onsdag den 24. oktober 2012

Efterårs tanker.

Nu må jeg vist hellere komme på banen igen. For det er ved at være noget tid siden du har hørt fra mig sidst. Men jeg er her stadig, og følger også med på jeres blogge. Jeg har bare ikke så meget overskud for tiden, så det bliver ikke til så mange kommentarer.

Det er jo unægtelig blevet efterår. Hold da lige op nogle fantastiske farver, naturen kan præstere lige i øjeblikket. Det er bare så smukt.
Ude i min have synger planterne på sidste vers. De har gjort deres pligt, vokset og groet, været til glæde for øjet og sindet, så nu tager de et velfortjent hvil til de igen skal glæde øjet der ser.
Der er hentet frøstande, nogle våde, men med nogle dage på køkkenrulle inde i varmen, åbner de for gaveposen, og jeg kan høste de modne små fine frø. Det er noget af det jeg synes er rigtig skønt for sjælen. Tænk engang, hvad sådan et lille frø kan indeholde og blive til, og ikke mindst, hvad det er i stand til.
Det kan starte håb, for at de vil spire.
Drømme, om en lille oase, eller et kæmpe flor.
Spænding, når de første små fine kimblade titter frem.
Ærgelser, når det mislykkedes.
Glæde, når det lykkedes.
Endnu mere glæde, når man kan plukke og forære væk til en modtager, der værtsætter en smuk havebuket.
Tristhed, når efteråret banker på, og man må sige på gensyn, til foråret når de igen titter frem, friske og frejdige med fornyet grokraft.
Ja så et frø er ikke bare et frø. Det er en gave.

Nå men her er ikke sket det helt store i haven på det sidste. Det er jo havens og årets gang.
Selv om det er så vådt og efterhånden også koldt, har jeg stadig planter der blomstre. Jeg har ikke lige fået taget billeder er det, men det kan jeg lige gøre i dag.
Jeg ved ikke om du har set det, men de har lovet sne sidst på ugen!!! :-O GISP.... Så i går tog jeg mig gevaldigt sammen, til at gå i haven, og få sat alle mine indkøbte Tulipanløg.


Der er;
100 stk. Triumph mix i blandet farver,
25 stk. lilla, "Blue Diamond" som er dobbelte,
25 stk. mørk lilla, "Negrita",
8 stk. gule, "Garant",
8 stk. gule, "Monte Carlo" som er dobbelte, og
8 stk. creme/grønne "Spring Green".

Alle løgene blev hældt i min havekærre, og blandet. Jeg havde aftalt med min havenisse, at de skulle sættes på den store skråning, og de skulle sættes tilfældigt. Altså ikke i grupper, eller på række.
Det er da helt ufatteligt, hvad der er plads til af løg på den skråning :-O Faktisk kunne jeg godt bruge nogle flere for der manglede løg til de sidste 3 meter. Måske jeg skulle få fat i nogle flere?
Det må jeg lige se om jeg orker. For seriøst, så har jeg ikke ret meget energi for tiden. Jeg er også begyndt, at lukke ned for vinteren.
Tiden bliver brugt på læsning, lidt håndarbejde, computer, og at være der for Morten, min havenisse. Ja også har jeg lige brugt en lille uge på, at komme mig over et "stunt". Læs; et fald hvor jeg røg på knæ og albuer, og fik vredet mit ene ben rundt da jeg skulle ned af genboens mosgroede kælderbakke :-/ av av  Så det er først nu jeg kan gå nogenlunde normalt igen. Så selv om der har været nogle timer med tørvejr, har jeg ikke kunne komme i haven.
Nu må vi se, hvordan vejret bliver de næste dage. Det kunne være jeg vil have godt af, at komme lidt ud. Hvis jeg får tid til det.

Ha´en rigtig god dag.
Hygge fra Mamse.

10 kommentarer:

 1. Hej med dig.Godt at høre fra dig igen.Ja! ind imellem må man tage en pause og lade op.Men nu kommer "hyggetiden" hvor vi kan læse og slappe af.
  Det var da uheldigt med dit fald.Hvis du bor i nærheden af en Bilka har de 40-50% på alle løg.
  Rigtig god dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jette, nogle gange er det godt at tage en pause. Jeg syntes også tit man trænger til lidt pause fra haven når vi når hertil efteråret.
   Ikke fordi man ikke kan lide sin have, men fordi man har brugt sig selv rigtig meget hele foråret og sommeren.
   Jeg elsker at stå tidligt op, (når det stadigt er mørkt og det gør jeg tit) tænde stearinlys, lave en kop kaffe og sidde enten med en god bog, computeren eller noget håndarbejde. Det er så hyggeligt. Det er en rigtig god måde, at starte dagen på.
   Ja det var ski ikke så heldigt det stunt jeg fik lavet, men det er typisk mig. Det er jo heller ikke så lang tid siden jeg faldt ned af vores kældertrappe :-/
   Ang. Bilka, så bor jeg kun ca. 16-17 km. fra en´, så det kunne da godt være jeg lige skulle kigge derud, hvis jeg får tid, og orker.
   Knus Marianne.

