tirsdag den 5. juni 2012

Nye planter i haven.

Som vanligt flyver tiden af sted, så det bliver ikke til så mange blogindlæg. Men jeg prøver så godt jeg kan, at læse de forskellige nye indlæg hos andre, og kommentere lidt. Jeg er nød til at prioritere med mine kræfter.
Onsdag i sidste uge var jeg til undersøgelse, og torsdag var jeg af sted igen. Jeg skulle have lavet en gastroskopi (kikkertundersøgelse af mave og 12´fingertarm.) Dagen "forsvandt" helt da jeg fik et skud kraftig beroligende/bedøvelse. (Jeg husker absolut intet fra resten af torsdagen.)
Fredag gik med diverse praktisk ting, lørdag gik med at bonusbarnebarnet Elliot blev døbt.
OGSÅ blev der endelig tid til lidt have i søndags :-D Skønt.
Jeg fik ordnet ude i det bed, der er ud mod grusvejen. Billederne er altså fra før jeg havde luget ukrudt.


Geranium "Birch dobbel" (skulle den hedde, men det er det i hvertfald ikke.) Købt hos Bakker!!!

Carminfarvet Lupin købt på plantemarked sidste år.
Desuden blomstre nu også for første år, min smukke Iris germanica. Hvor har jeg dog ventet med længsel.


Iris germanica.
Det er lidt svært at tage billeder når det blæser som det gør for tiden. Men ingen tvivl ikke engang blæsten kan skjule, hvor smuk den er.


Et lidt tomt bed, så det er der rådet bod på nu ;-D
Men før jeg viser hvad jeg købte i går til bedet synes jeg lige du skal se den fine Geranium i nærbillede.


Geranium.
Nå men i går kørte vi en tur til Tyskland. Morten mente vi skulle ned og "proviantere". Jeg synes jo ellers ikke vi manglede noget.... indtil jeg i Flensborg så dem her;


Lupin jeg var overbevist om, der stod "Mamses oase" på ;-D ha ha...

Lupinen er bare stor og flot, så den måtte jeg eje. Den skal stå ved siden af den Carminfarvede Lupin i bedet ud mod grusvejen.
Næsten lige ved siden af stod den smukkeste (hold nu fast) lysegule Løvemund. Den måtte også bare med hjem til Trærodsbedet.


Løvemund.

Er den ikke fin? Det er godt nok lidt svært, at se hvor stor den er, fordi den står i de krukker jeg heller ikke kunne leve uden.....


Fine krukker ikke ;-D
Hovsa! Ups.... ja krukkerne står faktisk ved siden af den Hosta jeg så heller ikke kunne leve uden :-D Ha haaaa.... jeg er totalt uforbederlig. Jeg kan ikke lade være. Men min undskyldning er, at planterne var så billige, og det var krukkerne også.... og de hoppede op i den vogn vi var ude, og hente :-D
Der er i øvrigt 2 store, og 2 mindre krukker.

I dag har jeg planer om, at jeg skal ud og luge færdigt ude foran huset. I det bed står den her;


En dværg Syrenbusk desværre uden duft.
 Ærgerligt Syrenbusken ikke dufter, men den er nu smuk alligevel.


Rhododendron ? hybrid af en slags. 

I surbundsbedet festes der løs i mange smukke farver..... eller i hvertfald i både hvid, pink, og lyslilla. Da der allerede var begyndt at blive lidt "overbefolket" af planter, selv om bedet blev lavet sidste år, har jeg smidt en Rhododendron ud! Ja den var stendød af en eller anden grund. Også har jeg flyttet en stor Bregne over i Trærodsbedet.


Noget af trærodsbedet, med bregnen til højre. Håber den overlever.
Jeg er begyndt, at lede efter store flade sten til min lille sti, der går igennem Trærodsbedet. Ind til videre har jeg fundet 3. Ja ja.... den bliver vel færdig engang.... stien.


Annie´s Daglilje.
I bedet står der også nogle Dagliljer. De hedder Annie´s Dagliljer, fordi jeg har fået dem af Annie, min svigerinde. De er begyndt, at springe ud nu.


Thuja, Annie´s Dagliljer og Fjerbusk, med min sti i baggrunden.Bølgekronet Storkenæb/Geranium "Somobor", købt af Susanne fra "Akelejer og andet"


Hjemmelavet Hosta. Den er lille bitte, så derfor har jeg sat en pind ved så jeg ikke luger den væk.
Og HOLD DA OP mine Husløg trives i Trærodsbedet.


