torsdag den 19. juli 2012

Noget der ligner juleaften.

Som en forsættelse på mit sidste indlæg, (som handlede om blomster i lyserødt) vil jeg lige vise min ene Hortensia, der står ude ved bagdøren. For aner ikke hvordan jeg kunne glemme at vise den, for den er da godt nok lidt anmasende ;-D Altså på den dejlige måde.Tror også der var en rose jeg glemte at vise, og det går da virkelig ikke. (Og glemte jeg det ikke får i den alligevel.)


Okay den er lidt utydelig. Men jeg synes den er skøn i sin facon.
Nå men for et par dage siden tilbød, den søde, Lisbeth fra Høneballehaven, at jeg kunne få nogle Geranium af hende. Og vuptil vupti kom der "lige" en kasse med skønne sager til mig i dag.


2 kg. haveguf til Mamse :-D
Altså jeg ville da lyve værre end 10 vilde heste kunne rende, hvis jeg sagde jeg ikke blev glad. For jeg havde det simpelthen som var det juleaften :-D
Tænk engang den søde fru Høneballe, havde både serviceret hendes store familie der har været på besøg, OG stået i regnvejr og gravet planter op til mig. Jeg kan ikke takke dig nok Lisbeth. OG de er selvfølgelig komme i jorden alle sammen.

I stedet for at putte dem enkeltvis i potter, forede jeg 2 flamingo kasser med fiberdug (der er store drænhuller i bunden) og puttede pottejord i. Også blev de ellers "puttet" alle sammen, og snakket lidt med.
Men der er for den kvikke (dem der kan se det) ikke "kun" Geranium! Næ nej der er;
Hvide Floks
Lyserøde Floks,
Hvid(sart lyserød?) Røllike,
Duehoved,
Hvid Portulak,
Og nogle andre jeg ikke er helt sikker på, hvad er. Men spændende det er det.
Nu får de lige lov at stå i kasserne og hygge sig og blive nusset om til de har fået nogle fine store rødder, også skal de ud i haven og stå.
Fantastisk som hjælpsomheden  er stor i blogland, det kunne mange lære af.

Nu er det snart sengetid, for en træt kone der stort set ikke sov sidste nat. Så jeg håber og krydser fingre for at Ole lukøje kan finde mig i aften. For tror helt og holdent på at han var faret vild i går.
Sov godt når du når så langt.
Hygge fra Mamse :-D

12 kommentarer:

 1. Jeg vidste at du lige kunne klare sådan en gang stiklinger, og havde sans for hvad du skulle gøre ved dem. De skal nok klare det, jeg er helt rolig. Jeg er også glad for, at du huskede at snakke med dem, det er de nemlig vant til :o)
  Jeg tror nu, resten som du ikke ved, hvad er, er geranier. Der var mange forskellige slags. I øvrigt blev det kun til et kg, vi puttede dem i en mindre kasse, så det ikke blev så dyrt at sende.
  Jeg er sikker på, du sover godt i nat, jeg har sendt Ole over til dig.
  Knus fra fru Høneballe :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Lisbeth, det var faktisk ikke så slemt at sætte dem i kasserne. Tror faktisk det er hurtigere end hvis jeg havd sat dem i potter. Desuden er det mere praktisk når de skal flyttes. Men jeg skal lige have fundet et sted, hvor de ikke bliver et festmåltid for sneglene. (Troede ellers indtil for en mdr.s´tid siden at vi var sluppet af med sneglene. Men det var vist en kende for optimistisk.)
   Det var godt Lisbeth, at du har sendt Ole herover, havde godt nok tænkt om han var taget på sommerferie til de varme lande, eller nowet ;-D ha ha...
   Nå nu går den altså ikke mere, nu må jeg heller gå ind og forberede mig på "besøg" af ham Ole Lukøje :-D
   Knus Marianne.

