torsdag den 14. juni 2012

At finde energien....

Lige en advarsel; Dette er et langt indlæg. Nu er du advaret :-D

Du kender helt sikkert det når energien lige pludselig forsvinder, og man ikke kan tage sig sammen til de mest simple ting. Sådan har jeg det desværre jævnligt.
Der er flere ting jeg gør når batterierne er ved at være flade, og trænger til at blive ladet op igen. Den ene ting ved du godt, det er selvfølgelig at gå ud i haven, eller bare være i naturen.
Men en anden helt særlig ting for mig er, sang.  Ja jeg har elsket at synge, siden jeg var ganske lille. Faktisk tror jeg, at jeg sang før jeg kunne tale. Mine forældre, 4 søskende, og jeg sang rigtigt meget da jeg var lille.
Det med sangen har fulgt mig hele mit voksne liv.
De sidste par år har jeg været uden kor, så hver gang jeg får chancen melder jeg mig til Gospel workshop.
Det afholdes ofte en enkelt aften, eller i en weekend, lørdag-søndag, hvor man slutter af med at afholde en koncert. Det er både sjovt og livsbekræftende. Denne gang var det ekstra spændende, for der blev det afholdt i Vium sognegård.
Så samtidig med at jeg sang sammen med 10 skønne kvinder, kunne jeg sidde og kigge ud på den skønneste have. Så da vi mødte op søndag havde jeg heldigvis husket mit kamera. Og jeg var heldig jeg lige nåede at taget nogle billeder, før det begyndte at regne.

Haven set ude fra parkeringspladsen.
Når man står ude på parkeringspladsen, bliver man allerede nysgerrig efter hvad der gemmer sig inde bag muren, og hækken.

Allerede ved havelågen bliver man mødt af skønne farver.
For det første bliver man mødt velkommen af den smukkeste ca. 3 meter høje Rhododendron på højre side af havelågen. Når man går ind er der en lige så smuk Parykbusk på højre side.

Smuk rolig have.
Haven blev lavet om for nogle år siden, og jeg må sige, jeg er glad for at de smukke, store, gamle træer har fået lov, at blive stående. Der har i årenes løb boet adskillige præster, med deres familier på gården. Prøv at tænke på, hvis træerne havde kunnet tale, hvad de ville have kunne fortælle af historier.

Et kig ned til bunden af haven.
Desværre begyndte det at regne, og jeg måtte skynde mig i tørvejr. Ellers ville jeg have gået ned i bunden af haven. For det er lige som haven indbyder til en nærkigning ;-D
Efter workshoppen tog jeg hjem springfyldt med god energi, men så blev jeg overmandet af et 3 dage langt migræne anfald :-/ Nedern.
 
De 3 dage har jeg så dels tilbragt i vores mørke, kølige soveværelse, hvor jeg har kunnet høre Havenissen rumstere ude i haven.
Han´ har så til gengæld været særdeles aktiv, den gode mand :-D
Haven er blevet fræset, revet, og renset for det værste ukrudt. Tromlet, revet osv. og til sidst har han sået græs. Jo jo... så nu er der udsigt til, at vi får noget, vi kan kalde en have :-D

Haven, hvor der kommer græsplæne rundt om trærodsbedet.
Men som du nok kan se, så har jeg nogle hængepartier.... skråningen som er "flot" grøn af ukrudt. Det var jo meningen jeg skulle ordne det, imens havenissen ordnede det andet. Nu må det vente.


Set fra frugthaven, ned mod trærodsbedet, og surbundsbedet i baggrunden.
Krukken der står i trærodsbedet skal jo ikke stå der, men det kommer den til noget tid endnu.
Jeg har dog været ude i haven et par gange, i løbet af de 3 dage. Men det var meget lidt, hvad jeg fik lavet.
For et par dage siden fik jeg dog plantet mine kapilærkasser til i drivhuset, men så måtte jeg ind og ligge igen.

Et kig ind i drivhuset.
I dag var jeg heldigvis frisk igen, så der gik jeg lige en runde med kameraet.

Nogle af mine potter med Dahlia, Phønix palme, Kiwi og Figen.
Omme bag drivhuset har der jo været "børnehave" for nogle af de planter, der blev flyttet i efteråret da vi fik haven planet ud.
Der opdagede jeg lige et par Studenternelliker i dag. Desværre kun 2, men de er fine.Og en hel mørkrød.
Pink med hvid kant.Jeg skal huske, at få sået nogle nye Studenternelliker inden længe, så jeg kan være heldig at få nogle flere næste år. For de er jo næsten ikke til at undværre i haven.