Husløg der trives.
Husløget er så til gengæld ikke lille bitte. Den er snart lige så stor som en stor desserttallerken.


Klokkebusk.
Bagved drivhuset står min Klokkebusk og blomstre, med en hel forkert farve! Ja blomsterne skulle være Lyserøde, men den er nu også sød nok. Tror jeg enten skal have den beskåret eller flyttet. Den har en hel tosset facon efter at naboens drenge gentagende gange kravlede ind i vores have sidste år og brækkede 4 grene af :-/

Forresten så tog mine sønner med herhjem i lørdags efter barnedåben. Så gik Allan/Smeden op i drivhuset og kiggede på det, målte og tog billeder med sin tlf. Så inden længe har jeg nye drivhusstivere, der hverken kan bøje eller knække når det blæser/stormer :-D

Ja jeg kommer altså ikke til Kolding i dag, og hilser på jer alle sammen :-/ øv  Det magter jeg ikke efter den tur vi var på i går. Så jeg må hilse på jer en anden gang.
Håber alle der tager af sted får en rigtig dejlig dag.

Nu må jeg hellere komme ud og få planterne i jorden.... og vandet. Ja de småbyger vi har fået forslår altså ingenting.

Ha´en dejlig dag.
Hygge fra Mamse.

22 kommentarer:

 1. Ja hold da op - du har sandelig været på indkøb. Dejlige ting du fik med dig hjem. Så det var ikke så tosset med en tur til Flensborg, alligevel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Bente og det var slet ikke meningen, men man lader jo ikke et godt køb gå fra sig. Og da slet ikke når det er planter, eller haverelateret vel ;-D ha ha.....

   Slet
 2. Hold da op, du har været på indkøb. Det er sjovt som det springer ned i vognen, og at de har sat navnesedler på, det sker også her hos mig, mærkeligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja det er da rart det ikke kun er mig det sker for :-D

   Slet
 3. Du er jo totalt vild i varmen (øøhh blæsevejret), sikke en masse lækre ny-indkøb........især den lysegule Løvemund, den havde jeg også ofret på.....om så det var min sidste skilling ;o)
  3 sten til din sti, er en fin start.....kender det godt, her samles sammen til et lille hjørne......det går også temmelig langsomt, men hva´ - hvem har travlt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du tror nok det er løwn, men jeg var faktisk lige ved at tage hjem UDEN planter, men ham min havenisse sagde til mig;"Hvis ikke du køber dem vil du gå og ærgre dig. Så kan du lige så godt købe dem." (Han kender mig.)
   Ja Løvemunden er bare så skøn. Dem ville jeg faktisk gerne have haft nogle flere af... tænkte jeg lige i dag.
   Ha ha ja min sti er færdig når den er færdig, det haster ikke :-D

   Slet
 4. Jeg har også handlet hos Bakker for efterhånden længe siden, men det er slut nu. Efter at ha fået de forkerte planter op til flere gange, ja så er jeg ikke deres kunde længere :)
  Den gastroskopiske undersøgelse har jeg også været igennem, og føj det er ikke en udsøgt fornøjelse...
  Rigtig gode køb du fik gjort, og især krukkerne er da vildt lækre :)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro Bettina, det er også sidste gang jeg har handlet hos Bakker. Sidste år gik med at modtage døde planter, reklamere, modtage nye døde planter, til sidst fik jeg et tilgode bevis!!! Jeg ville hellere have haft mine penge tilbage så jeg kunne have købt planterne et andet sted. Mit tilgodebevis brugte jeg på Tulipanløg, hvor halvdelen ikke er kommet op!!! Så jeg siger; ALDRIG mere Bakker!!! Det er dælme de dyreste Tulipanløg jeg nogensinde har købt.
   Uha ja den undersøgelse ønsker jeg ikke for min værste fjende. Det var netop grunden til at jeg blev bedøvet, fordi jeg første gang syntes det var så forfærdeligt.
   Krukkerne er faktisk lavet af plastic ;-D

   Slet
 5. Sikke en masse dejlige planter, du viser frem. Krukkerne er rigtig smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja havde bilen været lidt større og jeg haft nogle flere penge, havde jeg købt mange flere planter. De var billige og rigtig pænt store.
   Krukkerne er nemlig smukke, selv om de er lavet af plastic. De ligner terracotta.

