onsdag den 11. januar 2012

Travle dage.

Forleden fortalte jeg, at jeg skulle ud og købe maling til den gamle vandpumpe.
Det gik også meget godt, dvs. Jeg kom ikke ud fra forretningen med andet end det jeg gik derind for. Men da jeg skulle sætte mig ind i bilen for at køre hjem, kunne jeg se der var åbent ovre i Plantorama!!! Farligt sted, farligt sted siger jeg bare. ;-D
Og da jeg så er på vej ind i butikken, tænker jeg "Måske det var en ide´ at tage en indkøbsvogn med!!!"
Altså så er man også selv uden om det ikk´. Så kan det kun gå galt.....
De havde nu så mange søde stedsegrønne planter, sådan nogle små nuttede nogle, der tiggede om at komme op i indkøbsvognen.... efter en del diskuteren... med mig selv... blev det til 4 planter, der var flotte i farverne sammen. Også skyndte jeg mig mod kassen, både så der ikke kom mere i vognen, men også så jeg ikke kunne nå at ombestemme mig.... lidt fisk er man jo ;-D
Man kalder mig godt nok regnormen! Den er sådan en familiejoke, de siger jeg har rygrad som en regnorm når jeg kommer i nærheden af en butik med blomster/planter. Hæ hæ det kan være det er derfor jeg døjer sådan med den ryg ;-D
Kl. var ved at være mange, så det gik over stok og sten hjem, så jeg kunne nå at få planterne i jorden.
Vel hjemme igen, for´ jeg ind, tog mine vinterstøvler af, på med uldsokkerne (ellers kan jeg nemlig ikke passe gummistøvlerne) på med røjserne, gummihansker på, også ud og finde spade, og få planterne i jorden.
Det var et værre arbejde, for det er mest af alt en stor mudderpøl omme i "baghaven", hver gang man går op skøjter man 20-30 cm. tilbage, og skal finde balancen for ikke at ende på r.... i mudderet.
Men det lykkedes mig at få dem i jorden, også var jeg træt..... men det var det værd. For se lige nogle fine planter jeg fik sat;


Thuja occidentalis "Smaragd" Livstræ.
Den er skøn friskgrøn i farven, lige foran har jeg sat en;


Charmaecyparis obt. Kamerachiba.
Den er rigtig flot synes jeg med den svovlgule farve. Til højre for den har jeg plantet sådan en;


Microbiota decussata Østsibirisk enebær.
Om den står der; Flad, godt bunddækkende conifer med en regelmæssig rund vækst. Højde op til 25 cm. bredde cirka 1 m. Kompakt vækst. Løvet meget fint, friskgrønt, Chokoladebrunt om vinteren. Meget vinterhårdfør.
Det er fint der hvor den er blevet plantet, der kan den få lov at brede sig. (Skal måske flyttes lidt på et tidspunkt) også synes jeg det er lidt sjovt med den Chokoladebrune farve.
Sidst men ikke mindst fandt jeg en´der bare måtte med hjem. Den tiltalte mig med dens små nuttede blågrønne nåle. Se lige her;


Juniperus Squam "Blue star".
 Og sammen er de da bare endnu flottere, synes jeg.


Efter jeg havde slappet lidt af (meget) gik jeg i gang med  at rense vandpumpen for løs maling, også blev den vasket af..... en pause mere.... også fik den en gang maling.


Vandpumpen efter en´gang maling.
 Tror da vist nok´ den er blevet flot, efter min smag.
I går malede jeg så også lige vores fuglefoderhus, som vi også har nede fra min svigerfar. Det pyntede på den. Nu har i godt nok ikke set den før, men i får den af se nu;Fuglefoderhus efter en´gang maling.
Jeg skal lige love for planterne har "overfaldet" mig de sidste par dage. For i går da jeg var ude og handle var det 3 Primulaér i forårsfarver der ville med hjem, og en rød potterose (Der skal plantes ud i haven til foråret.)

Primulaér i forårsfarver.

Potterose.
 Ja og det pibler op udenfor så det er en fryd. Sidste år satte jeg en 21 potter med små mini Narcisser ude foran huset, og de er på vej op.


Mini Narcisser.
                   Så nu må jeg heller i gang med lidt rengøring efter jeg har fået min kaffe.
                                             Kan i nu have en rigtig god dag alle sammen.
                                                          Ps. Her skinner solen :-D
17 kommentarer:

 1. Det er nogle fine stedsegrønne planter, du har købt :-)
  Er dog sikker på du ret hurtigt kommer til at flytte rundt med dine planter, for du har valgt at plante meget, meget tæt kan jeg se.

  Både thuja `Smagrad` og Juniperus ´Blue Star´ er nogle af de stedsegrønne jeg også har i haven. De er flotte, men vokser godt.

