mandag den 9. juli 2012

Lidt blomster.

I går gik "snakken" i jeres kommentarer bl.a. på den smukke røde Hyld, og de lysegule Tallerkensmækker.
Så jeg tog lige en aften vandring, og fik skudt et par billeder inden det blev for mørkt.

Først den røde Hyld; Sambucus Nigra "Black Lace", som er meget svær at tage billeder af. Da den mindste vind får den til at virke utydelig. Men her er den;

Sambucus Nigra "Black Lace"
Fligetbladet rød Hyld.
Sorry, billedkvaliteten er desværre ikke den bedste, men jeg er jo heller ikke fotograf ;-D

Så er der de frække lysegule Tallerkensmækker/Blomsterkarse "Milkmaid". De arter sig rigtig godt må jeg sige, men der har lige sneget sig en lidt mørkere blomst ind i blandingen.
Den er nu så sød, at jeg ikke nænner at fjerne den. (For SÅ meget stikker den heller ikke ud fra de lysegule.) Og skulle den komme til at irritere mig kan jeg jo bare spise den ;-D

Blomsterkarse "Milkmaid" sammen med lidt af min ukrudt.
Det første billede er nok det der viser farven på blomsten mest rigtig, men desværre fik du så også set noget af mit ukrudt ;-D  Du får lige et par billeder mere.

Dette er den frække, der har sneget sig med, men den er da lidt sød alligevel.

Ka´du se, den står og forsøger at gemme sig, men jeg har set den.

Men her er da også lidt andet der blomster i haven.
Clematis "Miss Bateman", og "Purple Cardinal".

En af de nye Lavendeler.

Det var alt du fik for den 25 øre.
Ha´en rigtig dejlig dag.
Hygge fra Mamse :-D

Lille besøgsmis, (det er ikke min) der stort set altid følger mig rundt i haven. Uanset tid på dagen. 

10 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage i blogland og dejligt at det går fremad med "skavankerne" :o)

  Den sorte hyld og den lysegule tallerkensmækker er bare skønne, ingen af dem blomstrer hos mig endnu - men mon ikke det kommer. Jeg ville også gemme mig hvis jeg var den frække fætter i haven, tænk at blive spist hvis man stikker hovedet for langt frem!

  Jeg har også en besøgsmis som dukker op ud af det blå på listefødder, så får vi en lille kat-til-kvinde-snak mens vi begge tusser rundt i haven. Nem måde at have kat på... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fru Friis :-D
   Ha ha Tallerkensmækker er faktisk ikke det værste i en salat, og så er de jo kønne.
   Det er så hyggeligt med sådan en besøgsmis. Jeg holder meget af hende, og det er jeg sikker på hun ved. Hun opfører sig i hvertfald som om hun bor her.

   Slet
 2. Ja den sorte hyld er flot - og dine tallerkensmækkere er skønne i den farve, jeg har faktisk også et par stykke, dog er flere af dem spist - ikke af mig - men af snegle!!
  Min besøgsmis er fræk som en slagterhund, og hvis jeg ikke er over hende, drøner hun ind i huset og strinter. Så hun (Sofie) er ikke så velkommen mere, efter hun er blevet steriliseret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for min Hyld. Den er bare så fin.
   Det er da godt nok træls Bente, at du ikke kan have dine tallerkensmækker i fred for snegle :-/ Her har sneglene heldigvis endnu ikke kastet sig over dem.
   Vi plejer altid at have bagdøren stående åben når det er varmt, men det kan vi ikke længere, for så render vores besøgsmis ind. Træls, for vi har jo en allergiker i familien. Det er jo derfor vi ikke selv har kat.
   Håber hun snart (katten altså) lærer at hun ikke er velkommen indenfor.

   Slet
 3. Hej Marianne. Den sorte hyld synes jeg også er meget smuk. Jeg har den samme tallerkensmækker i mine altankasser og nu er der knopper, men de er ikke sprunget ud endnu. Nedenunder altankasserne har jeg et cremegult og hvidt dahliakrukkebed, så jeg glæder mig rigtig meget til at se det, når blomsterne springer ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte :-D
   Så går nok ikke så lang tid inden dine Tallerkensmækker springer ud. Jeg forstår godt du glæder dig, det lyder da til at blive helt vildt flot :-D
   Mine Dahliaer står også i krukker/potter i år. Jeg orker ikke at grave dem ned. Efterhånden har jeg jo også ca. 30 stk. De første små/lave Dahliaer er faktisk begyndt, at springe ud. Og de er bare så nice ;-D

   Slet
 4. Hvor hyggeligt med selskab i haven :o)

  Jeg kan ikke nærme mig døren uden at have 5 høns, en hane og en hund i hælene. Kattene kommer engang i mellem og hilser hvis jeg forholder mig i ro... Tror det ville være kedeligt hvis de en dag holdt sig på afstand.

  Ha en dejlig aften - jeg vil nyde min som er helt børnefri :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Lise, det må simpelhen være et syn for guder, at se dig med en hale af dyr efter dig :-D
   Jeg kan lige se det for mig, hvordan du må snige dig ind af døren for at undgå, at der kommer en hel zoo med dig ind ;-D
   Det er da rigtig hyggeligt med selskab når man går i haven, jeg nyder det i hvertfald meget.
   Min dag står i børnenes tegn. For jeg skal passe mine 2 skønne bonusbørnebørn (de er 1 og 3 år)Så der kommer liv i huset :-D

   Slet
 5. Hej
  Hvor er det en fin hyld. Kan man godt holde den lidt nede, så den ikke bliver alt for stor? Hmmm ... jeg ved næsten lige, hvor den kunne stå i haven, hvis altså jeg tør tro på, at jeg kan styre den :-)
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina ;-D Jae... nu har jeg jo næsten lige købt min Hyld (for et par mdr. siden.) og jeg går jo og venter utålmodig på den skal blive STOR :-D Selv om den ikke skulle blive så forfærdelig stor når den er udvokset.
   Men jeg ved fra Claus Dalbys blog, at man sagtens kan holde dem nede. Han klipper sine hvert år, så de er mere buske end træer i hans bede.
   De skulle ikke være så aggressive i deres vækst som alm. Hyld. Så det er da bare at springe ud i det ;-D

   Slet