lørdag den 14. januar 2012

Drivhusdrømmene bliver virkelighed...

Som jeg fortalte i går, valgte vi at vente med at sætte drivhuset op da vi kom hjem fra Grønland i oktober 2010.
Jeg skulle lige have styr på ukrudtet igen, igen. Også risikerede vi heller ikke at miste ruder, hvis der kom en efterårsstorm.
Så vi ventede til foråret 2011, med at sætte drivhuset op. Men fordi der kun kunne blive arbejdet på det når Morten havde fri, stod det først færdigt i april mdr. Der havde jeg været i gang i flere mdr. og brugt vores vindueskarme til såpotter.
Endelig langt om længe (drivhuset havde jo ligget i kasser siden foråret 2010) stod det der.


Da drivhuset var på plads, lavede Morten også lige en trappe til mig. Flink mand ;-D
Og nu han var i gang lavede han også lige nogle kasser til at skjule kapilærkasserne. Det pynter gevaldigt, for kapilærkasser er da ikke det kønneste der er opfundet.


Mit gamle minidrivhus bruger jeg til såbakker og potter.

Mit elskede plantebord.

Hjemmesået Græskar.
Mine Pyntegræskar, og Halloween Græskar var en stor succes. Jeg endte dog ud med kun at have en´ tilbage..... for hver gang jeg havde besøg i drivhuset og folk så mine planter..... endte det som regel med at de fik en græskarplante med, sammen med tomatplanter, Sommerasters, Stolte kavaler og flere andre.

Gule cherrytomater og Røde blommetomater står til opbevaring i kapilækassen.
Senere kom mit drivhus til at se mere frodigt ud. Det er indrettet med lille spisebord, hvor vi har siddet 4 mennesker og spist middag, med alle mine lanterner tændt. DET er ren hygge.
Så er der 5 kapilærkasser, minidrivhus hvor min lille radio (container fund) står, sammen med  mine såbakker, og potter. Så er der også lidt haveblade, og mine notathæfter, hvor jeg skriver om fremskridt og tilbagegang med planterne, såtidspunkter, hvornår de er priklet ud osv. osv.
I det ene hjørne står min vinranke en  Drue vitis "Boskoop Glory", som desværre fik svære frostskader da vi lige havde et par nætter med hård frost. I en mindre krukke står en Kiwi "Boskoop", som desværre også fik frostskader, men den kom sig heldigvis. Derud over har jeg mit dejlige uundværlige plantebord.
I kapilærkasserne er der; Gul Cherrytomater, Røde cocktailtomater, Rød alm. Tomat, 2 Skoleagurk, 3 Chiliplanter; Chayenne, Black n´red, og Early jalapeno. Også forsøgte jeg mig med hjemmesået Meloner, (frø fra en alm. købemelon) Der kom bare aldrig nogle meloner.

Mit drivhus i juni mdr.


I kanten af Kapilærkasserne har jeg Hvid Bacopa, og Campanula "Blue ocean".
 Som du kan se har jeg Bacopa, og Campanula i kanten af kapilærkasserne. Campanulaérne vil jeg skifte ud i år og få Hængelobelia i stedet for. De kan bedre tåle de høje varmegrader, der kan blive i drivhuset.

Millionbells kan virkelig anbefales i drivhuset.
Mini Petunia, Millionsbells kan virkelig anbefales i drivhuset. De er nemme, frodige, og de renser sig selv til forskel for den alm. Petunia som skal nippes for at bevare blomsterfloret.Hvid Bacopa.
 
Pelargonie.
Pelargonie vil jeg ikke anbefale, at have i drivhuset. Mine fik det i hvertfald bedre da jeg flyttede dem ud af drivhuset.

Lidt hygge i drivhuset.
Drivhuset må siges at være min oase i haven. Der har jeg tilbragt mange mange timer, med at nusse om planterne, lave nye potter med min potmaker (Sådan en´kan anbefales hvis man vil spare penge), så, prikle, potte ud, drikke kaffe og spise mad. 

Drivhuset.

Min store hængepetunia som står udenfor drivhuset.
 I år køber jeg Melon-, Tomater- og Agurkeplanter, for jeg vil hellere bruge min energi på at så blomster, og stauder.
Ha´en rigtig dejlig lørdag.
Hygge og hejsa :-D20 kommentarer:

 1. Det var da helt sikkert ventetiden værd - det ser bare godt ud, at drivhuset er kommet op på terrasse. Er det et krydderurtebed, som Morten har lavet til dig foran terrassen?