  Kan godt forstå du er glad for pumpen :-)

  SvarSlet
 2. @Vivi; Ja jeg kan godt se det står tæt, men det er der da heldigvis råd for. Jeg tror bare jeg venter til det er lidt mere tørt derude.
  Ved du hvor stor Juniperus "Blue star" kan blive? Synes ikke jeg kan finde så meget om den på nettet. Glæder mig i øvrigt til de bliver større ;-D Jeg har allerede ideér til planter der skal stå sammen med dem.

  SvarSlet
 3. Jeg kender udmærket Plantoramas dragende kraft. Din plantesammensætning er blevet rigtig fin.

  SvarSlet
 4. Tusind tak Marie. Ja Plantorama, har nogle ret fede ting, så hvis jeg havde pengene ville jeg nok gå helt shopaholic-amok derinde ;-D ha ha...

  SvarSlet
 5. Hej Marianne.
  Uhhh hvor er det gode sager du har købt, som Vivi skriver har du plantet lidt tæt, men det er jo den slags man kan klippe i og opstamme så efter min mening kan det give skønne muligheder ... Min blue star vokser ikke specielt hurtigt :-)
  Jeg glæder mig til at følge din blog.
  Kh Lone

  SvarSlet
 6. Hej Marianne
  Ja det var da fine ting, der smuttede i kurven, og så var det en rigtig god historie med masser af humor. Tak for den.
  Den der blue star har jeg også, den vokser langsomt, men den er meget fin.
  Jeg tror også jeg har Charmaecyparis obt. Kamerachiba. Eller en der minder, den er meget smuk i farven.
  Den pumpe blev vel nok fin og fuglehuset med.

  SvarSlet
 7. @Lone; jeg er også ret glad for mine køb. Der stod også på potten til min "Blue star", at den er langsomt voksende, så der er sikkert ikke noget i vejen med din plante :-D

  SvarSlet
 8. Hold da op du er aktiv :o)
  Det er nogle skønne planter du har købt... jeg kan rigtig godt li farverne. Jeg har også Blue Star, den er sød :o)
  Pumpen er blevet rigtig flot, og ja det er fugle huset også :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Hvor har du været flittig :-)
  Og dejlig blog, du har fået dig her - glæder mig til at følge din have og alle projekterne :-)

  SvarSlet
 10. Den der chokoladefarvede som ser ud som om den er ved at visne, er altså min favorit, sådan en har ikke set før - den kunne godt bo i min have. Ellers syntes jeg sandelig også du har været aktiv, incl. de indlagte (og nødvendige) pauser. :o)

  SvarSlet
 11. Skønne køb og den der "Blue Star"....altså, der måtte jeg lige hive pen og papir frem og notere mig den, for liiiige sådan en farve har jeg søgt - og der var den!
  Tak for det.
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Jeg har et katalog liggende, hvor der står lidt om tilvækst m.m. på mange forskellige planter, og her står der bl.a., hvilken størrelse man kan forvente planter får i løbet af 8-15 år.
  J ´Blue Star´ er langsomtvoksende og vil nå en højde på 0,3 - 0,5 m, og en bredde på 0,5 - 0,7 m. Vær i øvrigt obs på, at den ikke bryder sig om at stå på alt for fugtig jord.
  Har planterne det godt, synes jeg ofte de vokser lidt hurtigere end beskrevet, også dem der skulle være langsomtvoksende.

  SvarSlet
 13. Ja, det var da nogle skønne stedsegrønne du fik med dig hjem. Dem kan jeg godt forstå at du ikke kunne modstå :-)
  Jeg tænkte også straks at du nok måtte flytte dem snart for ihvertfald thuja vokser virkelig hurtigt. Men pyt, det kan du jo gøre senere.
  Både pumpen og fuglehuset er blevet rigtigt flot :-)

  SvarSlet
 14. Det er smukke planter du har købt.
  Junipenus " Blue Star" kan jeg rigtig godt li`.
  Din gamle vandpumpe og foderhuset ser også godt ud.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 15. Hej Marianne. Skøn blog du har her, den vil jeg lige følge, så melder mig lige som fast læser.

  Hihi hvor skønt et udtryk. Regnorm. Det skal jeg da ikke have fortalt i min familie, det kunne godt falde dem ind og kopiere det udtryk.

  Det var de en "frygtelig" masse skønne planter du fik med og hvor har du dog været flittig. Hold da op.

  Ha´ en skøn weekend
  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 16. Tusind tak alle sammen for jeres positive respons på mine plantekøb. Tak for info om planternes vækst osv. jeg ved selv lidt, men er kun glad for at lære mere.

  SvarSlet