tirsdag den 5. marts 2013

Forår i det lille hus på landet

Nu er der jo langt om længe kommet lidt plusgrader i luften, selv om nætterne er frostkolde endnu.
Og jeg er så småt på vej ud af mit vinterhi.
Men mon ikke det går mod varmere tider nu, når vi altså lige har overstået den næste kuldeperiode metrologerne har lovet.
Kulde eller ej, så er der altså forår i luften. Fuglene starter tidligt om morgenen nu med deres sangkonkurrence. Og hvor er det skønt.
Jeg er ikke rigtig startet med at lave noget i haven endnu, sådan for alvor. (Fik da lige lidt beskidte fingre da jeg var ude og gå en runde) 
Der var lige en dag for noget tid siden, hvor jeg gik og ryddede op ude i vores vildnis.
Der var væltet et træ, ikke så stort men alligevel. Det savede jeg i stykker, stykke for stykke. Mangle stadig den sidste meter, men nu hænger det da ikke ind over bondemandens hegnstråd mere (indtil køerne der går på marken ved siden af.)
 
 
Opdagede lige pludselig at der stod ca. 20 køer, og gloede på hvad jeg lavede ;-)
Der er altså mange flere køer end dem på billedet ;-) Bare lige for du ikke skulle tro jeg nu heller ikke kan tælle. :-D
Det var forøvrigt netop den dag jeg opdagede foråret var på vej :-D Der var fede klumper med Vintergækker der var ved at springe ud, og Påskeliljer der var på vej op.
 
Billede taget den dag jeg opdagede foråret var startet.
 
Uha det er altså noget der kan få selv den mest vintertrætte op på dupperne igen. Men indrømmet, jeg har ikke den store energi endnu, men det kommer vel.
For en ½ time siden var jeg lige ude i drivhuset, og sidde og drikke en kop kaffe sammen med havenissen. Inden jeg gik ind gik jeg lige en haverunde, for at se hvordan det står til. Det var der jeg blev beskidt på fingrene? :-O ;-) Mellem os sagt så var der noget ukrudt der stod forkert.
I det store hele ser det godt ud. Der er lige lidt ukrudt nogle steder, men ork det kunne være meget værre :-D
Heldigt for mig, og dig, havde jeg taget mit lille lommekamera med ud ;-)
 
Dobbelte Vintergækker.

Snart flytter der også nogle Erantis ind på matriklen ;-) Jeg har nemlig fundet et sted, hvor jeg har fået lov at hente nogle. Heldige mig :-D

I vores græsplæne ud mod vejen er der en del Vintergækker, ikke det værste når der ikke er ret meget andet at kigge på i haven.

Græsplænen ud mod vejen, det visne i kan se er mit "Postkassebed".
Bedet jeg kalder "Postkassebedet, ser brunt og trist ud, men jeg venter lige med at klippe staudetoppene af indtil vi er kommet lidt længere hen på måneden.

Sidste år var jeg så uheldig, at mine Pæoner frøs væk/tilbage om foråret. De startede med at få blade som frøs væk, også kom den igen, men ingen blomstring desværre. Nu er den ene allerede på vej op igen, og nu er jeg nervøs for at den igen skal fryse tilbage. (Det må jo åbenbart gå ud over blomstringen? eller måske fordi den/de ikke er andet end et par år gamle? )


Pæoner på vej.

Jeg har tænkt mig at dække den med grangrene, er den en dum ide´? Jeg spørger fordi jeg aldrig har haft nye Pæoner før. Der hvor jeg har boet før, var der gamle store Pæoner, der passede sig selv. De frøs aldrig tilbage.


Langs huset står der Scillaer, og de er da også på vej op sammen med Tulipanerne.

Sidste år satte jeg også en hel masse af de underskønne Iris Reticulata ude foran huset, og se lige her;

Iris Reticulata.
Vildt, det er jo liiige før de springer ud. Det havde jeg slet ikke opdaget. Skønt.

Dette var lige en lille hilsen fra mig.
Jeg kan ikke love de helt vilde indlæg fra mig endnu. Den næste tid står igen i havenissens tegn, han skal ud til Skejby og opereres i sit hjerte igen, så nu må vi se.

Kan i nu ha´ det rigtig godt til vi "ses" igen.
Hygge fra Mamse. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 18 kommentarer:

 1. Dejligt at høre lyd fra dig igen :-) Men øv med havenissen. God bedring til ham - og dig, for de pårørende og er også berørte.

  Hvor ser det skønt ud med både vintergækker og iris - det er så dejligt, at det hele er på vej og vi kan glædes over forår alt det skønne som følger med.

  Jeg har selv et par ny-flyttede pæoner, som også har skudt. Dem har jeg lagt gran hen over for at beskytte dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, tænkte at det godt kunne ske jeg lige skulle give "lyd" fra mig igen så i ikke troede jeg helt havde opgivet bloggen ;-)
   Intet er for småt i haven til at man kan glædes over det. Især ikke på denne årstid. Der må være mange steder i landet, lige for tiden, hvor man kan se folk ligge med rumpettten i vejret når de skal beundre de bitte små forårsbebudere :-D
   Jamen så tror jeg da bare mine Pæoner lige får lidt dyne på. Vil jo ikke så gerne ricikere noget.
   Ja det er noget øv med ham havenissen. Desværre er der formodentlig udsigt til flere hjerteoperationer. Mon man nogensinde vænner sig til det? tror det ikke.
   Glæder mig til jeg kan komme i haven for alvor, og få blæst hovedet igennem ;-)

