fredag den 26. oktober 2012

Blomstrende efterår.

For et par dage siden lovede jeg, at vise lidt af, hvad der blomstre i min have endnu.

For det første blomstre flere af mine Geranier stadig. Ufatteligt de bliver ved. Billederne er forresten taget i forgårs.


Navnløs Geranium. Kan det evt. være en "Jolly Bee"?
Omme i baghaven blomstre flere af de Geranier som jeg købte i Jem&fix.


Beklager billedkvaliteten, men det blæste gevaldigt da jeg tog billederne.

I forhaven bliver min blå/lilla Lupin også ved. (Det var den jeg købte i Tyskland)


Lupinen bliver ufortrødentlig ved, trods blæst og kulde.


Lavendel i stiv kuling. Lækker farve ikke? :-D
"Karen Blixen".


I Trærodsbedet blomstre min Løvemund stadig. Dog ikke med så mange blomstre som i midtsommeren.
Blomsterkarse "Milk Maid".
Det er lige godt ufatteligt sådan en grokraft der er i Blomsterkarsen. De blomstre stadig, ja selv de der er blevet hevet op og smidt på komposten blomstre! Den er ukuelig, og grovillig.
De har bare været så flotte, hele sommeren faktisk.
Eneste minus ved dem er, at de laver en million-milliard frø (overdrivelse fremmer forståelsen) som nu ligger i alle bedene. Altså det kan jo også være en fordel, men hold om et pillearbejde det er at samle dem alle sammen op, eller alle dem man kan se. Og man kan være evigt forvisset om, at dem jeg ikke får samlet op, spirer til næste år. Men okay de er forholdsvis nemme at hive op når de spirer.
Jeg har samlet en hel masse frø, men jeg har ladet mig fortælle, at det er en hybrid, hvilket skulle sige, at "børnene" ikke bliver som moderplanterne. Jeg kan altså ikke regne med, at de bliver lige så delikate i farven som dem jeg har haft i år. Desværre.


Syrenhortensia.
Ud mod grusvejen står mine Syrenhortensia "Vanilla fraise". Sikke en smuk farve de har fået. Jeg elsker dem. De er bare så smukke.


For nogle flere dage siden gik jeg også en haverunde med kameraet. Der var jeg så heldig, at solen tittede frem.
Mine Hortensiaer står bare så smukke i deres efterårs dragt.


Blå Hortensia, dvs. nu er de nærmest lilla. Wow siger jeg bare. Og sikke en bladfarve.
 
 De sidste par dage har jeg ikke kunne koncentrere mig om noget med have ol. For min havenisse har været indlagt, og i går gennemgik han en ikke helt ricikofri operation. Alt gik gud-ske-lov godt.
Men hold op det har været nogle forfærdelige dage. I dag fik han heldigvis lov, at komme hjem.
Da vi kørte hjem inde fra sygehuset var der sådan noget underligt vejr, småbyger med regn og pludselig kom der nogle gevaldige byger med tung regn og slud.
Men da vi kom hjem og lige havde sat os i sofaneseren kom solen frem :-D Jeg er sikker på det var for at byde Morten velkommen hjem <3
En halv time senere fik vi en gevaldig haglbyge. Jeg havde lige været ude og fylde op i fuglenes foderhus. Godt jeg nåede ind. Hader at være ude i  haglvejr.


Læg mærke til taget på garagen. Der ligger hagl.
Nå nu vil jeg slutte for denne gang. Jeg vil dog lige spørge dig om noget.

Har du været ude for, at når du logger på får du en besked med at din konto er i fare for at blive overtaget af andre? Der står at det er fordi jeg ikke har brugt den i lang tid!! Det forstår jeg jo ikke et pip af, for jeg er stort set inde på min mailkonto hver dag.
Nu er jeg jo helt vild nervøs for, at jeg pludselig en dag ikke kan logge ind, fordi min konto/mail er blevet overtaget af en anden :-(

Nå men jeg har planlagt at der, på et tidspunkt, vil komme et indlæg med de frø jeg har samlet, og hvad jeg har gjort.
Og et indlæg der skal handle om havens forvandling i år, hvad der er gået godt, og hvad der var mindre godt.
Kan du nu have en rigtig god dag.
Hygge fra Mamse.

13 kommentarer:

 1. Hej Marianne.Først vil jeg sige at det glæder mig at din mand kom godt igennem sin operation.Pas nu på ham.Og lad haven ligge,den løber ingen vegne.
  Fantastisk at din lupin stadig blomstre.Ja! det gælder om at glæde sig over de sidste smukke blomstre.Rigtig god weekend til jer knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jette, jeg lader haven ligge, det er ikke vejr til at være ude, og jeg er også ret godt med. Det der mangler at blive lavet er i hvertfald ikke noget, der ikke kan vente.
   Jeg glæder mig over alt der blomstre i haven. Skt.Hansurten (dem har jeg mange af) blomstre heldigvis også. De er bare så fantastiske.
   Også en rigtig god weekend til jer.
   Knus Marianne.