   Slet
 2. Dejligt at høre fra dig igen, og øv sikke et stunt du fik lavet der, men det positive kan jo være at det ikke var i højsæsonen for havearbejde.
  Kan udemærket nikke genkendende til det med manglende kræfter, for sådan har jeg det også...
  Knus Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne :-) Ja for søren da, det er "godt" det er nu jeg lavede mit stunt, (hvis det endeligt skulle være) og ikke i sommers da jeg havde rygende travlt.
   Når man er i vores situation Susanne, har man gode og dårlige dage. Det kan man lige så godt forlige sig med, selv om det ikke altid er så nemt.
   Så kan man vende det til noget positivt, og bruge det som en velfortjent pause, også gøre alt for at hygge sig (selv om man fks. har smerter) Man kan lige så godt gøre det så tåleligt for sig selv som muligt.
   Jeg har forresten også fulgt din historie de sidste dage ;-) Og jeg kan kun sige, du er langt fra den eneste der har haft et langt afklarings forløb.
   Men nu glæder det om, at få mest muligt ud af livet, på en positiv måde.
   Pas på dig.
   Knus Marianne.

   Slet
 3. Det var da et dejligt positivt indlæg, trods faldet fra de høje tinder!
  Især denne sætning er jo som ode til dine planter: »Ude i min have synger planterne på sidste vers. De har gjort deres pligt, vokset og groet, været til glæde for øjet og sindet, så nu tager de et velfortjent hvil til de igen skal glæde øjet der ser.« MEGET smuk måde, at sige tak for i år planter, den røg lige ind i hjertekulen på mig!;o)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Bente, jeg blev både glad og rørt over at du ser mit indlæg på den måde. Og ikke mindst at jeg kunne røre dig. Men jeg er også lidt rørstrømsk lige for tiden, så der skal ikke så meget til.
   Ha´en rigtig god aften.
   Knus Marianne.

   Slet
 4. Ja Marianne jeg tilslutter mig Bentes ord, det du har skrevet her er meget smukt. Det er nok godt for dig at hvile lidt ligesom planterne, det er ikke smart når du falder og forvridet dit ben, men nu har jeg da set, at det går fremad igen med dig.
  Ja måske orker du lige at få købt flere løg, men de skal jo også sættes, det er et større arbejde, vi håber, vi slipper for sne lidt endnu. Jeg skal også have lagt alle mine løg fra Bilka, købt i går.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisbeth.
   Ja Lisbeth, det er nok godt nok jeg lige får hvilet lidt. Jeg føler mig også godt brugt både fysisk og psykisk. Mit ben/fod er heldigvis snart så god som ny igen.
   Det kan godt være jeg lige kører omkring Bilka en tur. Nu skal jeg jo alligevel ud og køre en del de næste dage. (Morten er jo indlagt igen.) Men om jeg køber flere blomsterløg ved jeg ikke endnu. For som du siger, de skal jo også sættes. Og ja....jeg er bare SÅ træt.
   Det er skønt du har så meget plads Lisbeth ;-) for hvor skulle du ellers gøre af alle de skønne planter du slæber hjem :-D
   Ja du, lad os håbe vi slipper for sneen i noget tid endnu.
   Knus Marianne.

   Slet
 5. Hej Marianne lidt trist og høre at du er nede i kælderen og at Morten er indlagt, jeg ønsker jer lidt medgang.
  Hilsen helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Nåe helt nede i kælderen er jeg nu ikke. Det svinger lidt op og ned, og det hjalp gevaldigt på mit humør, at Mortens operation i dag gik godt :-D
   Men jeg kan godt mærke jeg skal passe godt på mig selv i denne tid. Sådan er det jo engang imellem, og i særdeleshed når man begge to er syge. Heldigvis er vi gode til at hive hinanden op, hvis humøret er lidt trist :-)
   Nu kan jeg bruge vinteren på, at komme til kræfter igen, og få "batterierne" fyldt op, så jeg er klar til foråret :-D
   Ha´en god aften.
   Knus Marianne.

   Slet