   Slet
 2. Hej Marianne
  Jeg flyttede rundt med mine pæoner forrige efterår, så mange af dem blomstrede ikke sidste år, de er ret hårdføre, så jeg gætter på, at det er fordi, de er nye, at de ikke blomstrer.
  Uha skal I igennem det igen, ja så kan jeg godt forstå, du ikke har så meget lyst til haven endnu. Det bliver rart at få det overstået, jeg krydser fingre for, at alt går godt.
  God bedring til havenissen og mere god energi til dig, det trænger du vist til.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth, jeg har nemlig tænkt på om det ikke var fordi de var nye Pæonerne. De vil jo helst ikke flyttes for meget med. Men tror lige jeg giver dem lidt dyne på for en sikkerhedsskyld.
   Ja ja Lisbeth nu skal vi til det igen igen, med ham havenissen. Heldigvis er det ikke noget stort indgreb. Men alligevel, man ved jo der er en riciko ved alle indgreb. Særligt hvis kroppen er svækket i forvejen.
   Og ja tak send gerne noget god energi min vej. Det kan man vist ikke få for meget af :-)
   Knus Marianne.

   Slet
 3. Så titter du lige frem her på bloggen. Præcist som de små skud i haven ;O)
  Heldog lykke med operationen. Vi ses der ude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps Susanne, så tittede jeg lige frem igen. Tak for den fine sammenligning :-D
   Tak vi krydser alt hvad krydses kan, for at alt går som det skal.
   Helt sikkert vi ses derude :-)

   Slet
 4. Hej Marianne.Dejligt at høre fra dig.Dejligt med lidt forårsdage....dem har vi ventet længe på.Ogaå dejligt med alle de skønne blomster der pibler op allevegne.
  Håber det går godt med havenissens operation.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja det er skønt med noget forårsvejr, synes da godt nok også vinteren har været laaaannnnggg. Så nu suger jeg til mig af de første varmegrader, sol, frisk luft, fuglesang, og synet af små fine spirer der pipler frem over alt :-D Hvor er det skønt.
   Ja jeg håber også det går godt, med operationen. Men som sagt er det ikke så stort et indgreb denne gang, så han er forhåbentlig hurtigt hjemme igen.
   Ha´en go´dag.
   Knus Marinne.

   Slet
 5. Hej Marianne
  Nej det er slet ikke nogen dum idé at dække dine pæoner med grangrene. Jeg dækker staudebedet med nedfaldsblade og gran, og jeg kan godt dy mig for at fjerne det endnu. For som du rigtigt skriver, er der lovet en gang frost igen. Så man skal passe på med at komme for tidligt i gang med at fjerne beskyttelseslaget.
  De er smukke dine dobbelte vintergækker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Nej jeg er heller ikke startet med at klippe studetoppene af endnu. De beskytter alligevel noget mod den værste frost. Men jeg tror lige Pæonerne får lidt dyne på så jeg ikke ricikere noget. For de er ret udsat der hvor de står, for der er overhovedet ingen læ.
   Mine Vintergækker er jeg også ret vild med. Indtil jeg kommer ned til min søster, har jeg kun de dobbelte, men hun har nogle enkelt blomstrende jeg må få, så får hun nogle af mine. Vintergækker kan man bare ikke få for mange af, man har brug for hver og en´af de små forårsbebudere efter en lang og træls vinter :-)
   Ha´en dejlig dag.

   Slet
 6. Hej igen, hvor dejligt at høre fra dig igen. Håber havenissen har det ok efter omstændighederne. Pas på Jer selv til vi "ses" igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne, tak skal du ha :-)
   Njaa altså Mortens hjerte har taget så meget skade af de blodpropper han havde i August, så det aldrig bliver rask igen. De kan ikke give ham større dosis i medicin, så i første omgang skal han have en pacemaker.
   Så må vi se. Men han er ved godt mod, og tager det hele i stiv arm.
   Vi tager en dag af gangen, der er jo ikke ret meget andet at gøre.
   Vi "ses" helt sikkert igen. Jeg læser da også med på din blog stadigvæk ;-) Der er godt nok nogen gange jeg lige skal en uge eller to tilbage for at få alt med :-D men har desværre ikke overskud til at kommenterer.

   Slet
 7. Skønne forårstoner Marianne......og hyggeligt med gumlende selskab ;0) Din vinterpause har været dig og dine vel undt. Hjertemusklen er ikke for sjov at bøvle med.

  Håber på sol og forår til jer lige om lidt.....det trænger vi til :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe. Ja det er så hyggeligt med de køer ;-)
   Nu lader det til vores vinterpause bliver lidt længere, med alt den sne vi får :-/ øv altså.
   Men det skal ikke komme an på det da, så når jeg da bare at få flettet nogle flere kurve til julemarkedet ;-) Ja ja man er jo nød til at se lidt positivt på det :-D
   Nej det er ikke sjovt at bøvle med hjertet, men hans operation gik heldigvis godt.
   Nu trænger vi til noget sol og varme, og jeg krydser fingre for at det bliver snart.
   Knus Marianne :-)

   Slet
 8. Tak for de dejlige billeder.
  Håber det går godt med havenissens operation.
  Ha´ en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak Aase :-)
   Ja Mortens operation gik godt, og han er også begyndt at have færre smerter nu. Så det er jo fint.
   Hvordan går det med Erhard, har de fundet ud af hvad der er galt? Håber virkelig det bedste for ham/jer.
   Ved jo desværre selv hvordan det er at være pårørende og stå der magtesløs, og ikke kunne gøre noget.
   Ha´en god aften.

   Slet
 9. Så fine vintergækker, du viser frem.
  Held og lykke til jer begge.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nina, du må undskylde jeg først reagerer nu, men der har lige været så meget ;-)
   Ja jeg er også rigtig glad for mine Vintergækker. Men jeg har jo kun de fyldte, så min søster har gravet nogle af hendes op, hun har nemlig kun de almindelige. Så vi bytter.
   Ha´ en god dag.

   Slet