   Slet
 2. Hvor har du dog stadig mange skønne blomster at nyde i haven ;O) her er festen ved at være forbi, har dog ikke været ude at kigge idag, da det regner og hagler i vildskab ;O(. Hvor er jeg glad for at havenissens operation er gået godt ;O) ;O) ;O), glæder mig til at se dine indlæg om havens forvandlig, god weekend herfra ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. PS. har ikke set sådan en meddelelse, det lyder da lidt mystiskt hmmm, så der kan jeg desværre ikke hjælpe dig,håber du får løst problemet ;O)

   Slet
  2. Jeg er også rigtig glad, og taknemlig over at Mortens operation gik godt.
   Her har vejret været lige sådan. Solen brød dog frem for en tid lige da jeg havde fået Morten hjem :-D Men det har ikke været vejr til, at jage en hund ud i.
   Aner ikke hvad jeg skal gøre ved det med min e-mail, men det finder jeg nok ud af. Beskeden kommer i hvertfald op hver gang jeg logger på :-( Måske jeg skulle spørge min ene søn, han er lidt af en computernørd ;-D
   Ha´en rigtig god weekend.

   Slet
 3. Hej Marianne
  Sådan en meddelelse har jeg heller ikke fået, heldigvis.
  Hvor er det godt, du har så mange blomster i din have endnu, og endnu bedre at det gik godt med Mortens operation.
  Vi har også fået hagl og sne her i dag, men her blev det også solskin igen.
  Hortensiaerne har rigtig skønne efterårsfarver nu, det må vi nyde.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej pu ha Lisbeth, jeg er i syv sind over den besked jeg får hver gang jeg vil logge på :-/ Jeg må snart have fundet ud af noget.
   Ja her er heldigvis meget der blomstre endnu ude i haven. Men mon ikke det er ved at være slut nu. Jeg stod i hvertfald op til tyk is på forruden af bilen.
   Ang. Morten så er jeg bare så taknemlig for, at jeg får lov at beholde ham lidt endnu (helst så lang tid som muligt)
   Ha´nu en rigtig god weekend.
   Knus Marianne.

   Slet
 4. Dejligt at høre, at du har havenissen vel hjemme igen og at operationen gik godt.

  Hvor er det en smuk trillebør du har lavet - den oser af efterår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så skønt, at have min dejlige havenisse hjemme igen. Jeg er taknemlig over hver ekstra dag jeg får med ham.
   Tak Susanne, jeg er også ret glad for min trillebør. Jeg elsker efterårsfarverne. Og lidt skal der da til her i efterårsmørket :-D
   Ha´en rigtig god weekend.

   Slet
 5. Ja skønt at det gik godt med Morten havenisse! Vi elsker dem jo og vil ikke af med dem!:0)
  Stadig mange fine blomster i din have - og det var da godt, at du bad os om at kigge på taget, for det var da ikke fanget min opmærksomhed. Det var jo helt klart den flot pyntede trillebør!

  SvarSlet
 6. Helt bestemt Bente, vi kan ikke undvære vores havenisser ;-D
  Ja der er da heldigvis stadig noget der blomstre i haven. Meeennn mon ikke det er ved at være på det sidste. Vi har i hvertfald haft hård frost de sidste par dage. Min bil har skiftet farve i nattens løb! Fra sort til hvid :-O Uha det er møgkoldt udenfor. Godt man så kan sidde herinde, og nyde stilheden, hygge med stearinlys, og et dejligt varmt plaid imens dagslyset fortrænger mørket :-D Det er skønt.
  Nu når fuglefoderhuset og trillebøren alligevel står ovre ved garagen, kunne jeg jo lige så godt tage billedet så man også kunne se det og ikke kun et kedeligt garagetag ;-D Men tak for rosen.
  Ha´en rigtig god weekend.

  SvarSlet
 7. Nej jeg har ikke fået sådan en 'advarsels besked', men det lyder da mystisk... håber ikke du blir overtaget ;o)
  Godt havenissens operation gik godt, kan godt forstå du holder lidt havefri og passer på ham i stedet :o)
  Skønne farver du stadig har i haven. Hortensiaernes efterårsfarver er fantastiske, jeg nyder dem også her i min have :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror jeg har fundet ud af det med beskeden nu. Det er bare noget værre bøvl :-/ Hader teknik....
   Ja pu ha det er godt han er ovre den operation nu. Nu kan vi så vente på den næste :-( øv... Jeg er godt nok glad for at jeg går hjemme, så jeg kan være der for ham.
   Det var godt jeg nåede, at få taget billeder af blomsterne i haven, for nu er de fleste helt svedne af frosten. Men det er jo årets gang. Nu glæder jeg mig bare til det bliver forår igen.
   Det er i øvrigt dejligt, at have dig tilbage igen. Jeg var godt nok ved at blive rigtig bekymret for dig, siden vi ikke havde hørt fra dig i så lang tid. Godt det "kun" var hverdagen, og snegle der havde taget pusten fra dig ;-D
   Ha´en rigtig god aften.
   Knus :-D

   Slet