Geranium oxonianum "Rose Clair"
Geranium mocrorrhizum "Ingwersens Variety"
Beklager meget at billedet ovenfor ikke er bedre, men jeg kunne ikke træde ordentlig ind i bedet uden at træde noget ned.
Udover de Geranium ovenfor blomstre; "Espresso", "Somobor" og "Elisabeth Ann" stadigvæk.
Den blålilla Geranium i forhaven, som jeg stadig ikke kender navnet på, blomstre også stadig.

Geranium.
Hold så lige op Havenissen har købt blomster hjem i denne uge. Først kom han hjem med nogle opstammede blomster, hvor den ene var gul. Og fordi han ved jeg ikke er særlig vild med gul, så havde han købt 2 store lyserøde Hortensiaér til mig. Dem er han nemlig ikke særlig vild med.
Jeg har i noget tid talt om at få et par stykker ude ved trappen, (jeg havde godt nok tænkt på nogle hvide, men de var udsolgt) men jeg har ikke købt dem, fordi jeg ved han syntes, de er vulgære.
Så jeg var faktisk gået i tænkeboks for at finde noget, der kunne erstatte Hortensiaérne. Så jeg blev da rigtig, rigtig glad da han kom hjem med dem.
Der udover har han også købt nogle brogetbladet Efeu til skråningen, knaldrøde Dahliaér, Engelske Pelargonier i hvid/lilla, en kæmpe Pelargonia i en hængeampel, og nogle små planter med hængende grene som vi endnu ikke ved hvad er. (Der er nemlig ingen planteskilt med.) Så det bliver spændende.
Og for at det ikke skal være løgn kom han i dag hjem med endnu 2 smukke BLÅ Hortensiaér til mig. Plus pink potteroser, røde Astilber, og nogle snackpeber til drivhuset.

Dagens "høst".
Det er da helt vildt, men han undskylder sig med at de har 50% på alle deres blomster i Løvbjerg. Ha ha... han er ikke en skid bedre end alle os andre havenørder :-D Vi kan altid finde på en undskyldning for at købe en blomst. Og hvordan det så går med hans nye krydderurtebed? ha ha.... se lige her;

Den ene halvdel af hans "krydderurtebed" ;-D
Ja på billedet kan du nok se, der er en Thuja, og hvide, gule, og orange Valmuer, Pink Nelliker, Dagliljer, og nogle jeg ikke lige kan huske hvad hedder, så kan man lige skimte en Hortensia!!! (Var det ikke dem han ikke kunne lide?) ha ha.... I den anden ende af bedet er det ikke meget bedre. Der er dog et par duske Persille, en Karryplante, og et par andre krydderurter.
Ja ja man skal høre meget før ørene falder af :-D

Nå jeg vil prøve at se om ikke jeg kan lave et indlæg snart igen, hvor jeg viser nogle af de mange smukke blomster, han er kommet hjem med.

Ha´en god aften.
Hygge fra Mamse.

ps. Hvis du stadig er med burde du have en medalje ;-D

18 kommentarer:

 1. Så vil jeg gerne ha´ min medalje....hi hi.
  Sikke en masse du oplever og I sammen når.
  Så skal vi altså bare have lidt stille regn, så græsset kan spire.
  Skønt med en mand der køber planter med hjem - det ville aldrig ske her, men pyt :o)
  Skøn gammel præstegårdshave.
  Håber dine batterier vil holde rigtig længe :o)
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Helle, du burde have en medalje nu :-D
   Jeg sørger jævnligt for at komme ud og få nye input. Det tror jeg er godt for mig (for alle), for ellers går jeg jo bare rundt for mig selv, i mit eget tummerum :-D
   Ja jeg syntes da det er skønt når Morten kommer hjem med planter, selv om det nogen gange er nogle sjove nogen der tiltaler ham ;-D
   Håber du også snart er "haveklar" igen.
   Knus :-D

   Slet
 2. Du må gerne ligge en sangvideo ind, jeg synes gospel lyder så skønt! Hvor er det bare surt at ligge 3 dage med migræne, men det store plus må da være at havenissen knokler løs i haven imens :o))) Og SIKKE han forstår at købe ind til haven :D Jeg gik udenom alle tilbudene i Løvbjerg i går, men min mand var henne og kigge :))) ...men købte ingenting, for det var så forfærdeligt tørt det hele.
  Pas på din selv Mamse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-D
   Ja gospel kan lyde skønt, og er fyldt med energi og glæde. Men jeg ved også godt, at når det er 2 dage jeg er afsted, er der kontant "afregning". Det plejer "bare", at være ryggen der skaber sig, men denne gang fik jeg altså også migræne :-/ Men det er et valg jeg tager.
   Man må sige Morten virkelig har været aktiv, men nu var jeg der jo heller ikke til at forstyrre ham ;-D
   "Vores" Løvbjerg er rigtig flinke til, at vande de blomster de har. Ellers gad vi heller ikke købe dem :-D

