søndag den 25. august 2013

Rettelser... gode og chokerende....

Sidste år såede jeg nogle Blomsterkarse "Milk maid", som jo bekendt er helt lysegule og skønne.
På posen stod der at det var en F1 hybrid, hvilket skulle betyde, at man ikke kan frøså dem og forvente frølingerne er lige som den plante de kom fra.
Med det i mente, smed jeg sidste år 1000´vis af frø ud (seriøst virkelig 1000´vis) fra "Milk maid".
Men nu skal du bare se noget.... først får du lige et par billeder fra sidste års Blomsterkarse;


Sidste års Blomsterkarse, "Milk maid".


Sidste års "Milk maid"

I efteråret da jeg ryddede op de steder, hvor der havde groet Blomsterkarse, samlede jeg de frø op jeg kunne se. De er jo runde og forholdsvis store så de er nemme at se. Men der må alligevel have gemt sig nogle i jorden for jeg har simpelthen luge SÅ mange væk, og alligevel er der flere der er vokset op og begyndt at blomstrer. Med disse blomster;


Blomsterkarse "Milk maid" fra i år.
Undskyld, hvad siger du ? kommer de ikke til at ligne deres ophav ??? Det tror jeg da så vist nok de gør. Du kan lige prøve at køre lidt frem og tilbage og sammenligne blomsterne fra sidste år og i år, hvis du stadig er i tvivl ;-D
Og nu ærgrer jeg mig gul og grøn over alle de frø jeg har smidt ud, for de koster jo ret meget mere end de almindelige Blomsterkarse. Men glæder mig samtidig over at jeg intet forarbejde har haft for at få de skønne i haven igen :-) Så tror bare jeg vil lade dem selvså sig i år, alt det de har lyst til.

Og nu vi er ved de smukke lysegule, så havde jeg jo også en skøn skøn Løvemund jeg købte i Flensborg. Den har også selvsået sig, og er blevet lige så smuk og skøn som den var sidste år.
Dog ikke så omfangsrig, da jeg har luget en hel masse væk, ind til jeg kom i tanke om at det jo kunne være den ville efterligne mine Blomsterkarse og igen blive skøn lysegul. Og det blev den :-D


Selvsået Løvemund.
Og nu vi er ved de lyse, (godt nok overhovedet ikke haverelateret ;-D ) Så er det vist på tide jeg ændre mit profil billede ;-) Få nu for Gud-skyld ikke et chok :-D
Jeg er jo fra naturens hånd født meget mørkhåret (sort, blev sidenhen mørk kastanie), men startede allerede med at blive gråhåret da jeg var 26 årig :-O 
Da jeg så ikke længer kunne blive ved at hive de grå ud, begyndte jeg at tone mit hår. Så er tiden jo bare gået, og jeg har tit tænkt på; gad vide hvor slemt det egentlig står til..... Så sidste efterår tog jeg en beslutning. Nu skulle det være slut med hårtoning. Nu ville jeg se hvor slemt det stod til !!! Og siden har jeg så gennemgået en "forvandling".
Jeg er jo bedstemor, og kan nu godt "tillade" mig at blive gråhåret ;-) :-D ha ha.... så nu ser jeg ca. sådan her ud (når jeg har solen i øjnene, håret sat op, og ingen briller på.)Mamse August 2013.
Ha ha det er noget af en forandring, og selv om der er gået 9 mdr. siden jeg startede "forvandlingen" så har jeg ikke helt vænnet mig til det lyse look.
Men nu ændre jeg altså mit profil billede, så må vi se om du kan vænne dig til at Mamse ser anderledes ud ;-) :-D ha ha....

Hvis du ikke har fået kaffen galt i halsen, og stadig er med, vil jeg ønske dig en rigtig god søndag.
Hygge fra Mamse :-)

ps. Rigtig hjertelig velkommen til nye faste læsere.

14 kommentarer:

 1. Tak fordi vi måtte hilse på alle de smukke lyse damer! Jeg forstår at løvemund og milk maid har de farver de har.... men er din farve også den "ægte" nu!? (undskyld det personlige spørgsmål...). Bedstemor..!!! Det var li'godt pokkers, den klarer du flot! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Fru Friis :-) De lyse damer er mere end velkommen her i haven, de klæder planter mere end godt med rødt løv, og dem har jeg efterhånden også en del af.
   Jo jo den er god nok, jeg ER Bedstemor til en skøn lille prinsesse på 16 mdr. :-) og min hårfarve er den "ægte" nu (som det blev efter det mørke kom af) Selv om den stadig føles "forkert" ;-)

