stor forskel på, hvor meget vi hver især har fysisk og psykisk helbred til at klare, men er viljen og stædigheden til stede, kan de fleste klare en hel del, bare de selv får lov at bestemme tempoet, og tage de hvil der er behov for.

  Husk på, at der aldrig bagefter står skrevet nogen steder, hvor lang tid du brugte på et projekt. Det er ikke nogen skam at stoppe midt i noget (måske nok træls, men hvis der er brug for et hvil kortere eller længere, så må det være det!!)
  Når et projekt er gennemført, så er glæden der, uanset hvor lang tid det tog at gennemføre.
  Vær stolt af det du får lavet, det er der god grund til!! Du er sej og gør hvad du kan, for at glæde dig selv, mere skal hverken du eller andre forlange af dig :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du altså sød Vivi :-D Dine ord luner på en kold dag.
   Jeg kan godt sige dig, at den have giver mig SÅ meget livskvalitet, og det syntes jeg er rigtig vigtigt.
   Jeg ville ønske alle fandt en hobby, som giver dem lige så meget som vores have giver mig.
   Det kan godt ske (helt sikkert)at haven giver mig flere sengeliggende dage, ja men til gengæld så kan jeg så ligge og tænke på alle de skønne timer jeg har tilbragt derude. Og de timer er guld værd.
   Vivi, du har selv passionen for haven, så du ved helt sikkert hvad jeg mener. Man glemmer tid og sted når man går og nusser, eller hvad man nu er i gang med.
   Hver projekt jeg får gennemført er en personlig sejr :-D
   Haven er et valg jeg har taget. Livet ville være fattigt uden.
   Knus Marianne :-D

   Slet
 10. Tak for dine smukke blomsterbilleder.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Aase :-D
   Du må også have en god aften.

   Slet