   Slet
  2. Ja men jeg er sikker på, det var den helt rigtige måde at gøre det på. Sneglene spiser ikke storkenæb, det tror jeg ikke i hvert fald ikke hos mig.
   Håber du fik besøg af Ole, for han glemte at komme tilbage igen til mig, så det blev også en laaaang nat her. Pyt plejer jeg at sige, så sover jeg bedre den næste nat.
   Knus

   Slet
  3. Det er jeg ked af at høre Lisbeth, tror ski han havde sit hyr med at få mig til at sove ;-D Han må jo være helt hæs i dag af at synge godnat sang for mig, den stakkels Ole Lukøje. For selv om jeg vågnede nogle gange, faldt jeg da i søvn igen :-D
   Ha´en dejlig dag.
   Knus

   Slet
 2. Hej Marianne.
  Prøv at tælle baglæns, start ved 1000, 999, 998 osv.........
  Det plejer at hjælpe mig.
  Dejlige planter du fik af den søde Lisbeth.
  Flot farve din hortensia har.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Margrethe, at tælle virker desværre ikke ;-D Er prøvet.
   Ja det er da nogle rigtig fine planter jeg fik. Spændende at se når de bliver lidt større.
   Ha´en god dag.

   Slet
 3. Oh hvor er hun altså søød hende Lisbeth det var da en dejlig kasse du der fik tilsendt.
  Det med ikke at sove er en træls ting som jeg også kender en del til, men som Lisbeth siger så sover vi bare i morgen, der er jo ikke så meget og gøre ved det, man skal ihvertfald ikke ligge og se på uret og lade sig irretere af det, så bliver dat bare til et problem.

  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt en dejlig kasse jeg fik :-D
   Søvnproblemer er noget jeg har lidt af i mange år. Jeg har en aftale med mig selv, og det er;
   Når jeg har ligget i ca. 2 timer og endnu ikke er faldet i søvn, står jeg simpelthen op igen. Så læser jeg i en bog, eller er på nettet. På et tidspunkt plejer jeg at bleve træt. Forleden blev kl. godt nok næsten 5 inden jeg blev træt nok til at sove, også stod jeg op igen ved 9 tiden.
   Men der er da også fordele ved ikke at sove om natten. Jeg ser fks. tit Mikkelræv luske rundt herude, og pindsvin. Også er der ikke noget så skønt som at sidde ude på bagtrappen, med sin kaffe, en tidlig tidlig morgen, og høre fuglene synge. Ja det er med at finde det positive i det ;-D
   Go´dag til dig Helle.

   Slet
 4. Din Hortensia er rigtig flot! Det ser bare godt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er meget glad for mine Hortensiaer. Der står jo en magen til på den anden side af trappen. De fjerner lige som blikket fra vores enormt gamle grimme trappe ;-D ha ha... og der skal noget til´ vil jeg bare sige :-D
   Ha´en rigtig dejlig dag.

   Slet
 5. Ja jeg har skam også planter fra Lisbeth. Fik den skønneste portulak og ikke at forglemme røde melder!
  Lisbeth har et stort hjerte, og der bliver kælet for hendes planter, det er med garanti!
  Hortensiaen er da ikke anmasende, den er bare skøn og siger »se mig - se mig« du har jo mange andre skønne planter i konkurrence med den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter bloggertræffet hos Lisbeth, tror jeg der var mange (efter hvad jeg kunne læse, jeg var der jo desværre ikke selv) der kom hjem med masser af blomster fra hende.
   Jeg glæder mig også til mine planter bliver så store, at jeg kan begynde at dele ud af dem :-D
   Du har ret Bente, Hortensiaen står og siger "Se mig" og det kan man jo ikke undgå :-D Naaa... jeg ved såmen ikke om jeg har så meget andet... der er da lidt roser der blomstre, ellers syntes jeg ikke. Men det er nok fordi jeg selv går og kigger på det hver dag :-D

   Slet