   Slet
 6. Hvor har du fået mange skønne planter. Men den Lupin er da fuldkommen vidunderlig! Der er meget forskel på lupiner, jeg er nu mest til de store :-) Jeg har selv sået lidt, men de er ikke er værd at skrive om. Dog har jeg en hvid og en lyserød der også er rigtig dejlig, men din blå er bare flot

  SvarSlet
  Svar
  1. Lupinen er jeg også bare HELT vild med. Den har den skønneste blå farve. Det var bare ærgerligt, at da jeg skulle have den ud af potten kom jeg til at knække den største blomst af :-/ øv. Heldigvis er der masser af nye blomster på vej.
   Også håber jeg den sår sig så jeg kan få en hel masse til næste år :-D

   Slet
 7. Hej Marianne. Sikke mange skønne planter du har. Jeg tror, dit trørodsbed bliver rigtig godt - det er en supergod idé med en sti igennem. Jeg kan godt forstå, at du måtte eje de krukker, de er så smukke. Rigtig god arbejdslyst i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit trærodsbed er ved, at blive helt godt. Stien bliver lavet for, at Morten kan komme til at klippe hækken uden at ødelægge mine planter. Også er det faktisk også rart den er der, hvis man skal om på den anden side. Så er man fri for at gå hele vejen uden om. Det er jo et pænt stort bed.
   Jeg lavede nu ikke så meget i haven. Fik lige de 3 nye planter i jorden, også fik jeg vandet. Men lidt har også ret :-D

   Slet
 8. Det bliver et "kanon" bed du er igang med dér (og en god lejlighed til at anskaffet en enkelt ny plante måske hi hi)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver et helt kanon godt bed når det er færdigt. Der er heldigvis stadig plads til et par planter mere ;-D Det er sørme også godt, for man kan jo blive fristet :-D ha ha...

   Slet
 9. Skønne planter du har købt i Tyskland Marianne.
  Jeg tror da ikke lige Morten, han synes du skal hilse på os bloggere :o) hver gang vi skal mødes finder han på rejser eller ture imens eller dagen før. Du må lige fortælle ham, at vi gerne vil hilse på dig også.
  Bakker har jeg opgivet for mange år siden, man får ikke den plante man bestiller, eller også gror den man får ikke. Dårligt firma. Hollandskeblomster er ikke meget bedre, hold dig fra dem også. Dem købte jeg ved i foråret, ikke noget af det jeg købte dur.
  Gastropskopi er direkte ubehageligt. Jeg har også prøvet det to gange :o(
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Lisbeth det er vist et tilfælde at det lige er når der er bloggertræf, at vi skal noget ;-D
   Jeg har da været til plantemarked i Silkeborg og hilse på Susanne fra "Akelejer og andet" :-D
   Nu har jeg fået det sådan at jeg kun køber planter jeg kan få "fingerne" i. I hvertfald ind til videre.
   Puha tror ikke jeg kender nogen der syntes om at få lavet en gastroskopi :-(
   Håber i havde det hyggeligt til bloggertræf. Jeg håber jeg kan være med næste gang.

   Slet
 10. Hej Marianne.
  Det var nu en skam du ikke var i Kolding så man kunne få hilst på dig.
  Dejlige blomster du købte i Tyskland.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det være ærgerligt. Men sådan er det jo med mig, jeg er nød til at hvile/slappe af oven på alle anstrengelser.
   Men jeg er da sikker på jeg får hilst på jer en anden gang :-D
   Ja det er nogle fine store planter jeg fik købt. Rigtig storartet til at fylde nogle huller ;-D (Træls der er så langt derned. For de havde mange fine planter til fornuftige priser.)

   Slet
 11. Godt at I havde en dejlig dag ovenpå sådan en træls undersøgelse. Vi må ses en anden gang, ærgerligt at du ikke kunne komme til Kolding.

  Hold da op for et husløg :) Smukt.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja havenissen og jeg havde en rigtig hyggelig dag.
   Vi må ses en anden gang Ulla :-D
   Ved ikke lige hvad der sker for mine Husløg, men det må vel være tegn på de syntes om placeringen ;-D

   Slet