  Hvor ser det bare frodigt og dejligt ud i dit drivhus - ingen tvivl om, at du har grønne fingre :-) Det ser rigtigt god ud med bacoba hængende ud over kanten af kapilærkasserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et krydderurtebed, der er foran terrassen, men det er Mortens ;-D
   Krydderurterne er faktisk også rigtig flotte, og de tiltrækker mange sommerfugle og insekter.

   Slet
 2. Det ser vel nok godt ud i drivhuset. Jeg gætter på at du er utålmodig efter varmere vejr, så du kan komme igang igen :O)

  Hvorfor har I sat det på en terrasse?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja jeg længes efter varmere vejr, så jeg kan komme i gang :-D Men jeg tvivler på, jeg er den eneste der har det sådan ;-D
   Drivhuset står på terrassen fordi grunden skråner meget. Min ide var at få drivhuset sat i det stykke jord vi har, som vi kalder "hullet". Også ville jeg have haft en snoet sti, med rosenbuer der ville føre en om/nedtil drivhuset. (Jeg er uhelbredelig romantiker) Men Morten ville hellere have, at man kan se drivhuset fra huset. Vi er meget forskellige, og nogle gange må man gå på kompromi. Måske en dag jeg får mit drivhus der om, hvor jeg stadig, hemmeligt, drømmer om at få det om. :-D (Nu er det nok ikke så hemmeligt mere) ha ha....

   Slet
 3. Jeg er grøn af misundelse på dit drivhus. Jeg venter stadig på mit ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen søde Ina, jeg er sikker på du nok skal få dit drivhus en dag. Nogle ting er værd, at vente på :-D

   Slet
 4. Det er superskønne billeder du viser. Jeg har aldrig før set et drivhus placeret på den måde, men jeg synes helt bestemt at det er en go idé :o)
  Det er ikke altid lige sjovt at gå på kompromis med manden, men nogle gange er det bare nødvendigt... jeg har også prøvet det ;o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak jeg nyder også, at se på mine billeder fra i sommers. Kors det virker som om det er 100 år siden.... At gå på kompromi, kan være nødvendig, men nogle gange kommer der noget spændende ud af det.
   Ha´en god aften.

   Slet
 5. Hej. Hvor er det dog et dejligt drivhus du har og hvor udnytter du det godt. Det ser stort ud og selvom du har så mange planter derinde, så ser der alligevel ud til at der er rigtig god plads. Dine planter ser også ud til at have det rigtig godt, især petuniaen. Den er virkelig flot. Åha, jeg ønsker mig også så meget plads, så man rigtig kan så og lave stiklinger og plante og alt muligt!! Det må være så dejligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro Birgitte, at jeg er glad for mit drivhus. Indtil videre er de 11.5 m2 nok til mig, men det kan da nok godt knibe med pladsen i foråret når man har sået mange forskellige planter, der jo kommer til at fylde en del når de er priklet ud. Men det er jo også en charme.
   I år skal jeg vist have fat i nogle hylder for at udnytte pladsen øverst. Nu må vi se, hvad det bliver til. Glæder mig i hvertfald til at komme i gang igen.

   Slet
 6. Dejligt drivhus du har fået der Marianne. Så kan jeg da godt blive lidt misundelig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt mit drivhus.
   Jeg ville ellers have lavet et indlæg om planterne i surbundsbedet, (men så du skulle være væk i weekenden), så jeg vil lige så om jeg kan nå at lave en liste med mine planter i dag i stedet for :-D

   Slet
 7. Hvor er det bare en skøn oase, du har der i dit drivhus. Og så er det jo kæmpe stort. Men jeg kan også se at det er dobbelt så stort som mit :-)
  Jeg kender godt det med at måtte gå på kompromis. Det må jeg også nogle gange, for at få de ting jeg ønsker mig. Men man bliver jo glad for det alligevel i den sidste ende.
  Og jeg kan klart anbefale mere end et drivhus, så hold du bare fast i din romantiske drøm også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bare super dejligt i drivhuset. Jeg har endnu ikke opgivet min romantiske drøm at få drivhuset om i "hullet" ;-D

   Slet
 8. Super ide med, at placere drivhuset på en hævet terasse. Fik selv realiseret min drivhusdrøm sidste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes jo slet ikke man kan udvære et drivhus... det er selvsagt rigtig godt til planter, men det er også skønt at sidde med sin kaffe i drivhuset en lidt forblæst dag :-D

   Slet
 9. Så fint og frodigt. Tillkke med det ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Jeg håber det bliver mindst, helst mere, frodigt til sommer :-D

   Slet
 10. Super íde at sætte drivhuset lige der....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu har jeg vænnet mit til, at det står på terrassen. Så det er fint nok :-D

   Slet