søndag den 2. juni 2013

Forventningens glæde er stor.

Nu er det tid for Syrenerne.
Syrenerne med deres store klaser af blomster og skønne skønne duft. Og jeg har glædet mig SÅ meget.
Sidste år fik jeg af min nabo/genbo 2 små Syrentræer (vildskud fra deres STORE Syren de har bagerst i deres have.) Dem er jeg rigtig glad for, men jeg var nu ikke sikker på de ville blomstrer i år når de blev plantet sidste år. Men sørme så, de står nu med de skønneste duftende blomsterklaser.

 
 

Billedet er nu ikke taget i dag, hvor det jo har blæst en halv pelikan.
Men jeg MÅTTE ud i dag, for fra stuevinduet kunne jeg se, at nu var der endelig sket noget jeg har gået og ventet længe på.
Min meget smukke Bonderose, som jeg har ventet på de sidste 2 år. Men hold nu op, det er jo ventetiden værd. Og så har det ikke mindre end 4 kæmpe store blomster <3
Bonderose, rubra plena ;-) Tak for hjælpen Dorthe (Frk. Solhat.)


Bonderosen købte jeg på det første plantemarked jeg var på efter jeg var flyttet herud (for 3 år siden.) Ved ikke om jeg har et navn på den et sted. Det må jeg lige kigge efter.

Det var faktisk alt hvad i får for denne gang.
Når vejret bliver mere roligt om et par dage vil jeg vise nogle af mine Geranium, for de er nemlig også startet med at blomstrer. Men meget svære at tage billeder af når det blæser så meget.

Ha´ en dejlig aften, også til de nye faste læsere. Velkommen i Oasen, håber i vil føle jer velkomne, og smide en kommentar i ny og næ :-)
Hygge fra Mamse.

14 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Ja det er skønt med både syrener og bonderoser. Jeg har som du ved også mange geranier, men jeg når vist ikke at vise dem, der er så meget andet at vise. Så er det godt, at du viser dem.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har mange blomster/planter i det hele taget Lisbeth :-D Skønt så har du "lidt" forskelligt at vise.
   Der er så meget at nyde lige nu, og tror også det er vigtigt at man giver sig tid til det, så kan man jo godt lave lidt i mellemtiden ;-)
   Knus Marianne.

   Slet
 2. Hej Marianne.Syrener er bare så smukke og dufter så godt......har vist mit hvide syrentræ i mine sidste indlæg.
  Og den røde bonderose har jeg også....arvet fra min mor.Har den to steder,og de første blomster er allerede færdige,men den anden har over tyve knopper.Glæder mig til de blomstre.Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Syrener er helt sikkert et af mine favorit træer. Duften kan jeg slet ikke blive træt af. Min havenisse plejer hvert år når Syrenen blomstrer, at plukke en stor buket med hjem til mig, når han kører hjem fra arbejde. Der er jo mange steder herude på landet, hvor folk har dem som læhegn.
   Elsker sådan en buket, som man kan sidde og nyde om aftenen, med sin kaffe. Jeg har jo endnu ikke så mange at jeg nænner at plukke af dem.
   Du kan tro Jette jeg også glæder mig til min Bonderose bliver større. Det er egentlig sjovt at de ikke blomstrer på samme tid dine Bonderoser. Der må være meget forskel på hvilke betingelser de står under ? Jeg forstår godt du glæder dig. Nu har jeg jo selv ventet i 2 år på at min Bonderose skulle give sig til at blomstrer ;-)
   Knus Marianne.

   Slet
 3. Ja det blæste godt idag i haven! Jeg er vild med bonderoser, dem kan man aldrig få nok af. Havehilsner Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria.
   Ja det blæser også godt i dag, stadigvæk. Men heldigvis skinner solen, og det er lunt. Så helt galt er det ikke.
   Dagen skal vist også bruges på, at prøve, at få bund i det ukrudt, der har hygget sig i den tid jeg har gået og lavet køkkenhave.
   Helt sikkert, Bonderoser kan man ikke få nok af. Vil også gerne have nogle flere med tiden.
   Nu har jeg føjet din blog til min læseliste Maria. Den ser rigtig spændende ud. Det er da godt nok noget af et projekt i er gået i gang med. Men det ser sørme godt ud.
   Mange hilsner Marianne.

   Slet
 4. Åh ja, syrener er næsten ikke til at komme udenom, det er så flotte og hvis de så samtidig dufter, ja så er det perfekt. Mine er desværre på retur igen, men spå kommer pæonerne jo snart :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine Syrener dufter ;-) Men jeg har også en dværgsyren (busk) som ikke dufter :-/ øv...
   Som du siger Susanne, så blomstrer pæonerne også snart. I år bliver det også første gang jeg får set blomstring på mine. Der bliver ikke mange blomster, men lidt knopper er der da. Bare en´ på en plante så jeg kan få set hvordan de ser ud, så bliver jeg glad :-)

   Slet
 5. Det var ikke længe at vente på nyplantede syrener. Vores er for halvdelens vedkommende vildskud. Den anden halvdel kom i en markskelpakke med bittesmå planter. Måske har det noget med jorden at gøre, at vi måtte vente så længe og du så kort. Vores pæoner har nemlig også været meget længe - flere år - om at sætte blomster. Lerjord og kystklima har muligvis en vis indflydelse på ventetiden. Men den er bestemt det værd :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik også nogle meget små syrener forærende sidste år, af nogle der havde lavet et læhegn, så blev der lige nogle syrener i overskud og dem fik jeg. Dem kunne jeg godt forestille mig, at jeg kommer til at vente længe på, for som sagt de er meget små. Nu må vi se, vi har da godt nok også tung lerjord, men vi bor inde i Midtjylland, så jeg ved ikke om det har noget at sige.
   Men jeg venter gerne :-)

   Slet
 6. Syrener er smukke og dufter så dejlig. En buket i stuen og man har en liflig duft i huset.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja Aase Marie, en buket syrener må man have. Jeg nænner dog ikke at plukke fra min egen have endnu, men her i området er der også rigtig mange der har syrener i deres læhegn langs markerne. Så om havenissen lige plukker en buket med hjem, som han gør hvert år, er der nok ingen der siger noget til :-)

   Slet
 7. Åh ja syrenglæder.....jeg føler mig helt beruset sammen med dig.....blæsten er lige ved at tage pippet fra mig men nu er den heldigvis aftagende igen.

  Jeg vil bide mig selv i næsen på at din bonderose er en rubra plena - den ligner mine :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja heldigvis at vinden er ved at tage af, for man bliver da helt bims af at gå ude når det blæser så meget. I dag har det nu været lunt nok selv om det har blæst, heldigvis.
   Jamen bid du bare dig selv i næsten Dorthe, på at det er en Rubra plena, for jeg tror du har ret ;-) :-D ha ha.... og tak for navnet som jeg pludselig kunne genkende :-)
   Så nu er klokken blevet mange, jeg vil i seng så jeg kan komme ud i morgen og nyde duften af mine syrener :-)

   Slet