   Slet
 3. Medalje behøver jeg nu ikke få! Det er da rigtig flot i Vium præstegårdshave. Jeg kommer selv forbi tit, fordi vi af og til kører en tur til Hald sø, det er et fantastisk sted, og også et sted man kommer hjem fra med ny energi.
  Det ser dejligt ud i din have og alle dine nye blomster. Det er nogle flotte Hotensiaer. Ha en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-D
   Når du bor i området, så var det måske noget for dig, at være med næste gang der bliver afholdt gospel Workshop? (Vi synger, hygger, drikker kaffe, snakker, griner, og spiser lidt godt.) :-D
   Hald sø er også et af mine favoritsteder. Der er bare så smukt derude. I det hele tager synes jeg der er mange skønne steder her omkring.
   Ja haven begynder at tage form nu. Det er dejligt nu vi har kigget på bar jord siden oktober.
   Nu skal jeg bare have fundet et sted til de nye Hortensiaer.
   Du må også have en rigtig god dag. Nu skinner solen jo :-D

   Slet
 4. Håber du er frisk igen Marianne.
  Det ser rigtig godt ud over alt hos dig. Det hele tager rigtigt fart. Fint krydderurte bed....eller hvad det nu var. hihi...
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Susanne, ja jeg var frisk :-D Nu har jeg fået hovedpine igen :-/
   Ja haven begynder, at tage form.
   Ha ha Morten og hans krydderurte bed ;-D
   Du må også have en rigtig god weekend.
   Knus :-D

   Slet
 5. Hej Marianne
  Stakkels dig med det dumme hoved, men godt du har en forstående mand .. øh havenisse ;)) Og sikke han forkæler dig !!! Dejligt med sådan en betænksomhed, når man ikke har det godt...
  Det ser rigtig godt ud, det han har fået lavet. Måske Havenissen sku komme og sætte skub i min havehobbit... :))
  God Bedring. !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu er jeg da ved at være godt træt af det hoved. Det var jo blevet bedre, men nu er det galt igen :-/
   Jeg er meget taknemlig over, at Morten er som han er.
   Det bliver bare SÅ dejligt, at få en græsplæne, så der kan komme til at se lidt ordentlig ud. OG at man ikke slæber så meget mudder med ind!!!
   Ha ha har du en havehobbit? Ved ski ikke om der kan gøres noget ved den slags. Eller om de bare er uhelbredelige havesky? ;-D :-D

   Slet
 6. Øv, sikke nogle dage du har haft....

  Det er godt nok nogle smarte "krydderurter", de må være sjældne, for mine ser ikke sådan ud :-)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ski træls med det hoved :-/
   Mortens "krydderurter" er nogle specielle nogen ;-D ha ha...
   Ha´en god weekend.
   Knus :-D

   Slet
 7. Ærgerligt med din migræne, men godt du er ovre det nu, 3 dage er da længe. Det må da hjælpe lidt med havenissen, der køber planter med hjem til dig og ordner haven imens. Skønt for dig og skønt er det også at synge, godt du fik mulighed for det.
  Den præstegårdshave ser indbydende ud, ærgerligt at det blev regnvejr.
  God bedring, ser lige at hovedpinen er startet igen, øv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth :-D Håber også snart det går over.
   Sognegården er meget smuk. Det kunne være jeg lige skulle køre derud en dag og tage en runde i haven. Med kamera ;-D
   Jeg tager hver en chance jeg får for at synge. Altså i kor, jeg synger ikke solo ;-D Man bliver så glad af det.
   Det er bestemt en hjælp, at Morten også tager en tørn ude i haven. Det er en lidt for stor mundfuld for mig alene. Jeg elsker når han kommer hjem med planter ;-D

   Slet
  2. Ups forresten jeg glemte helt at fortælle at mine Goldflimmer HAR de fine aftegninger på de nye blade :-D OG den er´startet med at blomstre ;-D

   Slet
  3. Godt at høre Marianne, så er den rigtig nok Goldflimmer :o)
   Jeg kan godt forstå, du elsker når Morten kommer hjem med planter, det er der ikke mange mænd, der kan finde på. Heldigvis kan jeg finde ud af at købe dem selv. Bent er nu sød til at komme med en buket om vinteren :o)

   Slet
 8. Smuk have du har. Ang. skvalderkål: Jeg klipper blade og stængler af ved jorden og smider i komposten. Blomsterstande og opgravede rødder kører jeg til forbrændingens haveaffald; det er det "farlige", blade og stængler laver ingen ulykker.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth :-D
   Okay, det er da rart at vide. Indtil videre har jeg ikke turdet smide noget som helst af skvalderkålsplanten på min kompost.
   På den anden side har vi så meget skvalderkål, at jeg ikke tror jeg orker at sortere i skvalderkålen. Men det er da dejligt, at vide at der ikke sker noget ved at der kommer nogle blade, fra skvalderkålen, i komposten :-D

   Slet