   Slet
 2. Hej Marianne
  Det er en smuk forvandling, du ser meget yngre og kønnere ud nu, ja jeg kan nærmest ikke kende dig. Det mørke hår var alt for tungt for dit ansigt. Ja det er altså min mening.
  Jeg har fået frø forærenden af milkmaid, de blev også den rigtige farve, så lad du dem bare frøså sig, det bliver smukt og de er gode til bare at komme igen.
  Knus til bedstemor Mamse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de pæne ord Lisbeth, min ene storebror syntes nu jeg er kommet til at se 10 år ældre ud, men det er jeg ligeglad med. Det er meget nemmere ikke at skulle tone hår hele tiden, (og bedre for miljøet.)
   Jeg er kun glad for at Milk maid forbliver lysegul, for jeg synes den er så delikat i farven.
   Knus Marianne :-)

   Slet
 3. Jamen så vil jeg da lade dem frøså sig som de lyster, det er jo altid godt med en ting mindre at gøre. Og jeg tilslutter mig de andre to - det klæder virkelig med det lyse hår :) Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt sikkert Anne Mette, nemmere at lade planterne klare opgaven selv, end at skulle stå med frø, og siden hen prikle ud og afhærde osv osv... Men jeg fik afvide sidste år, at det ikke kunne betale sig at samle frøene for de ville ikke blive lysegule... men det ved vi så nu, at det gør de :-D og det er jeg slet ikke ked af.
   Tak for komplimentet.
   Marianne :-)

   Slet
 4. Hej Marianne.Ja! jeg kan kun tilslutte mig......du ser meget yngre ud med det lyse look.Har aldrig haft blomsterkarse......synes de fylder for meget.
  Kan læse i dit indlæg at du har været i Flensborg......har lige lavet et indlæg dernede fra.
  Rigtig god søndag aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Jette, om jeg ser yngre ud eller ej, så er det i hvertfald en befrielse at være fri for at skulle farve hår hele tiden :-)
   Jeg har aldrig tænkt på at Blomsterkarse fylder... du kunne jo evt. bare klippe dem så de blev mere buskede (hvis de altså bliver det af at blive klippet ? ) Det var da måske værd at forsøge, det er jo en utrolig nem plante, der oven i købet smager godt :-)
   Ja det er rigtig at min Løvemund er købt i Flensborg. Sidste år fik jeg øjnene op for hvor billigt det er at købe (store flotte) planter dernede. Og når man alligevel er dernede engang i mellem, så kan man jo lige så godt se hvad de har og tage det med hjem. Jeg har godt set dit indlæg. Det er nogle dejlige billeder :-)
   Ha´en rigtig god dag.
   Knus Marianne.

   Slet
 5. Jeg sprang også ud som gråhåret for ca. 2 år siden - det er en befrielse. Så velkommen i "klubben".
  Jeg vidste ikke det om at de evt ikke var frø/farve-kosntante, så jeg har da også bare lykkeligt samlet frø og fået dejlige lysegule blomsterkarser igen. Jeg har dem i et bed med kun lysegule/blålilla/lilla blomster og der er de så fine i bunden af bedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen hold op Berit du ser jo også knaldgodt ud med dit flotte grå hår, så kan slet ikke forestille mig hvordan du så ud før :-D Og tak, det ER nemlig en befrielse at være fri for at skulle farve hår hele tiden (det gror jo det skidt, så man kan se farveforskellen i bunden :-D )
   Den farvekombination du bruger med de lysegule Blomsterkarse må også se brand godt ud kan jeg forestille mig. De går godt med mange farver, fordi den er så sart og delikat i farven :-) Jeg er i hverfald ret glad for dem.

   Slet
 6. planter er forunderlige :) man må jo prøve sig frem med de F1'ere :) nogen leger pænt andre ikke.
  Jeg syntes dit hår er pænt.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Planter er i sandhed forunderlige :-D Jeg synes det er sjovt at lave alle mulige planteforsøg. Noget lykkedes, andet går ikke så godt, men så har man som regel lært noget af det.
   Tak, det ender nok med at jeg bliver helt glad for mit "nye" hår ;-)
   Knus Marianne.

   Slet
 7. Du har været heldig med dine frø. Jeg gemte frø fra en F1 tobaksblomst
  tinkerbelle, og resultatet var mange forskellige nuancer, måske 10% som moderplanten, men det er jo sjovt at prøve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja mit held Marie, grunder jo i et tilfælde for jeg troede jo jeg havde luget mine Blomsterkarsefrø væk ;-) Og at den så alligevel blev lysegul selv om det er en F1.
   Jeg har det lige som dig, det er sjovt at forsøge selv om "de" siger det ikke vil lykkedes, så er der noget udfordring ved det. Det kan jeg godt lide ;-D
   Men altså Tobaksblomster er da også noget af det yndigste, så dem kan man da godt "tåle" i flere farver :-) Og skulle der så være nogle i en farve man ikke bryder sig om så kan man jo grave dem op og forære dem væk, eller smide dem på komposten. Værre er det jo ikke.
   Ha´en rigtig god dag.
   Knus Marianne.

   Slet